GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
Discipelschap.
Het verschil tussen het oude en het nieuwe verbond
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
VERBOND “opdat het u welga !”.
1.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
De functie (bedoeling) van de wet
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
God en ons.
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
Zegen & vloek deel II.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Medewerkers voor de “Goed voor elkaar” activiteiten voor de basisschoolkinderen uit groep 1-4.  19 september “Filmmiddag” vanaf 14:45 uur  26 september.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Christelijke Vrijheid
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
God en jij Jij en God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Thema voor vanavond: Je ouders
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Vijfde zondag van de 40dagentijd Zondag 22 maart 2015 Judica ‘doe mij recht’ Jeremia 31: De dag zal komen – spreekt de HEER – ik sluit een nieuw.
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
Welkom Israelzondag.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -26- zonen – lotgenieters - vrijheid.
Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.
Zeven verbonden en wat zij ons leren 1. Verbond: - overeenkomst tussen twee personen of partijen (algemeen) 2.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Paulus & de verbonden 15 oktober 2017 Urk.
Les 3 Gedoopt leven.
Lukas 22: 7-20   7De dag der ongezuurde broden kwam, waarop het Pascha moest geslacht worden. 8En Hij zond Petrus en Johannes uit, zeggende: Gaat heen,
3 Mogen ​liefde​ en trouw je nooit verlaten,
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Het Nieuwe Verbond 17 februari 2018 Willem Pluym.
Transcript van de presentatie:

GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34

INHOUD EN OVEREENKOMST TUSSEN OUD EN NIEUW VERBOND Zowel het Oude als het Nieuwe Verbond zijn een plechtige overeenkomst tussen God en Zijn Volk, waarin Gods liefde tot uiting komt (vergelijk een huwelijk). Het Nieuwe Verbond vervult, vervolmaakt en vervangt het Oude (maar de kerk vervangt Israël niet!)

DE BELOFTE VAN EEN NIEUW VERBOND Jeremia 31:31 Zie, er komen dagen, spreekt de HEERE, dat Ik met het huis van Israël en met het huis van Juda een nieuw verbond zal sluiten, 32 niet zoals het verbond dat Ik met hun vaderen gesloten heb op de dag dat Ik hun hand vastgreep om hen uit het land Egypte te leiden – Mijn verbond, dat zij verbroken hebben, hoewel Ík hen getrouwd had, spreekt de HEERE. 33 Voorzeker, dit is het verbond dat Ik na die dagen met het huis van Israël sluiten zal, spreekt de HEERE: Ik zal Mijn wet in hun binnenste geven en zal die in hun hart schrijven. Ik zal hun tot een God zijn en zíj zullen Mij tot een volk zijn.

34 Dan zullen zij niet meer eenieder zijn naaste en eenieder zijn broeder onderwijzen door te zeggen: Ken de HEERE, want zij zullen Mij allen kennen, vanaf hun kleinste tot hun grootste toe, spreekt de HEERE. Want Ik zal hun ongerechtigheid vergeven en aan hun zonde niet meer denken.

OUDE  NIEUWE VERBOND Aanbidding  In geest en waarheid: Johannes 4:23 Besnijdenis  Van het hart: Romeinen 2:28,29 Gerechtigheid  Rechtvaardigheid: Romeinen 1:17 Geloof: Galaten 3:11 Leven: Hebreeen 10:38,39 Land  De hele wereld: Romeinen 4:13,14 Offer  Een levend offer: Romeinen 12;1,2 Wet (Jeremia 31:31ff)  In het hart: Hebreeen 8:7-13; 10:15-18 (een beter verbond) SAMENGEVAT: GOD VERTROUWT ZICHZELF AAN ONS TOE ALS HET CENTRUM VAN EEN NIEUWE HEMEL EN EEN NIEUWE AARDE