Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Soorten evenwichten 5 Havo.
ABC toets opgave c2 rekenen met inhoudsmaten
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Voor onze jeugdspelers
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
De kleurenleer Primaire kleuren Secundaire kleuren
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Hartfalen De voedingsadviezen Barbara K. van Dam
“Leonardo Project” F&B 4You
Cateringlijst 2013 “Ut Opsjupperke” Voor al uw feesten en partijen Wij verzorgen het feestelijk “Ut Opsjupperke” Kerkplein GH Stramproy Tel/fax.
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Givaudan vegetarische kippensoep
Arena 5 van MathBattle Maten
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Paprikasoep met kruidenkaas
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Chemische reacties De mol.
Italië Door Kaat.
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Marcus 6: I. INLEIDING Hoe ga jij met zonde om? Herodes Antipas:Uitstel Herodias:Geweten Salomé: Gemak Johannes:Overtuiging.
ABC toets opgave c1 rekenen met gewichtsmaten
4.5 Samenstelling van mengsels
Negatieve getallen door Kees Vleeming
Opgave 47 a opp beeld = 8 · opp origineel dus k = √8. lengte vergroting = √8 · 15 ≈ 42,4 cm breedte vergroting = √8 · 10 ≈ 28,3 cm b opp beeld = 12 · opp.
Materie, energie en leven
Doorsnede van een rivier
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Ons jaarlijks uitje. We gaan we deze keer naar 16 september 2014.
Vakleer/warenkennis L. van der Meer
Balletjes in tomatensaus met puree
Gebonden soepen en puree soepen
Op de boerderij.
Op al deze vragen krijgen jullie NU een antwoord! Op al deze vragen krijgen jullie NU een antwoord!
Macaroni met hesp en kaassaus
Familie maken tussen eiwit droge stoffen
Programma Uitleg over verschillende onderwerpen Vragen beantwoorden
Begrippen omtrent kleur
Koolhydraten
Referentiematen inhoud
De ademhaling. Hoe verschilt in- en uitgeademde lucht? Experiment a: uitgeademde lucht ingeademde lucht Waarneming: Het kaarsje onder het bekerglas met.
Spreekbeurt over. Inhoud: Wat is Coeliakie Wat is gluten Kruisbesmetting Hoe word je ziek van gluten Hoe word je weer beter: glutenvrij eten Wat eten.
Eindtoets taal Oefenreeks 8 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Mollier-diagram Peter Versteeg. Mollier-diagram Doel: ▪ Jullie meer bekend te maken met het Mollier-diagram Inhoud: ▪ Opbouw diagram bespreken ▪ Verhouding.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
‘Acquisitie-inzet lokaal en regionaal ’ Thema-avond gemeenteraad, d. d
Kleur….
Blok 5 week 13 dag 1.
6.2 Regelmaat Regelmaat en tabellen
Foto Recept Pizza rondjes
Praktijktoets bereidingstechnieken
Ik en Ko brrr wat koud blz 41
Praktijktoets bereidingstechnieken
Praktijktoets bereidingstechnieken
Ik vond een prijslijst van 2000 en vergeleek
Presentatie serie Vanitas
Smul gezond.
Infosessie over voeding
Spreekbeurt over.
Rekenen met verhoudingen
Alles wat je moet weten over kleur!
Hoofdstuk 32 PROBLEEM OPLOSSEN. Hoofdstuk 32 PROBLEEM OPLOSSEN.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
Functionele rekenvaardigheid
Werkwoorden en woordenschat
Transcript van de presentatie:

Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen: De heldere soepen (bouillons) De gebonden soepen

Gebonden soepen een heldere bouillon - een bindmiddel - een garnituur bv groente brunoise - soms toevoegingen in de vorm van room of room/eidooier.

Bindmiddel Roux 50 gram boter 60 gram bloem Toevoegen 1,2 liter bouillon= gebonden soep

Hoe te binden! Klontjes! Roux warm Bouillon koud

Bindmiddel Liason 1 eidooier 0.75 dl room ongeklopt Mengen en aan de soep toevoegen

Gebonden soep I. crèmes soep II. veloutés soep III. Purées soep I. Roux + room II. Roux= bloem/boter + Liason; 1 eierdooier 0.75 dl room Aspergespuree Doperwtenpuree Bonenpuree Aardappelpuree