De interfacerol van Actiris tussen de betrokken partijen bij de sociale clausules OVERHEIDSOPDRACHTEN & Sociale dumping 20/10/2015.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Actielijnen School –Ex programma Matching-offensief
Advertisements

Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
Strategisch Actieplan Werkgelegenheid Eeklo. I. Waarom het Strategisch Actieplan Werkgelegenheid Eeklo ?
Ontstaan Jobkanaal •Vaststelling mismatching •Pact van Vilvoorde & Verdrag van Lissabon •Decreet 2002: evenredige arbeidsdeelname (EAD) •In 2003 is Jobkanaal.
Welkom Praktijkworkshop Taalbeleid in opleidings- en werkervaringsprojecten in de horeca P2.
Atrium Brussel de Handelskerncontracten Erik Baptist ATRIUM BRUSSEL CENTRUM Mechelen 22 November 2007.
POD maatschappelijke integratie
Evenredige arbeidsdeelname en overheidsopdrachten Maarten Messiaen Minderhedenforum
Overzicht Stageplaatsen Streekoverleg ZOV 28 maart 2014.
De (S)DAEB verankering in de regelgeving - Visie van de Koepel LDE
Samen werken aan sociale stijging
proudly presents DE ARBEIDSMARKTREGISSEUR.
MVO is de opdracht Seminarie VVSG
1 Front Office Tewerkstelling 2 Pakket aan tewerkstellingsbevorderende maatregelen afkomstig van tal van verschillende overheden Te.
Deventer, 30 september 2011 Will Seignette, Colo Eega “Wajong & Werk”
Leerbedrijf partner in opleiden Jan Fleer 15 november 2004
Het Ervaringsfonds Een initiatief van staatssecretaris Van Brempt en minister Vandenbroucke.
Kunstenaarsstatuut. Een terugblik en een oproep Frank Vandenbroucke 20 jaar oKo, 12 december 2011.
Welkom!.
22 Juni 2006http://socialeconomy.fgov.be 1 Sociale voorkeur en sociale uitvoeringsmodaliteiten in overheidsopdrachten Sébastien Pereau, Expert bij de cel.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
De stages die voorafgaan aan een artikel 60§7. Context Werkgroep 22 september 2010 Besluiten : Bevoegdheden POD MI Geen nieuwe reglementering Geen wijziging.
Partnerschapsovereenkomst - Nieuws. De omzendbrief Op 7 december verstuurd naar de Beleidscel Aanvraag om praktische informatie Teruggestuurd op 18 december:
Hoofdstuk 14 Europese aanbestedingsregels. Bij aanbesteding moeten de lidstaten de fundamentele vrijheden te respecteren, met name: Het algemeen discriminatieverbod.
Voorstelling van de catalogus
Werkgroep gezondheidszorg
Wetgeving overheidsopdrachten. Welke organisaties? 4 Categorieën: –De overheid –Organisaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen –Privaatrechtelijke.
Sectorcommissie. Vacatures & tewerkstelling in de bouwsector.
1 Het nieuwe Partnerschapsverdrag Toelichting bij een evolutie.
Informatiesessie Ateliers voor het Actief Zoeken naar Werk (AAZW) Projectoproep
Werkgroep activering 27 juni Agenda -Beste praktijk : KB 500€ door OCMW Jette (uitstel van vergadering van 21 maart) -Uitvoering van de omzendbrief.
Jeugdwerkloosheid Stand van zaken 1 juli 2014 Tilburg: werkloze jongeren (17% stijging tov 1 juli 2013) Groot probleem Oplossen jeugdwerkloosheid.
Samen sterk in verandering
Financiële Markten en Diensten
Voorbije periode Vertraging van de organisatie
De kracht van de samenwerking in de regio
Discussiegroep Regionale Regie Rik Desmet. Lokale regie Van regie lokale diensteneconomie Naar lokale regie sociale economie.
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Vlaams overleg Groenprojecten SST 17 september 04.
1 Uitstroom Sociale Economie ESF november 2012.
Presentatie PSO Nederland
Gelijke Rechten voor Ieder Persoon met een handicap
De hervorming van de Geestelijke Gezondheidszorg in België ‘ PROGRESSIE EN INNOVERENDE PRAKTIJKEN ’ La réforme des soins en santé mentale en.
Actiegroep ‘Bemiddeling en Selectie’ Begeleiding: Ann De Cuyper en Luc Henau.
Jobcentrum West-Vlaanderen. Over Jobcentrum Werkzoekenden; Werknemers of zelfstandigen; Bedrijven, overheden en organisaties; Producten en opleidingen.
6 augustus Welke preventieve maatregelen kan de aanbestedende overheid nemen en wat te doen na de kennisgeving.
Hoe kijkt de FRDO naar het klimaatprobleem Vlaams Parlement 16/1/2015 Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling.
Ontstaan Wooncrisis Brussel en reactie middenveld Oprichting platform CLT Brussel Haalbaarheidsstudie Brussels Gewest Erkenning en betoelaging.
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Een nieuw inkoopbeleid vanaf april inkoopbeleid binnen het groter kader. Verdrag Europese Unie Europese richtlijn 2014 gaat in Medio april Nederlandse.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Platform 31 Conferentie Ruimte voor Ondernemerschap Workshop Aanbesteden 28 november 2014 MKB-vriendelijk aanbesteden en Social Return Petra Oden, Lector.
IBO Individuele beroepsopleiding. DE IBO Individuele beroepsopleiding Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming: - opleiding van de CURSIST in de.
Prof. dr. Nicolette van Gestel Tilburg University, TIAS Business School & Tilburgse School voor Politiek en Bestuur.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Voedseldag VVSG – 30 september 2016 – Gent
Regionale raadsbijeenkomst
Voorontwerp decreet betreffende wijk-werken en diverse bepalingen i. h
« OVERHEIDSOPDRACHTEN & Sociale Economie » « Je t’aime moi non plus »
Third party outsourcing
GOB (gespecialiseerde Dienst voor opleiding, begeleiding en bemiddeling) Anne Vanbruystegem Jana Faes.
Informatiebijeenkomst gemeenteraad Groningen
Wetgeving overheidsopdrachten
SROI Stadswerk.
ESF Jobcoaches VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN.
Workshop – teamgroei begrijpen
Marktconsultatie ‘1700-lijn ondersteund door AI’
Transcript van de presentatie:

De interfacerol van Actiris tussen de betrokken partijen bij de sociale clausules OVERHEIDSOPDRACHTEN & Sociale dumping 20/10/2015

Inhoud 1.Actiris 2.Coördinatie van sociale clausules bij Actiris 3.Effect op de werkgelegenheid 4. Middelen

1. Actiris Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst heeft Actiris de ambitie om, samen met zijn partners, de openbare leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in Brussel te worden en als dusdanig door de Werkzoekenden en de Werkgevers te worden erkend. Twee strategische en transversale opdrachten - De matching tussen Werkgevers en Werkzoekenden garanderen - De doorstroming naar werk organiseren

1. Actiris

2. Coördinatie van sociale clausules bij Actiris De opdracht van de coördinatiecel voor sociale clausules van Actiris sluit aan bij de omzendbrief betreffende de sociale clausules in de overheidsopdrachten van het Brussels Hoofdstelijk Gewest. De coördinatiecel vervult deze opdracht in samenwerking met de vzw SAW-B (Solidarité des Alternatives Wallonnes et Bruxelloises), de transversale federatie van sociale economiebedrijven

2. Coördinatie van sociale clausules bij Actiris Het bekendmaken en promoten van de omzendbrief, Analyseren, raadgeven en opstellen van de clausules, Werkt eveneens als schakel tussen de bedrijven en de opleidingsoperatoren, Informatie verschaffen aan ondernemingen die met sociale clausules te maken krijgen, De matching van de kandidaten voor de werkaanbiedingen in het kader van de sociale clausules, De opvolging van de overheidsopdrachten met een sociale clausule en de ondersteuning van de aanbestedende overheid

2. Coördinatie van sociale clausules bij Actiris Het team Sociale Clausules: Informeert de werkgever Selecteert kandidaten en stelt deze voor Volgt de uitvoering van de sociale clausule op Informeert de aanbestedende overheid Neemt deel aan de evaluatie van de uitvoering van de sociale clausule

3. Effect op de werkgelegenheid Actiris behandelde ongeveer 80 werkaanbiedingen met een sociale clausule per jaar sinds In 2014: 116 werkaanbiedingen en 82 sinds 1/1/2015 In Brussel zijn een drietal sociale opleidingsclausules toegepast in 2013 Een jaar na begunstiging door een sociale clausule, is 70% van de mensen niet meer ingeschreven als werkzoekend

4. Middelen Informatie over sociale economie Pedagogisch en juridische gids sociale clausules in België Gids « Overheidsopdrachten en sociale clausules in Brussel »

4. Middelen Coördinatiecel Sociale Clausules van Actiris