De val van Jericho Jozua 5: en Jozua 6

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Als vreemdeling op weg naar Huis
Beelden storm.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
de genezing te Bethesda
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Uitnodiging ... Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt.
Bestemming God eren ….
Als God trouw is ….
Zingen Vers 1 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste grond:
Zingen Vers 1 Laat ons de Heer lofzingen,
Macht en recht tussenperiode.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Zacheüs Lucas 19:1-10.
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst.
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Het Paard Van Troje.
‘Ze kwamen aan bij het begin van de gersteoogst’
Openbaring 18 Twee reacties op de val van Babylon.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Jozua Hoofdstuk 7 De val van Jericho
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Preek Rechters 3: Otniël
Jezus zei: Ieder die deze woorden van Mij hoort en ze doet …
VREDE.
Zingen Vers 1 O God, mijn God, ik zoek uw hand,
Wat een apart verhaal! Opkrassen! Geen Grote Markt! De aureool rond de zweep Laat jij je gezeggen? Jezus in de tempel.
Zingen Vers 1 Jericho, Jericho, is een sterke stad, dat zie je zo!
Hoofdstuk 3 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 3.
Hoofdstuk 6 Slechten van bolwerken
DE LATE MIDDELEEUWEN De expansie van de christelijke wereld naar buiten toe, onder andere in de vorm van kruistochten.
Niets zonder Gods zegen
Zingen Vers 1 Zo vriendelijk en veilig als het licht
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Zingen Vers 1 Hoe lieflijk is uw huis, o HEER!
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
Zingen Vers 1 Jeruzalem, de Godsstad hier beneden,
Vers 1 Voorwaar, ik keer mij stil tot God. Hij is mijn heil, mijn vaste rots. Een schuilplaats wil Hij voor mij wezen. Alleen hij Hem is hulp in nood.
Hou (je) vast aan Gods hoop
Door de poort van het bloed de vrijheid tegemoet! 1. Vóór de poort; 2. Door de poort; 3. Achter de poort.
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
30 januari 2016 Urk Juda en Thamar (Genesis 38). Jesaja 1 18 Komt dan, en laat ons samen rechten, zegt de HEERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
de verwoesting van Jericho
Ken je de weg in de stad?.
Preek over Jozua 5:2-12.
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Leven vanuit Gods troon
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
Ezechiël woont in Babel bij het Kebarkanaal. Ezechiël woont in Babel bij het Kebarkanaal.
Transcript van de presentatie:

De val van Jericho Jozua 5: 13-15 en Jozua 6 1 Wat moet het volk 6 dagen lang doen om Jericho te veroveren? Eén keer om de stad lopen. 2 Wat doet het op de 7e dag? Zeven keer om de stad heen lopen. 3 Wat gebeurt er als het volk juicht? De muren storten in. 4 Wie wordt er gespaard? Rachab en haar familieleden die in het huis met het scharlaken snoer zijn.

De ondergang van Ai God alle eer Jozua 7-8:1-19 1 Wie steelt er in Jericho spullen voor zichzelf ? Achan 2 Wat heeft hij gestolen? kleren zilver goud 3 Hoe straft God de zonde? Ze verliezen de strijd tegen Ai. Achan wordt gestenigd.

De list van de Gibeonieten Beloofd is beloofd! Jozua 8: 30-35 Jozua 9 1 Wat namen de Gibeonieten mee om te doen geloven dat ze uit een ver land kwamen? beschimmeld brood gescheurde wijnzakken oude kleren oude schoenen 2 Wat maakt Jozua met de Gibeonieten? Een verbond. 3 Welk werk moeten de Gibeonieten doen? Hout hakken en water dragen.