SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Greenpeace op OBS Erasmus
Advertisements

Zeeleeuwen.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN
De zee Hallo ik ben Krabbie de krab!.
Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
2 havo/vwo 2 landschap, §4.
IJSSCULPTUREN DOOR RONAN PEETERS 09 JANUARI 2006.
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
Ierland Caitlin en Sander.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Een elementaire voorstelling van: De staat Israël De Mohammedaanse wereld.
Chemin de fer - spoorweg Verbreding van 2 naar 4 sporen - Elargissement de 2 à 4 voies Kleine verhoging van het verkeer - L’augmentation journalière du.
Wereld Natuur Fonds door: Kevin Eek.
WWf Door Wouter En Omar.
Waterproblematiek in Siberië
Stoffen, moleculen en atomen
DE PAPEGAAI.
Gemaakt door Jan en Adjani
Gemaakt door:Giel Vermunicht & Inias Vissenaekens
Vissen marck.
De Tijger.
De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende.
De spin Binck uringa.
Inhoud Australië Aboriginal Dieren Landschap Great barrier reef
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Hengelsport de Ara Marc en Arjan.
Antarctica Sateliet beeld Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek.
Michael van Gerven en Fiona Wurms
Charlotte, Jim, Jordy en Tijmen
Frankrijk Door Esther en Amber.
Pi π. Wat is de overeenkomst tussen deze voorwerpen?
Zingen Vers 1 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne
Gepresenteerd door Jeremy
SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer.
The Young meet the Elders Wouter van Dieren, 15 januari 2015
Het koudste dorp op aarde
De Kleine Nete Een virtuele excursie.
Russische Rivieren in Siberië
Wij doen onze spreekbeurt over ....
Tot vandaag de dag, is het moelijk te begrijpen dat in een woestijn gebied, zonder regen, droog en overheersend door geweldig groot duinen, er groot.
Kalaallit Nunaat ‘Groenland’.
Het koudste dorp ter wereld
Tekst verwerken.
Het « Stenen woud « langs de Lena-rivier.
AUTOMATICO De Transsiberische spoorlijn is een spoorwegnetwerk tussen Moskou en het Russische Verre Oosten, China en Mongolië. De spoorlijn is een ongelooflijke.
Flora en fauna.
avancer manuellement vooruit met muisklik Siberië, het Baïkalmeer.
Piratenquiz… Schip ahoy!.
De grote iwss Quiz-Show Eerste Ronde: Natuur & Landschap.
voor een onvergetelijke vakantie!
In de weer voor het klimaat
De natuur in Noorwegen We hebben dit onderwerp gekozen omdat in Noorwegen hele mooie landschappen zijn !
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 6 en 7
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 7-8.
1 VWO Hoofdstuk 2 Klimaat § 2-5
Wijs me de weg ! Luchtfoto, schaal en kaart. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie.
2 TH Hoofdstuk 4 Water § 7-8 Wereld. Bijna 7 m onder de zeespiegel Laagste punt van Nederland: hoe laag? Laagste punt.
2 TH Hoofdstuk 4 Water § 2-4 Wereld. Grootste deel van het aardoppervlak = zee = zout Geschikt / Ongeschikt als drinkwater? Water Geschikt / Ongeschikt.
Poolgebieden.
SIBERIA Lago Baikal avancer manuellement. Wanneer we het woord "Siberië“ horen, slagen we er niet in anders dan als aan een ver ding te denken in een.
Yakutsk Sibérie. Deze stad is echt “De koudere wereld”
Activités en France Door: Nina Kleijn, Mariëlle Kasteel, Minke Verschoor en Sabine Roessingh.
Tianmen Mountains Dayong city (nu Zhangjiajie) met
Natuur in Nederland Hoe gaat het met de natuur in Nederland?
Antarctica Satellite View.
De natuur in Nederland Hoe gaat het met de natuur in Nederland?
Le pont D'avignon Pont Saint-Bénézet.
Poolgebieden.
Transcript van de presentatie:

SIBÉRIE Lac Baïkal avancer manuellement. Siberië Baïkal Meer

Wanneer we het woord "Siberië“ horen, slagen we er niet in anders dan als aan een ver ding te denken in een uitgestrekte koude en onherbergzame vlakte, of kortweg, de laatste plaats in de wereld waar een bewuste persoon zijn vakantie zou doorbren- gen. Misschien als ze meer wisten over het Baïkal meer, het zou hun mening veranderen.

Het Baïkal Meer is het grootste meer in de wereld door de hoeveelheid water, niet alleen door zijn grootte, maar ook door zijn diepte. Geen enkel meer benadert de 1620 meter. Een vijfde van al het zoet water op de planeet is in Baïkal. Om u een inzicht te geven van zijn volume zouden, indien alle rivieren van de wereld zich erin stor- ten, het 1 jaar zou duren om het te vullen.

En al dit water is zuiver, omdat deze rivieren die het voedt door het steppen van Siberië lopen, zonder menselijke degradatie. Dit is de reden waarom de transparantie van het water, nog bevroren, uniek is. Op de foto, een van de 330 rivieren die het Baïkal Meer vormen.

ÉtéHiver Het is onmogelijk om te spreken van Siberië zonder zijn strenge winters te herinneren. Gedurende 4-5 maanden per jaar, is Baïkal bevroren, waardoor hun isolement meer en meer vermeerdert, het blijft een van de grootste intacte zoetwater reserves van de planeet. Het landschap verandert Baïkal radicaal van zomer-naar wintertijd.

Het ijs is zo dik aan het eind van de winter, dat voertuigen op het oppervlak van het meer kunnen berijden zonder angst.

De zuiverheid van het water wordt uitgedrukt in de ijsblokken.

Tot de ijsblokken die blauw zijn.

Surrealistisch landschap. Verschillende endemische soorten vis, schaal-en zoogdieren bewonen zijn wateren. Een onverwachte kleur op de bodem van een bevroren meer. Verschillende instanties organiseren duikexpedities naar Baïkal om de kleurrijke flora en fauna te onthullen.

De imposante Baïkal Steur, is bijna onmogelijk te vinden, Hij wordt ernstig bedreigd met uitroeiing, omdat de eieren behoren tot de meest gewaardeerde door liefhebbers van Russische kaviaar.

Steur Caviar Een van de meest waardevolle ter wereld. Exclusiviteit kost altijd veel geld.

De menselijke aanwezigheid wordt gevoeld, en vele zoogdiersoorten worden bedreigd De Siberische tijger is niet langer in de regio Baïkal. De Nerpa, alleen zoetwater zeehond ter wereld, ook wel bekend als "Baïkal Seal" woont nog steeds in het meer, en ondanks de bescherming van de overheid, wordt met uitsterven bedreigd. De vissen zijn altijd een partij voor de beren die de stranden bevolken en moedig weerstaan​​ bieden.

De grootste stad in de regio van Siberië: Irkutsk, langs de rivier de Angara. Het grootstedelijk gebied telt meer dan 1 miljoen inwoners. De mensen hebben het voorrecht van het leven naast een Site van het Werelderfgoed van de UNESCO. (Foto genomen door Sateliet)

Uitzicht van de grootste stad van Siberië.

Chemin de fer Transsi- bérien dans son trajet Mos- cou à Pékin, il est le point haut, sur le tronçon du lac Baïkal, ponts et tun- nels. Trans-Siberische spoorweg op de lijn Moskou naar Bei- jing, het is het hoogste punt van het traject van het Bai- kalmeer, met brug- gen en tunnels.

Transsiberien Express Plus de 100 ans d'histoire. De Transsiberische Expres, meer dan 100 jaar geschiedenis.

Beau paysage contournant le lac Baïkal. Mooi landschap rond het Baïkal Meer

Vue de d'autres belles images de ce "géant russe«, Transparence impressionnante. Andere schone zichten van deze “Russiche reus”, indrukwekkende doorzichtigheid.

Paysages à couper le souffle Adembenemende landschappen.