Durf te dromen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

“Ik kan dit niet oplossen...”
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Discipelschap.
Evangelie der genade Vragen :
… en wat wil Jezus van jou?
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Hoe kun je Geloven? 1.
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
NIET OP DOOIEND IJS !!.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Geloven en nu….
Godsdienst.
‘voor de kinderen’.
Onze Vader in de hemel.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
onze roeping als gemeente
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
God Vertrouwen is Jezus kennen
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Romeinen Denken en Dienen.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
Welkom in deze kerkdienst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
“de liefde van God”.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
De doop in de Heilige Geest
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Hou (je) vast aan Gods hoop
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom op TOV! Op wie wil je lijken??. Jij bent jij..
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Geloof in het bovennatuurlijke
Les 8 Bidden kun je leren.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Transcript van de presentatie:

Durf te dromen

Gods droom voor jou Gods aandeel Jouw aandeel

Wees een ander tot zegen 1. Gods droom voor jou Onze dromen Gods dromen Grote dingen doen Veel dingen hebben Anderen moeten mij leuk vinden Wees een ander tot zegen

Bijbelse mensen met Gods dromen 1. Gods droom voor jou Bijbelse mensen met Gods dromen Jozef Noach Abraham David Mozes

2. Gods aandeel God heeft een doel voor jouw leven Psalm 139:13 – U maakte mij in de buik van mijn moeder. Elk deel van mijn lichaam hebt u gevormd. (BGT) God begint God is er altijd bij Mattheüs 28:20b – En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

3. Jouw aandeel Wandel met God Reken af met je verleden Vorm je karakter Ontwikkel je gaven Blijf geloven

3. Jouw aandeel Wandel met God Genesis 17:1 – Toen Abram 99 jaar oud was, kwam de Heer bij hem. De Heer zei: ‘Ik ben de machtige God. Blijf altijd dicht bij mij en doe wat goed is. (BGT) Lucas 5:16 – Hijzelf (Jezus) trok zich geregeld terug op eenzame plaatsen om er te bidden.

3. Jouw aandeel Reken af met je verleden Romeinen 8:28a – God zorgt ervoor dat al ons lijden uiteindelijk het goede brengt: onze eeuwige redding. Dat is zeker, want God houdt van ons.

3. Jouw aandeel Vorm je karakter De 3 kinder-stadia: Baby’s - nèpios Kinderen - paidion Tieners en jong volwassenen – teknon De 2 volwassen-stadia Zonen (en dochters) - huios Vaders (en moeders) - pater

3. Jouw aandeel Ontwikkel je gaven Het voorbeeld van de drie dienaren (Matteüs 25:14-30)

1 Korintiërs 12:7-11 – Allemaal hebben wij de kracht van de heilige Geest gekregen. Daarmee moeten we elkaar helpen. Sommigen van ons kunnen wijze woorden spreken. Anderen hebben veel kennis. Sommigen hebben een heel sterk geloof. Anderen kunnen zieke mensen beter maken. En dat allemaal door die ene heilige Geest! Sommigen hebben de kracht om wonderen te doen. Anderen kunnen een boodschap van God vertellen. Weer anderen kunnen zo’n boodschap uitleggen. Ook zijn er mensen die in vreemde klanken kunnen spreken, en er zijn anderen die kunnen uitleggen wat die klanken betekenen. Al die dingen kunnen wij doen dankzij de ene heilige Geest. Die ene Geest bepaalt welke bijzondere kracht hij aan ieder van ons geeft. (BGT)

3. Jouw aandeel Blijf geloven Hebreeën 11:1 – Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien. Geloof -> Vertrouwen -> Gehoorzaamheid

Geloof -> Vertrouwen -> Gehoorzaamheid 3. Jouw aandeel Blijf geloven Geloof -> Vertrouwen -> Gehoorzaamheid Exodus 14:16 – Jij moet je staf geheven houden boven de zee en zo het water splijten, zodat de Israëlieten dwars door de zee kunnen gaan, over droog land.

Gods dromen: Wees een anderen tot zegen Gods aandeel: Hij heeft een doel voor jouw leven. Hij begint Hij is er altijd bij Ons aandeel: Wandel met God Reken af met je verleden Vorm je karakter Ontwikkel je gaven Blijf geloven

Durf te dromen