Maatschappijleer Oefentoets hoofdstuk 4 Multiculti.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De wereld wordt kleiner
Advertisements

Marokkaanse migratie naar de Lage Landen in de 20 ste eeuw.
Pag. 1 prof. dr. M. De Vos Jeugdwerkloosheid – migratie & integratie.
Samengevoegde presentaties
Hoofdstuk 1A: Europeanen
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
CHAPEAU, MIJNHEER FILLON !!! Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 02/2010.
Botsende culturen & Grondrechten dia 1 – 10 : 2 lessen
Gods verborgen glans.
26 Multicultureel samenwonen
Suriname Soraya van Lomwel.
11.3: Nederland is vol.. Met autowegen
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Hoofdstuk 1A  Nederlanders
Allochtonen in het hoger onderwijs
De onsterfelijke Alexander de Grote
!!QUIZZZZZZZZZZZ!! DOOR: Dewi.
De VS worden een wereldmacht
Paragraaf 1 Russische revolutie
Is de islam als godsdienst een rem op de integratie van moslims?
Personen die gedwongen worden om hun huizen te verlaten  Ten gevolge van: ‐ Politieke ‐ Religieuze ‐ Militaire ‐ Andere problemen.
Indonesië.
Islam Moslims in Nederland.
Dekolonisatie.
Verzuiling en ontzuiling in Nederland
Multiculti.
Les 1 De wereld staat in brand
1 havo/vwo H1 §4 – Cultuur in Nederland
NATIONALITEIT EN MIGRATIE
Marginalisering van allochtone jongeren en risicofactoren in hun dagelijks leven L. Eldering & E.J. Knorth.
Multiculturele samenleving
Internationale migraties
Historisch Overzicht hoofdstuk 4
Hoofdstuk 1 De wereld, een mozaïek van regio’s
1AutarkieAgrarisch-urbane samenlevingDomein 2Hiërarchische samenlevingJagers en verzamelaarsPaleolithicum 3ChristendomDiocletianusConstantijn 4LimesVolksverhuizingenPax.
Sport in de samenleving Hannah, Elselien, Erwin, Robert.
Paragraaf 6.3 Nederland in de 21e eeuw.
Toenemende immigratie
Hoogbegaafdheid van leerlingen in het primair onderwijs Ontwikkelingen en samenhangen met kenmerken van thuis, de groep en de school     Uitgegeven.
Migratie BB nr.117 Nr.118 Nr.119 Nr.120.
Les 3 Politiek H1 en H2. Agenda Korte overhoring Presentaties Wat is politiek? Cultuur Autochtoon en allochtoon Dictatuur/democratie Huiswerk Afsluiting.
Verleden en nu Hoe is dat begonnen?. Cornelius Haga ( ) ( )
Sport in de samenleving!
Hoofdstuk: Multiculti
Hoofdstuk 4 Par 5 – De komst van migranten. Van de website van het CBS 12% van de Nederlandse bevolking heeft een niet- westerse allochtone herkomst,
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 6 en 7
1 vwo Hoofdstuk 1 Bevolking, §7 - 9
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 7-8.
1 hv 3 Cultuur, vreemd en vertrouwd § 2-4
1 hv 3 Cultuur, vreemd en vertrouwd § 2-4
Moslimjongeren in Rotterdam Iris De Praetere 1BaO A3 Informatievaardigheden.
Marokkaanse Nederlanders Hun positie in 10 onderwerpen Achterstand en vooruitgang Hoe de integratie te bevorderen?
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
De Verenigde Staten. §1. Dertien Staten vormen één land. In 1607 stichtten de Engelsen dertien kolonies aan de oostkust van Noord- Amerika.
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Marokko Door Zinedine Rahmani.
Vluchtelingen maak er werk van? Wat doen we met die werklozen van nu? Werkloosheid is niet de schuld van vluchtelingen. De grote stijging van werkloosheid.
1 hv 3 Cultuur, vreemd en vertrouwd § 2-4
Jaarcongres vereniging Groen van Prinsterer, 27 januari 2017
Paragraaf 13.6 Globalisering.
Regenten en vorsten 3.4 Stedelijke cultuur in Nederland
Blok 3 Samenvatting controle
Een multiculturele samenleving
Lampedusa De oversteek.
Migratie.
Multiculturele Samenleving
Migratie Anouck, Anne, Indy, Lisanne& Nikki.
Hoofdstuk 10 Paragraaf 10.6.
Deelvraag: Hoe ziet Nederland en zijn bevolking eruit?
§5.4 Nederland migratieland
Transcript van de presentatie:

Maatschappijleer Oefentoets hoofdstuk 4 Multiculti

1. Gerben’s vader is Nederlands, zijn moeder is Duitse 1. Gerben’s vader is Nederlands, zijn moeder is Duitse. Gerben is in Nederland geboren en heeft de Nederlandse nationaliteit. Gerben is een: A. autochtoon. B. immigrant. C. emigrant. D. allochtoon.

2 Wie kwamen veertig jaar geleden vooral naar Nederland? A. Irakezen omdat ze op de vlucht waren vanwege een oorlog in hun eigen land. B. Bosnische moslims op de vlucht voor de oorlog met Servië. C. Turken en Marokkanen die op zoek waren naar werk. D. Illegalen uit Afrika om asiel aan te vragen.

3. Het aantal asielzoekers dat als politiek vluchteling wordt erkend is tegenwoordig ongeveer: A. 50 procent. B. 30 procent. C. 15 procent. D. 5 procent.

4. Uit welk land komt de grootste groep allochtonen in Nederland? A. Turkije. B. Indonesië. C. Marokko. D. Duitsland.

5. Wat waren vroeger koloniën van Nederland? A. Suriname en Indonesië. B. De Nederlandse Antillen en Australië. C. Indonesië en New York. D. India en Suriname.

6. Mag in Nederland een Pakistaanse vader zijn dochter tegen haar zin uithuwelijken? A. Ja, want dit is een belangrijk kenmerk van de Pakistaanse cultuur. B. Ja, want in Nederland is vrijheid van meningsuiting. C. Nee, want dit is tegen de Nederlandse wet. D. Nee, maar wel als de bruidegom een autochtoon is.

7. Op welke manier passen veel autochtonen zich aan de nieuwkomers in Nederland aan? A. Ze leren de taal van de nieuwkomers. B. Ze nemen de feestdagen over van de nieuwkomers. C. Ze eten de gerechten uit de landen van de nieuwkomers. D. Ze bekeren zich tot de godsdienst van de nieuwkomers.

8. Ali Yildirim wordt (in Nederland) lid van de Turkse voetbalclub Türkyemspor. Dit is een voorbeeld van: A. assimilatie. B. integratie. C. wederzijdse aanpassing. D. Geen enkel antwoord is juist.

9. Christelijke partijen, zoals het CDA: A. zijn tegen de komst van islamitische immigranten. B. vinden dat islamieten zich in Nederland moeten laten bekeren tot het christendom. C. vinden dat nieuwkomers zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren spreken. D. zijn tegen de komst van nieuwe asiel­ zoekers: vol is vol!

10 Sommige allochtonen hebben moeite om te integreren in de Nederlandse samenleving. Welke mogelijke redenen zijn er? I. Ze spreken slecht Nederlands. II. Ze hebben geen goed diploma. III. Ze worden gediscrimineerd. A. I en II zijn juist. B. I en III zijn juist. C. II en III zijn juist. D. Alle antwoorden zijn juist.

11Allochtonen van de tweede generatie zijn vaak beter geïntegreerd dan allochtonen van de eerste generatie omdat zij: A. hier geboren zijn en het ze minder moeite kost om zich aan te passen. B. intelligenter zijn dan hun ouders. C. minder vaak worden gediscrimineerd dan hun ouders. D. geen last hebben van werkloosheid.

12 Als een islamitisch meisje een hoofd­ doekje draagt: A. laat ze daarmee zien dat ze streng islamitisch is. B. krijgt ze minder respect van islamitische jongens. C. kan dat een reden voor werkgevers zijn om haar niet aan te nemen bij een sollicitatie. D. is dat een goed voorbeeld van assimilatie