1 17,3. De federale regering (in wording) dient 17,3 miljard euro te vinden om de begrotingsdoelstelling te bereiken die aan België is opgelegd door Europa.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte Quiz over Armoede
Advertisements

SIER-spel Doelen: Leren hoe in een markteconomie de verbanden kunnen liggen tussen een aantal kern-concepten uit de algemene economie; Leren dat het moeilijk.
Van zeepbel tot zeepbel David Para Marxistische zomeruniversiteit 22 augustus 2008.
De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.
Belgische Senaat Senaatscommissie voor Financiën en Economische aangelegenheden Conferentie “Op weg naar de e-maatschappij”
Elimineer het dollarrisico uit uw portefeuille
1.3 globalisering verovert de wereld
Hoofdstuk 11deel 2 handel en marketing
Protectionisme versus Internationale samenwerking
Hoofdstuk 1 Het begin van Europese samenwerking.
Internationale organisaties
Internationale betrekkingen
Sociale dumping en deloyale concurrentie Probleemstelling en maatregelen van de huidige regering.
Globalisering.
Hoofdstuk 4. Europa in beweging.
Het socialisme Paragraaf 7..
Opmars naar de Eerste Wereldoorlog
--- BELGIUM --- Veerle Vrindts. Index Algemene feiten over België Bevolking België geografisch Politiek en Openbaar bestuur Financiën Economie Kunst.
Kenmerk 30 De democratische revoluties in westerse landen met als gevolg discussies over grondwetten, grondrechten en taatsburgerschap Les 2: Verloop van.
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen augustus 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen augustus 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
GfK PS Retail NLGfK Supermarktkengetallen augustus 2014 GfK Supermarktkengetallen Antwoord op deze vragen vindt u op: bij “GfK Publicaties”
GfK Supermarktkengetallen
Departement Werk en Sociale Economie Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU Permanente Vertegenwoordiging van België Conferentie “Jong in de stad”- Mechelen,
Leeftijdsonderscheid in het pensioenakkoord ? Inleiding op de bijeenkomst van de Vereniging voor Pensioenrecht 6 december 2011.
Terra Tweede Fase vwo © Wolters-Noordhoff bv klimaatbeleid VN-klimaatconferenties ongeveer elke 2 jaar Kyoto-verdrag: rond 2010 moet CO2-uitstoot.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
Buitenlands Beleid - Beleidsbrief 2003 ontvangst federale stagiair-attachés 14 maart 2003.
1.Het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen , het Europees jaar in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting 3.Armoede.
DE VLAAMSE WOONLENING : HYPOTHECAIRE WOONKREDIETEN AAN ALLEENSTAANDEN EN GEZINNEN EEN ROEPNAAM VOOR EEN VLAAMSE STEUNMAATREGEL.
Leeftijdsopbouw van de bevolking
Om met een overschrijving te kunnen betalen, volstaat het dat ofwel de opdrachtgever ofwel de begunstigde een zichtrekening heeft. JUIST FOUT.
Kenmerk 40 Twee Wereldoorlogen Les 1 – Oorzaken WO I
Er is geen excuus Vlaamse gezinnen verdienen beter [TINE]
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
1 Michiel Verbeek November 2014 Waarom gaat de economie niet een beetje beter?
8.3 Hoe is de welvaart verdeeld?
Belasting die je moet betalen als je een product invoert.
Europa.
1 TH Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 en 3
Titel wereld moet weg. 1 havo/vwo 1 Bevolking § 2-4.
1 VWO Hoofdstuk 1 Bevolking § 2 - 4
8.2 Hebben we baat bij de EU? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Europese interne markt Harmonisatie Monetaire Unie © Noordhoff Uitgevers 2012.
Duid het juiste land aan
2VMBO Mens en Maatschappij
1 DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
H9 Sturen. Bewaking scope Door scope verandering is er kans dat er meer geleverd wordt dan afgesproken Meer leveren betekent meer kosten Meer leveren.
Begrotingstekort. Inkomsten Land X begroot de inkomsten voor 2014 op €200 miljard.
Aardrijkskunde Hoofdstuk 2 – les 3.
Schitteren in Zijn licht De markt van “de big mac” PrijsQVQAAanbodoverschot /tekort € 4,- € 3,50 € 3,- € 2,50 € 2,- € 1,50 € 1,-
Economische vooruitzichten 2016 Danny Reweghs Directeur Strategie.
H o o f d s t u k 3 H e t W e l v a a r t s p e i l § 3.1 Werken en waar? Drie bestaansmiddelen of economische sectoren Primaire, secundaire en tertiaire.
Vlaams Parlement – 17 sept Vlaanderen moet plaats vinden voor nog eens huishoudens. Er wordt in de publieke opinie nu al geklaagd dat er.
A SSOCIATIEAKKOORD TUSSEN DE EU EN O EKRAÏNE Waar gaat het over?
PW Wisselkoersen Vraag 1: De uitvoer van Zwitserland naar de EU steeg, maar minder snel dan de invoer uit de EU-landen (= de uitvoer van de EU naar Zwitserland.
Informatieavond oud papier Welkom en inleiding programma.
De Euro In de Eurozone. De EU bestaat momenteel april 2015 uit 28 landen.
Welkom havo 4..
Europa Mijn thuis.
Groot worden met te weinig kansen.
Economische groei Hfst 20 Hfst 26.
Armoede en sociale uitsluiting
Welkom Havo 5..
Economisch bekeken Mavo 4
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
Hfst 5 Sparen of lenen? Concept: Ruilen over de tijd
H3-7 De overheidsfinanciën
Indexcijfers en omzetprognose
Hallo ! Ontdek onze gemeenschappelijke ruimte: de Europese Unie
Transcript van de presentatie:

1 17,3

De federale regering (in wording) dient 17,3 miljard euro te vinden om de begrotingsdoelstelling te bereiken die aan België is opgelegd door Europa. Dit zal deels moeten gebeuren via besparingen, deels via het aanboren van extra inkomsten.

2

Rusland stelde afgelopen zomer een boycot in op de invoer van bepaalde producten uit de Europese Unie (waaronder peren), dit als reactie op de economische sancties die door Europa waren ingesteld tegen het land als protest op haar inmengingspolitiek in Oekraïne. Voor Belgische perenkwekers is Rusland een belangrijke afzetmarkt.

3

De nieuwe Vlaamse regering overweegt om het levenslang recht op een sociale woning af te schaffen (en bv de klassieke huurcontractformule te koppelen aan sociale woningen of gezinnen met een sociale woning te motiveren om een woning te kopen) zodat meer ruimte ontstaat voor nieuwe instroom.

4 0,02

Het algemeen prijspeil stijgt in augustus nauwelijks ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: het inflatiepercentage bedraagt 0,02%. Hierdoor ontstaat het risico op deflatie en een verdere neergang van de economische conjunctuur.

5

AB INBEV boekte in ons land afgelopen zomer bijna 10% meer omzet met haar pilsbier “Jupiler” dankzij het effect van de Wereldbeker voetbal in Brazilië.