Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GOD is liefde.
Advertisements

De beroemdste persoon die er is …
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL S S SABBAT 16 NOVEMBER Het Hemelse Heiligdom “Gods woonplaats...”
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Godsdienst.
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
O, Heer mijn God opwekking 407
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. 4 Want al wat tevoren geschreven is, is tot onze onderwijzing eerder geschreven… TeNaCH: alles wijst op Christus.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
MET CHRISTUS GEKRUISIGD ROM.6:1-11 GAL.2:20 GAL.2:20.
Echt of nep?.
Wat héb jij met Jezus Christus
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Volbracht: Het offer Johannes 1:29 “Daar is het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt.” Weet je het nog van een paar weken geleden? We begonnen.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Liefde en trouw Gods liefde en trouw in de wereld
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen.
Gehoorzaam tot in de dood. Wat hebben wij aan de gehoorzaamheid van Jezus? Hij dronk onze beker Hij volbracht zijn werk Wat leren wij van de gehoorzaamheid.
MEER? IS ER ONTDEK HET ZELF! Is er meer?

De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Het hart van verbondenheid
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Het verhaal van Pasen.
JEZUS DE RUIL JIJ.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Het hart van een mens is als een spons
Preek Jakobus 2:
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Hebreeën 2:14-18.
Zingen Vers 1 Wij willen God de ere geven en maken zijn genade groot;
Nu wij een hooggeplaatste hogepriester hebben
Opwekking 681 Hosanna.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Zingen Vers 1 God, enkel licht, voor wiens gezicht
“de liefde van God”.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Vertrouwen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
JEZUS ZONDER HANDEN.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Brief aan de Galaten -31- Isaäk en Ismaël – vrij - gebonden.
De kracht van Jezus is wondergroot Genesis 1 1 Johannes 1 : 8 – 9 Handelingen 19 : 13 – 20 Handelingen 5 : 12 – 16 1 Johannes.
Bediening van het Woord
Transcript van de presentatie:

Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht Heb je een offer? Jezus heeft het offer op het kruis gebracht. Door het geloof in Hem worden wij gered. Wat lezen we over het offer van God In Johannes 3:16?

‘Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt ‘Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt!’ Jezus Christus is het Lam van God

Ben je bereid om je lieveling te offeren Ben je bereid om je lieveling te offeren? Het Joodse jongetje moest blijven bedenken: ‘Dit lam stierf in mijn plaats!’ Beseffen wij het offer van God wel? Hoeveel heeft het Hem gekost? Hoeveel is Jezus je waard?

Ze gingen vroeg op weg naar de plaats van het offer Ze gingen vroeg op weg naar de plaats van het offer. Dacht Abraham echt dat hij Izak zou offeren? Wat denk je van Hebreeën 11:17-19? Er staat dat hij door het geloof Izak heeft geofferd. Hoe heeft hij hem dan geofferd?

Wat kunnen we leren van het offer van Abraham Wat kunnen we leren van het offer van Abraham? Wat heeft het offer van Abraham opgeleverd? Zie Genesis 22:11-12 Wat kan het ons geven als we gehoorzaam in het geloof onze ‘Izak’ opofferen? Heb je dat wel eens uit liefde tot God gedaan? Ken je deze test?