Recht en Macht David jonge jaren.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Godsdienst.
Advertisements

De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
gekocht maar terzijde gesteld
Macht, recht en protest Over macht en misbruik. • Na de dood van David volgt zijn zoon Salomo hem op. • Hebreeuws: שלמה - Sjelomo/Shlomo • Regeringsperiode.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Gods verborgen glans.
De Heilige Geest in het Oude Testament
Wat is de bedoeling van Johannes?
Leiden met verwachting en geloof. Waarom leid jij eigenlijk?
Tweede zondag van de veertigdagentijd 24 februari 2013 “Kwaad met goed vergelden” 1 Samuël 24 David is op de vlucht voor Saul en heeft in een spelonk het.
THEMA: Gods naam is….
Zingen Vers 1 Ik zing u van een herderszoon die ging door diepe dalen:
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Recht en Macht Saul de eerste koning.
Het verhaal van bevrijding
Macht en recht tussenperiode.
Macht en recht tussenperiode.
DAVID de verworpen koning.
DE EFOD.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
"Maaltijd van de Heer" met 'nablijven'
DavidGoliath de Zoon van David uit Bethlehem gezalfd maar nog geen koning over Israël.
1 Samuël 22 1,2. in Bethlehem gezalfd tot koning (1Sam.16) vermorzelt kop Goliath (1 Sam.17) door Saul vervolgd en op de vlucht (1 Sam.18/19) David verbergt.
KOM HOGER #6 Het Woord is gekomen. Openbaring 4: 1 Na deze dingen zag ik, en zie, er was een deur geopend in de hemel; en de eerste stem, die ik gehoord.
Verbonden … Van boven bekeken
Godsdienst.
Godsdienst.
Vijfde zondag van de veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 Judica: “Verschaf mij recht” 2 Samuël 15: 1–12 en Lukas 20: Absalom grijpt de macht en.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Wachten op God Wat heeft Hij met mij voor? Wanneer grijpt Hij in?
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
Waarheid maakt vrij 9 De tweede van de drie helden was Elazar, een zoon van Dodo uit Achoach. Hij was erbij toen David en zijn mannen de Filistijnen honend.
Het koningschap van David en Salomo betekende in Israëls geschiedenis een periode van grote bloei en materiële welvaart. Deze etappe van de heilsgeschiedenis.
Wie ben ik? 22 december 2013 Vertel door wat je hoort Open Wifi:Kez_kerkzaal_1.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Derde zondag van de veertigdagentijd 3 maart 2013
Geest beweegt nog steeds gelovigen
Eerste zondag van de veertigdagentijd 17 februari “Gezalfde herder”
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Zzz 1 Samuël 20. de voorgeschiedenis… David gezalfd (1Sam.16) David en Goliath (1Sam.17) Saul pleegt aanslagen op David (1Sam.18) David vlucht voor Saul.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
De geboorteplaats van de Messias
Zie hoe Jezus lijdt voor mij
8 februari 2015 Zoetermeer. 2Samuel 9 1 David zeide: Is er soms nog iemand over van het huis van Saul?... "overblijfsel" > > term die in profetische passages.
100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.
Zingen Vers 1 De grote mensen durven niet, heel Israel is bang,
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
Recht en macht David als koning.
Zingen Vers 1 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem,
In deze dienst zal Ds. Jac. Kruidhof voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 356 Schriftlezing: Deuteronomium 17 : Samul 14 : 33 – 15 : 17 Tekst:
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
TDM-systems presenteert
‘Mixed up piles’.
Psalm 148 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER, hoog in de hemel van zijn eer. Looft Hem, die in de hoge troont, gij engelen, die bij Hem woont. Looft.
1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.
Omstreeks die tijd kwam Samuël te overlijden. Heel Israël kwam bijeen om over hem te rouwen. Hij werd begraven bij zijn huis in Rama. 1 Samuël 25:1 NBV.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
Absolutisme in de rest van Europa. Vooraf In Frankrijk in de 17 e eeuw had de koning veel macht (absolutisme) Gold dat ook voor Engeland?
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
David gezalfd 26 maart 2017 Zoetermeer.
Wapenuitrusting Opdracht:
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

Recht en Macht David jonge jaren

Davids jonge jaren Als Saul verworpen is door God gaat Samuel op zoek naar een nieuwe koning. Hij gaat naar Bethlehem om te offeren. Daar wordt hij uitgenodigd door Isai. God geeft Samuel aan dat de nieuwe koning uit het gezin van Isai komt. Samuel ziet zes zonen zij zijn het niet, maar de jongste David die is het wel.

Davids jonge jaren Aan het hof wordt Saul snel jaloers op zijn schoonzoon David moet vluchten, omdat Saul hem naar het leven staat Hij vlucht de wildernis in daar sluiten allerlei Israëlieten zich bij hem aan

Davids jonge jaren Uiteindelijk gaat Saul zijn laatste strijd aan met filistijnen Vooraf gaat hij een heks raadplegen….. Een keuze die echt aangeeft dat God hem verlaten heeft…. Daar krijgt hij te horen dat hij in de komende strijd zal sterven…..

Davids jonge jaren In de strijd sterft Saul maar ook al zijn zonen. David is intens verdrietig, maar hij volgt Saul als koning op. Onder zijn leiding zal Israel uitgroeien tot een grote regionale macht.