Tekst 2 les 2 woordenschat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een dag en een week. dagen van de week dagindeling.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
‘O.V.R.’ Dialogue management
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
De trein van het leven Het leven is als een treinreis.
VOOR SLIMMEKES! Bloemen verwelken, schepen vergaan… dus koop geen bloemen en vlieg voortaan! Je zult maar een ééndagsvlieg zijn en je dag niet hebben!
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Cogito In deze diashow s.v.p. klikken op het goede antwoord. Hier kliken om te beginnen.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
“Sweet (six) Teen”feest van Robyn en Kyara via stichting de Oppepper. Een dag om nooit meer te vergeten.
Wij maakten een uitstapje naar: Het Centraal Station.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
DE 4 KAARSEN.
Er zijn zo van die dagen, waarbij alles tegen zit.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
VOORSTELLING WILLEM VAN RAVENSTEIN 56 jaar 25 jaar onderwijs… HML lerarenopleiding sinds 2011 terug…
Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen.
Een moeder was in de keuken aan het werken, toen ze haar vijfjarige zoontje hoorde spelen in de living met zijn treintjes.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Om te bekomen van onze sneeuwrit en de slaapoogjes te doen verdwijnen, nog effe wat cafeïne.
Spanisch Eyes-James Last.
Voor een lieve vriend of vriendin
Portfolio
Baby-zitten Hallo vrienden, Gisteren zijn jullie zeker de hele avond bezig geweest met leuke dingen doen, met de voeten omhoog aan het luieren of fijn.
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
Een verjaardag met Kobus Bewerkt door Annelies, Babette en Laetitia Les 12.
Wanneer er echter een onschuldig meisje te dicht bij haar kasteel kwam, veranderde de heks haar in een vogel en sloot haar op in een kooitje.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Troost Welke troost geeft jou de opstanding van het vlees? Welke troost geeft jou het geloof in het eeuwige leven? Welke troost geeft jou de wederkomst.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Interpreteren van data
Huwelijk (1) Een vrouw heeft haar ex-echtgenoot uitgenodigd op haar huwelijk. Tijdens het feest gaat de ex naar de nieuwe bruidegom en vraagt hem op.
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Voor Aranka... Van Aart.
Welkom.
20 zinnen i.v.m. tekst 2 en oef. 19 van les 3. Enkele (nieuwe) woorden… Het melkwegstelsel of de melkweg (de galaxis) Een krachtige aardbeving / er waren.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
WERKWOORDSPELLING Hoe doe je dat ?.
Jezus roept de leerlingen
Het jungle feest.
en mooie plekjes in Bokrijk
De woorden die je vandaag leert: namaken de melodie het vervolg tenslotte allerlaatst de seconde allereerst kopiëren duren.
Gisteren nog, was ik twintig jaar, Ik amuseerde me in het leven Ik dacht al de tijd te hebben Ik wist nog niet dat het leven Tussen onze vingers verdwijnt,
Sint-Maarten.
Als de haan niet kraait voor het avondrood dan gaat het regenen of de haan is dood ZAND EN STEEN.
Correctie woordenschat opdracht i.v.m. les 8. Correctiecode SC*/…SC*/…
Uitleg persoonsvorm (pv)
Bloemen.
Een moeder stond in de keuken toen ze haar vijfjarige zoontje met zijn treintjes in de huiskamer hoorde spelen.
Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde.
Enkel 1 minuut van je tijd!!!
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Vandaag is het 4e thema van het project aan de beurt. Het gaat over verdriet in huwelijken en gezinnen. Soms gaat het helemaal niet goed in een huwelijk:
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
terug naar het paradijs
Relaties Een diepere kijk. Waarom horen mensen zo graag bij een groep 3 vragen aan Herman De Dijn.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Kan een werelddeel krimpen?
Centraal Examen Nederlands
Bert Kaempfert – Moon over naples. Waar of niet waar ?
Zie de maan schijnt door de bomen
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Transcript van de presentatie:

tekst 2 les 2 woordenschat

Nieuw-Zeeland Nieuw–Zeeland Nieuw–Zeelander Nieuw–Zeelands spelling!

Guur Het is guur (weer) vandaag. De noordenwind is guur. Het was een gure najaarsdag. = onaangenaam koud

Uitvallen = tegen de bedoeling of verwachting in verdwijnen, niet meer beschikbaar zijn • Er is een regel uitgevallen. (= men is die regel vergeten) • De trein van 20.06 is uitgevallen. (= rijdt vandaag niet of rijdt volgens de nieuwe dienstregeling helemaal niet meer) • De les van elf uur is uitgevallen. • Het licht, de electriciteit is uitgevallen.

Ingenomen zijn met + substantief • Hij is zeer ingenomen met zijn nieuwe baan. • De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is ingenomen met de beslissing van president Desi Bouterse. • We zijn ingemomen met de resultaten.

Meepikken • Na de permanente tentoonstelling, hebben we nog een tijdelijke tentoonstelling over fotografie meegepikt. • Na ons middagmaal, hebben we de trein genomen naar Almelo, waar we het centrum, de Gravenallee en ook nog wat kerkjes hebben meegepikt. • Gisteren hebben we op het laatste moment nog een avondje Lokerse feesten meegepikt.

Erop zitten • Het ergste zit erop! • De werkweek zit erop: het is eindelijk weekend! • Het lange wachten zit er eindelijk op voor Tom Dice: hij kan richting Oslo vertrekken.

Achter de rug hebben x voor de boeg hebben • We hebben nog twee examens voor de boeg. Gelukkig hebben we er al vier achter de rug.

Gebrek (het) Bijv.: een gebrek aan respect, aan kwaliteit Er is een gebrek aan goed personeel. Bij gebrek aan... • Bij gebrek aan geïnteresseerden/interesse, ging de zomercursus niet door.

Hoogtepunt (het) • Haar optreden was het hoogtepunt van de avond.

Toelichten = duidelijk maken, ergens meer uitleg bij geven • Je moet je argumenten wat beter toelichten. • Kunt u dat even toelichten? • Die policus licht zijn uitspraak vandaag toe in een persconferentie.

Behoorlijk versus ontzettend • Het is behoorlijk/ontzettend koud. • Er is behoorlijk/ontzettend veel sneeuw gevallen. • Hij is behoorlijk/ontzettend kritisch.

Liedje: Ik ben vandaag zo vrolijk Ik ben vandaag zo vrolijk Zo vrolijk zo vrolijk Ik ben behoorlijk vrolijk Zo vrolijk was ik nooit! Ik was wel vaker vrolijk Heel vrolijk, heel vrolijk Maar zo behoorlijk vrolijk Was ik tot nog toe nooit Soms ben ik ongelukkig Ontzettend ongelukkig Soms ben ik ongelukkig Dan sterf ik van verdriet! Soms ben ik wat neurotisch psychotisch en chaotisch labiel en neogotisch maar vandaag dus niet Vandaag ben ik zo vrolijk Zo vrolijk, zo vrolijk Ik ben behoorlijk vrolijk Zo vrolijk was ik nooit! Soms ben ik ongelukkig Ontzettend ongelukkig Soms ben ik ongelukkig Dan sterf ik van verdriet! Soms ben ik wat neurotisch Psychotisch en chaotisch labiel en parasotisch maar vandaag dus niet Ik ben vandaag dus vrolijk Zo vrolijk, zo vrolijk Ik ben behoorlijk vrolijk Zo vrolijk was ik nooit Herman van Veen – Alfred Jodocus Kwak http://www.youtube.com/watch?v=7LZ4FGlqW_w&feature=related