Jozef Voorkennis: Om het verhaal en het ontstaan van het volk Israël te begrijpen is het handig te weten wie de aartsvaderen zijn. Abraham Izaäk Jacob.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

De bijbel in 45 minuten Deel 1 – Genesis |
De twaalf stammen van Israël
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen.
Water, schapen en vrouwen
Discipelschap.
Godsdienst 1.
Gods verborgen glans.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Rondom Jeruzalem zijn bergen
Zingen Vers 1 Jozef zoekt zijn grote broers,
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Paulus en Israël Romeinen Paulus is naar het vlees een Israëliet, uit de stam Benjamin… Filippenzen 3:4-8.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Romeinen Denken en Dienen.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Wij zijn God zomaar ontrouw, …
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst.
Thema voor vanavond is:
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld. Vertrouw helemaal op God 1.Op de proef gesteld 2.De proef doorstaan.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
IN DE WERELD VAN ADAM EN EVA
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Welkom in de samenkomst
God Vertrouwen is Jezus kennen
Parasjah Vayigash Genesis 44 : 18 – 47:27 Haftara Ezechiël 37 : 15 – 28.
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Godsdienst. Het gaat mis maar God blijft van de mensen houden.
Jakobs vlucht Waar vlucht jij heen?
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Stille Zaterdag.
Godsdienst 1.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Durf te dromen.
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
18 oktober 2015 Urk. overzicht van Jozefs geschiedenis... vier delen:  Jozef miskend door zijn broeders > 17 jaar (Gen.37)  Jozef in Egypte als slaaf.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
Praktische lessen uit Genesis
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
IN ZIJN AANWEZIGHEID. IN ZIJN AANWEZIGHEID IK ZAL ER ZIJN  JHWH OUDE TESTAMENT.
Welkom bij de presentatie van
God heeft mij naar jullie toegestuurd om jullie voortbestaan op aarde veilig te stellen; zo wilde hij veel levens redden. Genesis 45: 7 1.
Genesis 37:3-11 Vader Jakob was al oud. Toen kreeg hij een zoon, Jozef. Jozef werd verwend door zijn vader. Hij maakte een heel mooie jas voor Jozef. De.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Twee koninkrijken 24 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

Jozef Voorkennis: Om het verhaal en het ontstaan van het volk Israël te begrijpen is het handig te weten wie de aartsvaderen zijn. Abraham Izaäk Jacob

liedje http://www.youtube.com/watch?v=9kNpiO5v4P4 verhaal Verhaal groep 3/4 Kijkbijbel

Het hele verhaal Waarom in de put? Hij heeft dromen waarin zijn broers en vader voor hem buigen. Eerst wilden ze hem vermoorden maar Ruben zorgt ervoor dat er geen bloed vloeit en dat Jozef in de put wordt gegooid . In Egypte wordt Jozef gekocht door Pontifar. Dan komt hij in de gevangenis de schenker en de bakker tegen. Hij legt hun dromen uit. 10 Broers komen naar Egypte. Jozef noemt hen spionnen 11 broers komen naar Egypte. Jozef test de loyaliteit naar Benjamin en naar hun vader. Jozef Laat Jakob en alle familie naar Egypte komen. Jacob zegent al zijn zonen en dus stammen van Israël. Jozef beloofd Jacob te begraven waar Abraham en zijn vrouw Sara, Izaäk en Rebecca en Lea begraven liggen. Jacob zegent de jongste zoon van Jozef als eerstgeborene .

Het hele verhaal Personen: Jakob, Rachel, Lea, Jozef, en zijn 11 broers, Pontifar en zijn vrouw, de schenker, bakker, farao, … Manasse , Efraim Thema’s genesis 37,39-50 Het meer houden van een zoon Jaloezie Na het lijden volgt heerlijkheid Bedrog Verantwoordelijkheid en vertrouwen God is met Jozef Oog voor nood God kan wat verborgen is duidelijk maken Een helpende hand Schuldbewustzijn (eerlijkheid) Zolang wij niet alles prijsgeven, kan god zich ook niet aan ons bekendmaken. Liefde voor hun vader de kern

Overeenkomsten met het lijden van Jezus Het verhaal van Jozef en Jezus wort vaak vergeleken met elkaar. Onderstaand een aantal overeenkomsten: Jozef had veel verdriet over het gewelddadige gedrag van zijn broers en besprak dit met zijn vader. (zo besprak Jezus alles met God) Jozef ziet in zijn dromen dat na al het lijden uiteindelijk heerlijkheid zal zijn.(ook Jezus heeft al het lijden verdragen door de vreugde die voor hem lag) Ruben protesteert tegen het vermoorden van Jozef. (zo was er bij Jezus Nicodemus die bezwaar maakte tegen de gang van zaken) Pontifar lijkt in zijn reactie op Pilatus. Als hij Jozef zou geloven zou dat te koste gaan van zijn aanzien Jozef vraagt de schenker hem niet te vergeten.(bij het laatste avondmaal vraagt Jezus dat ook) Josef probeert in de gevangenis het leed van zijn medegevangenen te verlichten. Ook Jezus denkt altijd aan andere en niet aan zichzelf. Ook is er een overeenkomst tussen de gevangenen bij Jozef en de misdadigers aan het kruis. …. …

Stamvaders Jozef en zijn 11 broers worden ook wel de stamvaders van de 12 stammen van Israël genoemd. 144.000 nakomelingen. 12000 uit elke stam. Jacobs vrouw/bijvrouw Zoon Stamdistrict Stammen Opb. 7 Lea (1e vrouw) Ruben Ruben Ruben Simeon Simeon Simeon Levi - Levi Juda Juda Juda Issaschar Issaschar Issaschar Zebulon Zebulon Zebulon Rachel (2e vrouw) Jozef - Jozef Efraim - Manasse Manasse Benjamin Benjamin Benjamin Bilha (bijvrouw, Rachels slavin) Dan Dan - Naphtali Naphtali Naphtali Zilpa (bijvrouw, Lea's slavin) Gad Gad Gad Aser Aser Aser

Verwerking Onderdeel van het verhaal Jozef in de put Doelgroep Middenbouw groep 3/4 Verwerking Bespreken Jaloezie (Ben jij wel een jaloers?) Naspelen onderdeel van het verhaal Maken van een jas