Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samenwerken in de waterketen Paradigma: Van inhoud naar schaalgrootte en vorm.
Advertisements

Het Groeiboek: Wat staat er in en wat kan je ermee?
Een katholieke school is geen school van gelovigen, maar een school door gelovigen gedragen. Een katholieke school herken je aan haar ‘open deuren’. Ieder.
Communicatie en draagvlak
Centrale werkwinkel D:
Hoe ontstond dit initiatief ?
Realisatie kindcentrum
TAAKGROEPEN.
Conditietest als basis voor samenwerking. De conditietest is een hulpmiddel voor vrijwilligersgroepen om: de huidige kwaliteit van de groep te meten en.
Welkom 1.
Vierde ervaringsuitwisseling “Competent van kop tot teen!” 8 april 2010 Lieselore Beckers & Isabelle De Wispeleir VIVO vzw ompetent van kop tot teen !
Welkom 1.

Grenzen aan vrijwilligerswerk?. SGL Stichting gehandicaptenzorg Limburg Zorg beter met vrijwilligers 21 november 2013.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
Kansen Voor Jongeren Voorlichtingsbijeenkomst 26 maart 2012.
E-portfolio NL Een Leven Lang Leren René Schreurs & Yvonne Kremers
Informatieavond schooltijden. (andere) schooltijden? 1 e informatieavond 19 april 2012 Huidige schooltijden Huidige schooltijden 5 gelijke.
Welkom bij de presentatie van het
Informatiekunde ‘project Informatiewetenschappen’ 7 november F. de Vries Website Evaluatie.
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Competent van kop tot teen! Studiedag 8 juni 2010 Competenties en VTO beleid Een degustatie van instrumenten Joke Sweygers Patricia Van Dessel VIVO vzw.
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
Een andere manier van werken Een uitwerking van de Visie.
‘Het talent bestaat niet. Het talent is de behoefte hebben iets te doen.’ ……. Wij als volwassenen willen graag dat kinderen zich goed ontwikkelen. Dan.
‘Het talent bestaat niet.
KARUUR ? Ondersteuning van jeugdraden – Website – Helpdesk – Vorming – Begeleiding Ondersteuning van jeugdparticipatie – Sporadisch – Projectmatig.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Visie 2020 Naar kerkgemeenschappen. Een voorstel Het fundament ligt in de gemeenschap van alle gedoopten. Die is missionair en vertrekt vanuit de boodschap.
“Commissie Kerkopbouw Zeist” Ingesteld door de Centrale Kerkenraad op 3 december 2003 Ingesteld door de Centrale Kerkenraad op 3 december 2003 Mijn naam.
Hooravond Samenwerken Geboden. Hooravond parochie.
Beleidsinformatie Jeugd
Extra coaching niveau 2 studenten ‘Hoe lastige klanten hun weg vinden op school.’ 29 januari 2015.
15 maart Organisatie nieuwe parochie Vier Samen Een structuur op hoofdlijnen.
Bezoek priester- en diakenstudenten van Vronesteyn
1 Voorbereiding ‘DIN-dag’ Bert Timmerman: 31 januari 2013.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Parochieavond H. Joannes de Doper Boskoop 21 Juni 2011.
Parochieavond “Op weg naar de toekomst” Joannes de Doper 25 mei 2010.
WELKOM Informatieavond parochie Joannes de Doper 3 maart 2009.
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid.
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren lid.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Presentatie doelgroep Jeugd Door Rianne Brouwers en Lieke Hoefs.
Evaluatie van de voorbije werking SG via CODI (én het CASS). “ Kijken naar het verleden met het oog op het nemen van beslissingen voor de toekomst ”. Een.
SLO ● nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Leergang LOB: verdiepingsmodule Blok 1: analyse.
Naar een duurzame toekomst Bruggen en verbindingen in de FRANCISCUS-PAROCHIE Bijeenkomst Parochianen november 2015.
Communicatie is de basis
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
‘ Bruggen Bouwen’ verbinden VSO – MBO en VSO- arbeidsmarkt SITS subsidie en subsidieonderzoek A2 Presentatie regio-overleg Agentschap SZW Zuid-Nederland.
Cursus Curriculumontwerp burgerschap mbo Marjolein Haandrikman 7 november 2012.
Arjen Edzes Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, Economische Geografie, Postbus 800, 9700 AV Groningen 30 juni 2011 Armoedepact.
Sportvereniging en School een winnende combinatie Sport in Delft.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 13 november 2012.
Evaluatieverslag coördinator ouderensteunpunten gemeente Landerd.
Vrijwilligerswerk. Proces Team samenstellen Verantwoordelijkheden – Contact opnemen met personen die zijn aanbevolen als geschikte leider – Opvolgen.
JEUGDWERK NGK NUNSPEET
Niet praten over maar met burgers en cliënten
Cluster Oudenbosch - Bosschenhoofd Zegge
LOB in het mbo Onderzoek naar het bevorderen van
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
Het School Ondernemerschaps(kwaliteiten)spel
DE TOEKOMST VAN ONLINE FONDSENWERVING
Transcript van de presentatie:

Presentatie van de resultaten taakgroep Pastoraat op Maat en Missionaire Dynamiek Ton Snepvangers, projectleider vanuit het bisdom Dick van Klaveren, lid begeleidingsgroep, moderator Nellie Plaizier, lid begeleidingsgroep, Boskoop/Bodegraven Corry van de Poel, lid begeleidingsgroep, Gouda Liesbeth Stalmeier, lid pastoraal team Dick Vrijburg, lid pastoraal team Zita Kolder, Gouda Theo Kuijpers, Moordrecht Frans van Veldhuizen, Bodegraven

Doel PoM: in kaart brengen van kansen en mogelijkheden van pastoraat op maat. MD: in kaart brengen van kansen en mogelijkheden van missionaire activering.

Tijdspad en aanpak januari 2009 tot mei 2009 gehele taakgroep: MD  zes bijeenkomsten sub taakgroep: gegevens verzamelen PoM Resultaat: twee rapportages met conclusies, ideeën en aanbevelingen voor vervolg.

C E AAAAA D C E AAAAA D Parochie 1Parochie 2Parochie 3Parochie 4Parochie 5 B C E AAAAA D Werkwijze PoM

Inventarisatie PoM Raadplegen bronnen documenten gesprekken Ordenen leren vieren dienen kerkopbouw Jeugd Jongeren Volwassenen

Evaluatie PoM niveau A het aantal activiteiten in een deelgebied de beschikbare capaciteit in hoeverre wordt doelgroep bereikt ? continuïteit van de activiteit is er sprake van krimp of groei ?

Resultaat PoM Niveau A – activiteiten op het niveau van één parochiekern Niveau B – activiteiten voor meer dan één parochiekern Niveau C – activiteiten die een zekere eigenstandigheid hebben, maar wel verbonden met een of meer parochiekernen Niveau D – activiteiten, samen met andere niet-katholieke groepen en organisaties Niveau E – activiteiten op clusterniveau

1.weinig activiteiten op het gebied van kerkopbouw 2.jeugd- en jongerenkoren zijn er niet of zeer kwetsbaar 3.activiteiten op het gebied van leren voor jongeren, jeugd en volwassenen Zaken, die in cluster minder goed zijn ontwikkeld:

kennis en ervaring delen leeractiviteiten clusterbreed oecumene uitbreiden naar andere gebieden dan alleen vieren vorming en toerusting vrijwilligers clusterbreed beleid werkgroepen in contact brengen met elkaar meer aandacht voor kerkopbouw Adviezen:

Brainstorm-sessies aan de hand van vragen missie en visie doelgroepen hoe bereiken we ze ? aan de gang Werkwijze MD:

“ Door God en Mens bewogen.’’ Missie en Visie

jarigen jarigen Niet alleen binnen de parochie, maar zeker ook daarbuiten. Doelgroepen

ga naar ze toe en luister sluit aan met activiteiten haak in op actualiteit benader scholen gebruik sacramenten als basis voor clusterbrede catechese Hoe bereiken we “ze’’ ?

mensen bereiken met evangelie als basis samenwerken met andere organisaties laten zien wie je bent en wat je boodschap is in de huidige actualiteit afstemmen van communicatiemiddelen op de doelgroep Aan de gang....

Vervolg PoM MD Pastoraal beleidsplan

pastoraal team + vertegenwoordigers vanuit alle geloofsgemeenschappen vormen taakgroep doorstroom van PoM en MD taakgroepleden Vervolg (2)

Gebruik PoM en MD: als ‘’spiegel’’ in de geloofsgemeenschappen en bouw het uit als basis voor het maken van keuzes om onderlinge contacten te bevorderen om draagvlak te creëren binnen de geloofsgemeenschappen voor de nieuwe visie Vervolg (3)

Bedankt voor uw aandacht !