Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Is er leven na de dood?.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
De brief aan de Tessalonissenzen Hoofdstuk 1 en 2.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
God en ons.
Efeziërs 1:1-14.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Christus: opgewekt uit de doden!. 1 Corinthiërs 15:1-11 Getuigen van de opgestane Heer Bewijzen in de Schrift van hen die Hem gezien hebben.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
‘voor de kinderen’.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Standvastig... waarin?.
Het evangelie van de opstanding
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -27- slavernij – relatie met Paulus – Paulus’ relatie met hen.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Rond de wederkomst (1) 21 september 2017 Rotterdam.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
de dood verslonden tot overwinning
Rond de wederkomst (2) 12 oktober 2017 Rotterdam.
waarom gelooft de één wel en de ander niet
de brief aan de Romeinen
Dienen en liefhebben Romeinen
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst: Dienst: 2 augustus 2015 Spreker: D. Gorter Tekst: 1 Thessalonicenzen 4:13-18

1 Thessalonicenzen 4:13-18 13.Wij willen echter níet dat jullie onwetend zijn, broeders, aangaande hen die rusten, opdat jullie niet bedroefd zijn zoals ook de overigen die geen verwachting hebben. 14.Want indien wij geloven dat Jezus stierf en opstond, zo ook zal God hen die te rusten zijn gelegd, door Jezus gezamenlijk met Hem mee voeren. 15.Want dit zeggen wij jullie in een woord van de Heer, dat wíj, de levenden, de overblijvenden tot de aanwezigheid van de Heer, in geen geval uitgaan vóór hen die te rusten zijn gelegd;

1 Thessalonicenzen 4:13-18 16.want de Heer zelf zal, met een bevel, met de stem van de vorst van de boodschappers en met de bazuin van God, afdalen van de hemel en de doden in Christus zullen eerst opstaan. 17.Vervolgens zullen wíj, de levenden, de overblijvenden, gelijktijdig tezamen met hen weggerukt worden in wolken, tot de ontmoeting van de Heer in de lucht. En zo zullen wij altijd tezamen met de Heer zijn. 18. Daarom, spreekt elkaar aan met deze woorden.

Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18

1,2 Thessalonicenzen brieven van verwachting: eerste geschreven brieven van Paulus

13. Wij willen echter níet dat jullie onwetend zijn, broeders, aangaande hen die rusten troostende woorden in verwachting

13. Wij willen echter níet dat jullie onwetend zijn, broeders, aangaande hen die rusten wat gebeurt met hen die wegvielen?

13. Wij willen echter níet dat jullie onwetend zijn, broeders, aangaande hen die rusten Thessaloniki: sommigen overleden snel na Paulus’ prediking kenden deze brief niet

Hoe leefden zij? Wat was hun verwachting? 13. ….hen die rusten…… Hoe leefden zij? Wat was hun verwachting? Want zelf berichten zij over ons wat voor ingang wij bij jullie gehad hebben en hoe jullie je omkeren naar God, weg van de afgoden, om de levende en waarachtige God als slaaf te dienen 1:9

uit het komen van de verontwaardiging 13. ………..hen die rusten……… uit het komen van de verontwaardiging En Zijn Zoon uit de hemelen te verwachten, die Hij opwekte uit de doden, Jezus, Die ons bergt uit het komen van de verontwaardiging 1:10

dag van de mens. : vanaf Adams zonde dag van verontwaardiging dag van de mens : vanaf Adams zonde dag van verontwaardiging : 70e jaarweek van Daniël 9 dag van IEUE – ‘de dag des Heren’ : ruim 1000 jaar En Zijn Zoon uit de hemelen te verwachten, die Hij opwekte uit de doden, Jezus, Die ons bergt uit het komen van de verontwaardiging 1:10

wat geldt de overleden gelovigen die nooit van de bazuin van God hoorden? 14. Want indien wij geloven dat Jezus stierf en opstond, zo ook zal God hen die te rusten zijn gelegd, door Jezus gezamenlijk met Hem mee voeren.

wat geldt de overleden gelovigen die nooit van de bazuin van God hoorden? 16.want de Heer zelf zal, met…..de bazuin van God, afdalen van de hemel en de doden in Christus zullen eerst opstaan

iemand van het uitverkoren volk, met verwachting: het aardse koninkrijk? 16.want de Heer zelf zal, met…..bazuin van God, afdalen van de hemel en de doden in Christus zullen eerst opstaan

13. ………..hen die rusten……… 17 Vervolgens zullen wíj, de levenden, de overblijvenden, gelijktijdig tezamen met hen weggerukt worden in wolken, tot de ontmoeting van de Heer in de lucht. En zo zullen wij altijd tezamen met de Heer zijn.

Jezus, Die ons bergt uit het komen van de verontwaardiging 1:10 God zal door Jezus, gezamenlijk met Hem mee voeren 4:14 Stap 1 : bazuin klinkt 2 : de doden in Christus staan eerst op 3 : weggerukt tot ontmoeting van de Heer in de lucht – samen met de levenden

14. Want indien wij geloven dat Jezus stierf en opstond wij geloven  moet je eerst iets weten van: * het geheimenis van het evangelie – de verzoening? * het gezamenlijk-lichaam? * de onsterfelijkheid na de opstanding?

geloven dat Jezus stierf en opstond hem echter die niet werkt, maar gelooft in Hem, Die de goddeloze rechtvaardigt, wordt zijn geloof gerekend tot gerechtigheid. Romeinen 4:5

geloven dat Jezus stierf en opstond want in genade zijn jullie geredden, door geloof, en dit niet uit jullie  zelf; het is Gods naderingsgave, niet uit werken, opdat niemand zich  beroemen zal Efeziërs 2:8

verschillende verwachtingen: weg en weer terug op aarde naar de hemel op aarde

Wie? Alleen Gods woord, Zijn belofte, zal vervuld worden 14. Want indien wij geloven dat Jezus stierf en opstond Lichaam van Christus Alleen Gods woord, Zijn belofte, zal vervuld worden

Want toen de kinderen nog niet geboren waren, en niets goeds of slechts gedaan hadden – opdat het voornemen van God, overeenkomstig een keuze, zou blijven, niet uit werken, maar uit Hem Die roept - Romeinen 9:11, Jakob en Esau, Paulus zelf

Genade: Wie? Allen die God tevoren uitkoos in Christus vóór de nederwerping van de wereld Efeziërs 1:4