PESTEN JULIANASCHOOL.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Pesten is geen spelletje.
Het tweede werkstuk.
SOCIAAL WEERBAAR (v.a. groep 4)
Veiligheid op het internet
Uitslag enquête over online pesten
Presentatie over Cyberpesten
Verborgen vormen van pesten
digitale platformen waar gebruikers elkaar direct kunnen ontmoeten.
Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen.
Pestprotocol Naam:leerlingenraad Groep:5,6,7,8
Dr. Albertus Risaeusschool
Veilig internet Mediawijsheid
Hulp in de aanpak bij CyberPesten.
Themabijeenkomst Pesten
“Zonder taal geen verhaal” .
Kinderen online.
Welkom Coachavond: pesten op de sportclub
Les 7 Deze les duurt 90 minuten
Social Media en Internet “webweerbaarheid”
Sociale media op school
Kinderen vinden internet geweldig!
Welkom op onze thema-avond
Facebook Skype Instagram Google+ Twitter Whatsapp Snapchat Messenger
Veiligheid op het internet Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich.
Kinderen en hun sociale talenten
Dr. Albertus Risaeusschool
Wat nou als…? Vragen over eigen kinderen van pleegouders
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Een online werk- en leeromgeving voor uw kind.
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
Ouderavond Social Media Basisschool De Meerhoef
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
Wat te doen bij pesten op het ROC van Twente?
Door: Elise, Laura en Anna
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Pesten Nee, dat doen wij niet..
OMGAAN MET ELKAAR Anti-pestbeleid rsg wiringherlant preventief
Ouderavond Kind en internet Kim Claassen jeugdverpleegkundige Christel van Helvoirt gezondheidsvoorlichter GGD Hart voor Brabant.
Groepsdynamica & Interactief communiceren
Ouderavond Mediawijsheid Basisschool ‘t Rendal 20 januari 2014.
Ouderavond WEERBAARHEID IN DE DIGITALE WERELD Personal Support Jongeren- en gezinscoaching Voorlichting.
Ouderavond pesten Welkom
Welkom op onze ouderochtend
Infopunt Onderwijs Wat vragen ouders? “De juf zegt dat mijn kind niet mee is in de klas. Maar ik vind dat hij heel slim is! Kan ik mijn kind laten testen.
Ben jij je eigen databaas? Aangeboden door
Welkom ik maak me sterk.
Jongeren en de digitale wereld. Halt Halt levert een bijdrage aan het voorkomen en bestrijden van jeugdcriminaliteit door middel van: De Halt-straf. Voorlichtingen.
2 Wat is (digitaal) pesten? Groep 7 3 Leuke school De tweede dag lag mijn lunch Als beleg tussen blz 13 en 14 Van mijn nieuwe wiskundeboek Toen kreeg.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Ouderavond over pesten (op school) Hoe herken je of je eigen kind slachtoffer van pestgedrag is? Hoe herken je of je kind zelf pest en wat kun je er als.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Kinderen en de sociale media. Hoe ga je daarmee om? Toon interesse in waar je kind mee bezig is. Laat kinderen online met een nickname.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Veilig Online. Wat als Facebook een dag niet werkte?
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
Pesten Waar denk je aan bij pesten? Definitie: Pesten is het op structurele wijze fysiek en verbaal bejegenen van een ander die zich daartegen niet kan.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Welkom op onze thema-avond
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
Ouderavond over pesten op de basisschool
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Internet en seks.
“een nieuwe lln in de klas”
Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang
Wat doen wij op school tegen pestgedrag?
blok 1 les 4: samen praten samen leren
Transcript van de presentatie:

PESTEN JULIANASCHOOL

JULIANASCHOOL De pikorde in de klas Wie is de sterkste Wie is de slimste Wie is de lenigste Wie is de mondigste JULIANASCHOOL

Definitie van pesten JULIANASCHOOL

JULIANASCHOOL Een grapje of pesten Pesten komt heel veel voor. Zo'n 350.000 kinderen wordt minstens eenmaal per week gepest. Zowel op de basisschool als in het voortgezet onderwijs. Verder worden elke dag zo'n 250.000 volwassenen gepest, vooral op het werk. 1 x is een grapje 2x is vervelend 3x is pesten JULIANASCHOOL

De pester (s) De volgers De gepeste Iemand buitensluiten / negeren De rolverdeling De pester (s) De volgers De gepeste Iemand buitensluiten / negeren JULIANASCHOOL

Sociale media hebben grote impact Cyber-pesten Sociale media hebben grote impact Je kunt je niet verdedigen Het gaat de wereld in en komt niet tot een einde Het gebeurt vaak onder de radar JULIANASCHOOL

JULIANASCHOOL Ouder-reacties Mijn kind doet zoiets niet Kijk naar je eigen kind, wat die allemaal uitspookt Hoe durf je mijn kind van zoiets te beschuldigen? JULIANASCHOOL

JULIANASCHOOL De gevolgen schade voor het leven ongelukkig en eenzaam Dramatische “oplossingen” JULIANASCHOOL

Hoe kan je pesters ontmaskeren? Belangstelling voor (de klas van ) je kind Samen optrekken als ouders en school Informeer andere ouders en leerkrachten bij vermoedens of calamiteiten Meekijken met je kind op internet en sociale media Mede-ouders op een goede manier benaderen Ontvankelijk zijn voor de emoties van ouders van gepesten JULIANASCHOOL

JULIANASCHOOL Tips voor ouders •Denk niet: ‘Ik zie het niet, dus het gebeurt niet.’ •Maak online pesten bespreekbaar: leer uw kind over goed gedrag op internet en omgangsvormen via sociale media. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de brochure Digitaal Pesten. •Leer de digitale wereld van uw kind kennen en praat over internet. Hiervoor hoef je als ouder echt niet alles te weten over internet. De simpele vraag ‘wat maak je mee op internet?’ zorgt veelal al voor een gesprek. Voor praktische tips over de digitale wereld van uw kinderen kunt u de animatievideo 'De digitale wereld van uw kinderen' bekijken. Of bekijk de vele filmpjes waarin tieners vertellen wat ze meemaken op www.newkidsontheweb.nl. Deskundigen geven daar ook advies in over internetopvoeding. •Vertel uw kind dat het altijd met problemen of nare ervaringen op internet bij u terecht kan. •Denkt u dat uw kind online gepest wordt? Neem dan ook contact op met school. Sommige scholen hebben een protocol tegen digitaal pesten. Hierin is vastgelegd hoe er op school omgegaan wordt met digitaal pesten. •Vertel uw kind over www.meldknop.nl. Op deze site kan hij/zij veel informatie vinden over online pesten en wat er tegen te doen is. Op deze site is bijvoorbeeld ook te vinden wanneer je naar de politie stapt voor aangifte wanneer pesten uit de hand loopt. •Zoek hulp. Via www.meldknop.nl kunnen kinderen in contact komen (ook anoniem) met organisaties die hen kunnen helpen. •Download en installeer de speciale browserbutton van Meldknop.nl op uw computer. Zo is hulp bij nare ervaringen op internet altijd toegankelijk. Kijk hier. •Lees de brochure Digitaal Pesten. •Zie ook de tips in het dossier Veilig internet voor kinderen voor meer tips •Kijk eens op www.mediaopvoeding.nl. Daar wordt gewerkt vanuit casuïstiek en dat is heel verhelderend en geeft veel antwoorden op even zoveel vragen. JULIANASCHOOL

JULIANASCHOOL Meer info www.pestweb.nl www.meidenvenijn.nl www.i-respect.nl www.cyberpestendebaas.nl http://kinderen.moed.nl/downloads/informatiepakket http://www.mediawijsheid.nl/online-pesten/ http://www.kennisnet.nl/fileadmin/contentelementen/kennisnet/Mediawijzer.net/Competentiemodel/competentiemodel-competentieniveaus-leraren-en-pabo-studenten.pdf http://www.digibewust.nl/onderwerpen/digitaal-pesten JULIANASCHOOL