DE BERGREDE WELKOM. Psalm 1: 1  Welzalig wie niet volgt der bozen raad,  niet op wet der goddelozen staat,  wie ook niet zit waar spotters samenscholen,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Fair Play Eerlijk spelen
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Gedeelte van vandaag Genesis 12-17
Discipelschap.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
2008 jaar van Lucas 15 TERSCHUUR - Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk heeft 2008 uitgeroepen tot 'Lucas 15- jaar'.,,In 2008 willen we.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Welkom op TOV! GOEDE VOORNEMENS??.  Afvallen…  Stoppen met roken…  Beter mijn best doen op school…  Minder ruzie maken thuis…  Invullen….  God.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
‘voor de kinderen’.
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
VEG Geldermalsen De belofte(n) 12 mei 2013 Voorganger C.H. Zondag.
Eigenaardig hoe dit uitkomt.
Psalm 1 vers 1 Week 3.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Psalm 1: inleidende vragen
Gelukkig Domweg gelukkig of ‘Alles op Zijn plaats’? DE DAPPERSTRAAT
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Universal Songs t/a Essence Publishing 1/7 KOM, LATEN WIJ AANBIDDEN 540 (Frank van Essen)
Vers 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat.
Welkom in deze kerkdienst
? Wat zegt de Bijbel erover?
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Preek Matteüs 2: 1-12.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Verslaving.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A. Hakvoort.
We lezen: 2 Samuël 6: 1 – 19, Matteüs 7: De preek met thema en verdeling: WIE IS WELKOM BIJ DE HEER ? 1. Wie van zijn genade wil leven, mag bij.
Liturgie Ps.147: 1, 6, 7 Ps. 84: 1, 3 Ps. 1: 1, 2, 3 Lz. Psalm 1 E&R.52 T.Psalm 1 E&R.229 Opw.687 Uitnodiging aan alle 60-plussers en alleenstaanden 1/3.
Agenda aanstaande week 1/2
Vertrouwen.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
DE BERGREDE (4) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan,  wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
DE BERGREDE (3) WELKOM.
We lezen Deuteronomium 18: De preek gaat over Deuteronomium 18: 15 ‘Luister naar hen/Hém! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger:
Als een kind.. Die niet altijd weet wat hij denkt Die niet altijd weet wat hij wil Die niet altijd weet wat hij voelt.
DE BERGREDE (2) WELKOM. Psalm 32: 1  Welzalig hij wiens zonde is vergeven,  die van de straf genadig is ontheven,  wiens overtreding, die hem had bevelkt,
DE BERGREDE (5) WELKOM.
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 105: 1, 2 Schriftlezing: Lucas 9 : Tekst: Lucas 9 :
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
Structuur in de Heilige Schrift Zijn de teksten van de heilige Schrift uit de losse pols opgeschreven? of met precisie en structuur?
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Als God je roept, dan moet je niet liggen pitten
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Levenskracht in overvloed
Jakobus (1).
Gelukkig.
Wat doe jij met je leven? Psalm 1.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
Gods liedboek voor je leven
Transcript van de presentatie:

DE BERGREDE WELKOM

Psalm 1: 1  Welzalig wie niet volgt der bozen raad,  niet op wet der goddelozen staat,  wie ook niet zit waar spotters samenscholen,  maar wandelt op de weg door God bevolen,  Wie ‘s HEREN wet zijn grote vreugde acht,  Haar dankbaar overdenkt bij dag en nacht.

Psalm 1: 2  Hij is gelijk een altijd groene boom,  die men geplant heeft aan een waterstroom,  die op zijn tijd zijn rijke vrucht zal dragen,  geen blad verwelkt in hete zomerdagen.  De HERE zegent hem met overvloed,  Zijn voorspoed blijkt in alles wat hij doet.

DE BERGREDE GEBED

DE BERGREDE EEN VRAAG De Bergrede heet in het Engels – sermon on the mount – preek op de berg Bij welke tekst(en) uit het Oude Testament is dit een preek? 1 of 2 bedenken

DE BERGREDE EEN ANTWOORD Psalm 1 Gelukkig De wet + overdenken De boom Het gericht

DE BERGREDE Opdracht Invullen Bespreek kort met een ander Korte inventarisatie

DE BERGREDE Opdracht Invullen Bespreek kort met een ander Korte inventarisatie

DE BERGREDE Opdracht Twee Bijbels naast elkaar:

DE BERGREDE Kindermoord Eerst (enig) geboren zoon Door het water In de woestijn Bij de berg De wet Pleeg geen moord Kindermoord Eerst (enig) geboren zoon Door het water In de woestijn Bij de berg De wet Pleeg geen moord

DE BERGREDE Opdracht Conclusie Jezus is de Nieuwe Mozes (Deuteronomium 18:15-18) De leerlingen zijn het Nieuwe Israël

DE BERGREDE Opdracht Bekijk één of twee van de genoemde teksten

DE BERGREDE Opdracht Bekijk één of twee van de genoemde teksten Punt 1 = oproep tot bekering Punt 2 = belofte van het koninkrijk

DE BERGREDE Matteüs 28:18-20 en de Bergrede De berg Het koninkrijk Het onderwijs De zegen God met ons

DE BERGREDE De opbouw van De Bergrede Niet > een verzameling teksten met verschillende onderwerpen Wel > zeer zorgvuldig opgebouwd! De plaats De oproep De profeten De wet en de profeten

DE BERGREDE Overzicht

DE BERGREDE Opdracht De bekering Invullen – delen – bespreken

DE BERGREDE Opdracht De bekering Bekering is relationeel Kracht Verstand Ziel Hart Hoe intenser de relatie, hoe dieper de worsteling

Psalm 1: 3  Zo niet de man wiens hart het kwaad bemint,  hij is als kaf dat wegwaait in de wind.  Hij houdt geen stand als het gericht zal komen  en heeft geen plaats temidden van de vromen.  God kent de weg van wie rechtvaardig is,  maar bozen komen om in de duisternis.