Jeugdopleiding FC Dordrecht.  Koolhydraten  Vetten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichting over overgewicht voor leerlingen van het VJM College
Advertisements

Vocht & Voeding tijdens Inspanning
Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning.
Wat is een goede warme maaltijd?
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Presentatie Rugby-Academy 26 november 2012
Ren je Rot Voedingsspel!?.
je dagelijkse gezonde energieleverancier
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
Eet je Fit!.
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
Wereldwijd Aan het ontbijt.
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
VOEDING EN REUMA.
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
KOOLHYDRAATPORTIES : DE KUNST VAN HET RUILEN
TOEPASSING VAN DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK IN DE DIABETESVOEDING
Simone van Ballegooie Fysiotherapeut
Goedenavond Welkom bij
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
De invloed van voeding op sportprestaties
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
De voedsel en kracht quiz
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Voedingsbeleid [naam school]
Nascholing voor praktijkondersteuners
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Presentatie JKP 7 februari 2003 Voeding bij wedstrijden Baer Selen, 7 februari 2003.
Voetbal & Voeding Angela Schokker, (sport)diëtist 15 december 2015.
Koolhydraten
Datumcopyrightauteurversie Voedingsvoorlichting voor patiënten van de longrevalidatie 2012 Door Rianne v. Heertum diëtist JBZ s’Hertogenbosch.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
+ Workshop kennis maken met de experts! Connie Hoek, diëtist.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
25 januari 2017 Joggingclub Keerbergen legt GOUD op hun bord
Voeding bij ziekte van Crohn en Colitus Ulcerosa
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voedingsbeleid [naam school]
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Voedingsbeleid [naam school]
Smul gezond.
Schijf van vijf.
Eet je Fit!.
Leverancier van de Schijf van Vijf
De laatste inzichten op voedingsgebied
Voedingsvoorlichting voor patiënten van de longrevalidatie 2012 Door Rianne v. Heertum diëtist JBZ s’Hertogenbosch.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Voedingsbeleid [naam school]
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Transcript van de presentatie:

Jeugdopleiding FC Dordrecht

 Koolhydraten  Vetten

 eet een royale hoeveelheid brood(producten) Minimaal 5-7 sneden per dag  gebruik een royale hoeveelheid fruit/vruchtensappen Minimaal 2 porties fruit per dag  gebruik na iedere zware training koolhydraatrijke maaltijd  wissel hartig beleg af met bijvoorbeeld appelstroop, jam, vruchtenhagel, banaan of appel op het brood  gebruik een royale hoeveelheid aardappelen of deegwaren of rijst (1 aardappel = 1 opscheplepel gare deegwaren = ¾ opscheplepel gare rijst) Minimaal 3-5 aardappelen per dag

 Uitputting koolhydraatbronnen = verminderde prestatie!

 Temperatuur  Luchtvochtigheid  Duur en intensiteit  Kleding  Individuele verschillen

 Eiwit

 Dagelijks 3 glazen magere of halfvolle melk(producten) te gebruiken  Dagelijks 3-4 maal hartig broodbeleg (bij voorkeur mager)  1 Portie vlees(vervanger) bij de warme maaltijd  Royale hoeveelheid brood en aardappel(vervanger) gebruiken