JEREMIA'S JUK Les 9 voor 28 november, 2015.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Is er leven na de dood?.
Advertisements

Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
God en ons.
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verpakt.
Verbonden … Van boven bekeken
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Preek Rechters 3: Otniël
Verlangen naar licht.
VREDE.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Welkom Israelzondag.
De vreugde van de HEERE.
Leven zoals past bij God
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Les 12 voor 19 december Gedalia was tot gouverneur aangesteld over Juda (Jeremia 40:6-12). Ishmaël doodde Gedalia en nam het overblijfsel gevangen.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
MensERGERje niet!. Terwijl Jerobeam in Bethel bij het altaar stond om reukwerk voor het gouden kalf te verbranden, kwam een profeet van de HERE.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Transcript van de presentatie:

JEREMIA'S JUK Les 9 voor 28 november, 2015

JEREMIA: EEN LEVENDE GELIJKENIS “U mag u geen vrouw nemen en in deze plaats geen zonen en dochters hebben.” (Jeremia 16:2) Jeremia's leven zou zoals dat van Hosea, een levende gelijkenis zijn. Hij zou een voorbeeld zijn van de boodschap waartoe hij geroepen was, om die te prediken. Want zij zouden tijdens oorlog of hongersnood omkomen. U mag geen vrouw nemen, noch zult u zonen hebben… (Jer. 16:1-4) Want er zouden dagen van onheil komen wanneer er geen rouw of begrafenis van de doden zou kunnen zijn. Ga niet binnen in het huis van rouw… (Jer. 16:5-7) Ik doe de stem van vreugde en de stem van blijdschap verstommen. U mag geen huis binnengaan waar er een feestmaal wordt gehouden… (Jer. 16:8-9) Jeremia werd gevraagd waarom zijn boodschap zo negatief was. Jeremia antwoordde door naar de zonde van het volk te wijzen (Jer. 16:10-13) en naar de goddelijke genade (Jer. 16:14-15).

HET HOUTEN JUK “Maar het volk dat zijn nek zal voegen onder het juk van de koning van Babel, en hem zal dienen, dat zal Ik in zijn eigen land laten blijven, spreekt de HEERE, en het zal dat bewerken en daarin wonen.” (Jeremia 27:11) In hoofdstuk 27, werd Jeremia opgedragen enkele houten jukken te maken. Hij moet zelf een van hen gebruiken. De anderen moesten worden afgeleverd bij de volken, die zich bij Zedekia voegden om tegen Babylon samen te spannen. De boodschap was duidelijk. Luister niet naar uw profeten en waarzeggers die zeggen dat Babel zal worden verslagen. Zij die zich aan Babel onderwerpen zullen leven; doet u dat niet, dan zult u worden weggevoerd of omkomen. De boodschap niet gehoorzamen, betekende ongehoorzaam zijn aan God. God bepaalt de toekomst voor alle volken.

“De geschiedenis der volkeren spreekt vandaag tot ons “De geschiedenis der volkeren spreekt vandaag tot ons. Aan ieder volk en ieder mens heeft God een plaats gewezen in zijn groot plan. Mensen en volken worden heden getoetst met het paslood in de hand van Hem, die geen vergissingen begaat. Allen bepalen hun eigen bestemming door de keus die ze maken, en God leidt alles om Zijn doel in vervulling te doen gaan.” E.G.W. (Profeten en Koningen, hoofdstuk 43, “De onzichtbare Wachter”, bladzijde 327) editie 1979

OORLOG TUSSEN PROFETEN “Zo zegt de HEERE van de legermachten, de God van Israël: Ik zal het juk van de koning van Babel breken! Binnen twee volle jaren breng Ik alle voorwerpen van het huis van de HEERE naar deze plaats terug, die Nebukadnezar, de koning van Babel, uit deze plaats heeft meegenomen en naar Babel heeft gebracht.” (Jeremia 28:2-3) Hananja gebruikte dezelfde autoriteit en woorden gelijk aan die van Jeremia (“…Zegt de HEERE”). Desondanks waren beide boodschappen tegenstrijdig. Wie zouden zij moeten geloven? Hoe zou u een dergelijk dilemma oplossen?

OORLOG TUSSEN PROFETEN “Zo zegt de HEERE van de legermachten, de God van Israël: Ik zal het juk van de koning van Babel breken! Binnen twee volle jaren breng Ik alle voorwerpen van het huis van de HEERE naar deze plaats terug, die Nebukadnezar, de koning van Babel, uit deze plaats heeft meegenomen en naar Babel heeft gebracht.” (Jeremia 28:2-3) Jeremia verdedigde zijn boodschap: “Amen! Zo doe De HEERE.” (Jer. 28:6): Hananja’s boodschap was wat het volk en Jeremia wilden laten gebeuren. Maar dat maakte de boodschap niet waar. “De profeten die vóór mij en vóór u vanouds geweest zijn,…” (Jer. 28:8): De profeten voor Jeremia predikten boodschappen in lijn met die van hem. Jeremia wilde dat het volk van haar verleden moest leren, zodat zij niet dezelfde fouten zouden maken die hun voorouders hadden gemaakt

HET IJZEREN JUK “Toen kwam het woord van de HEERE tot Jeremia, nadat de profeet Hananja het juk van de nek van de profeet Jeremia had gebroken: Ga tegen Hananja zeggen: Zo zegt de HEERE: Jukken van hout hebt u gebroken, nu zult u in plaats daarvan jukken van ijzer maken”. (Jeremia 28:12-13) Hananja had geen argumenten om zijn boodschap te verdedigen, dus herhaalde hij het. Hij voegde er ook een symbolische daad bij, het breken van Jeremia’s houten juk (Jer. 28:10-11). “En de profeet Jeremia ging zijns weegs.” Hij had zijn boodschap al verdedigd. Hij is een voorbeeld voor ons, omdat hij dat “gevecht” in handen van God heeft gelaten. God antwoordde door in deze metafoor de “jukken van ijzer” te gebruiken (Jer. 28:12-14). Niemand zou Gods boodschap aangaande Babel verbreken.

LEUGENS GELOVEN “Toen zei de profeet Jeremia tegen de profeet Hananja: Luister toch, Hananja, de HEERE heeft u niet gezonden. Ú echter hebt dit volk op leugen doen vertrouwen. Daarom, zo zegt de HEERE, zie, Ik ga u wegwerpen van de aardbodem. Dit jaar sterft u, omdat u hebt opgeroepen afvallig te worden van de HEERE. En de profeet Hananja stierf in datzelfde jaar, in de zevende maand.” (Jeremia 28:15-17) Hananja stierf twee maanden na het breken van het houten juk, precies zoals Jeremia had geprofeteerd. Dat was het bewijs dat Jeremia’s boodschap waar was. Desondanks besloot het volk om Hananja’s leugens te blijven geloven. Veel mensen geloven liever elke leugen - ongeacht hoe absurd die is - in plaats van te geloven in de waarheid van Christus. Dat was geprofeteerd: “ze zullen hun gehoor van de waarheid afkeren en zich keren tot verzinsels. (2 Timoteüs 4:4). Wanneer mensen God definitief afwijzen, laat Hij hen “de leugen geloven” (2 Thessalonicenzen 2:11).

“Tot het einde toe zullen mensen opstaan om verwarring en opstand te zaaien onder hen die voorgeven de ware God te vertegenwoordigen. Zij die leugens voorzeggen, zullen de mensen aanmoedigen zonde te zien als iets onbelangrijks. Als de vreselijke gevolgen van hun boze daden openbaar worden, zullen ze trachten om zo mogelijk hen die hen getrouw gewaarschuwd hebben, aansprakelijk te stellen voor hun moeilijkheden, zoals de Joden Jeremia de schuld gaven van hun tegenspoed. Maar even zeker als de woorden van Jehova door zijn profeet vroeger gerechtvaardigd werden, zullen zijn boodschappen nu bevestigd worden.” E.G.W. (Profeten en Koningen, hoofdstuk 36 “De laatste Koning van Juda”, bladzijde 267 - editie 1979)