Kiwanis International District Nederland Kiwanis University NL (KU-NL Juli 2008) Serving the Children of the World ®

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

H.2.3 ondernemingen met rechtspersoonlijkheid
De eerste Kiwanisclub werd op 21 januari 1915 opgericht in Detroit. Waar en wanneer werd de tweede club opgericht? A. Indianapolis, Indiana, VS, op 23.
Module O P L E I D I N G Met een HART voor Kiwanis De tout mon COEUR pour le Kiwanis.
Welkom bij Best Buddies Nederland
aanbevolen administratieve opzet voor Rotary Clubs
De nieuwe werkelijkheid
Presentatie door Theo Alberts, lid MDJC
Beleidsplan Badminton vereniging Doesburg
WMO Praat mee!.
10 januari 2006 Algemene Ledenvergadering - Project Website(s) 1 Project Website(s)
Regiopartnerschappen Schoolbesturen internationaliseren in samenwerking met scholen en andere organisaties in de omgeving Judith Dayus-Brouwer.
Nederlands Curriculum ? Samen bouwen aan een Nederlands curriculum voor de kinderopvang (okt 2005)
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Vrijzinnig Hoofdvraag: 'Hoe moet GroenLinks zich verhouden tot de afnemende populariteit van het gedoogbeleid, specifiek op het gebied van softdrugs?'
Het Landelijk Platform GGz heeft van het Ministerie van VWS in 2006 het project Programma Lokale Versterking toegewezen gekregen.
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
Opbouw Wat is Rotaract Organisatie Praktijk Commissies Afsluiting Rotaract met elkaar, voor elkaar! ROTARACTROTARACT.
WELKOM !!!.
Stichting Jeugdwerk Pottenberg.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Samen werken aan een gezonde regio!
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning Januari Achtergronden (1) Vermaatschappelijking van de zorg. Mensen met veel zorgbehoeften willen in de maatschappij.
Nieuw in Rotary.
RvB Aalst 29 oktober 2011 SPONSORING TSJECHIE / SLOWAKIJE Jean Guillaume.
Lustrumcommissie 2011 Samenstelling
Voetbal is een leuk spelletje laten we het ook zo houden!
Voorzitter Ledencommissie: Berto de Graaf
Evenementencommissie RCU Zwolle
 Opgericht in 2008  Moederclub: Rotary club Weesp, Vechtstreek Noord  12 actieve leden  Belangrijkste projecten: NL doet Restaurant tour Nationaal.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote.
PETS organiseren. Welk thema heb je Marion ?? Ik wil fun, maar kan ik dat zeggen in deze wereld ?
Waarom? Alle ouders willen dat hun kind de beste kansen krijgt om goed te ontwikkelen in deze samenleving. Een goede ontwikkeling start al van bij de geboorte.
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
Greenfee4you Een innovatief klant relatie programma voor “ Uw Organisatie “
Keuze voor één prestatie-elftal senioren. Het voorgenomen besluit Overwegingen en onderbouwing. De overwegingen: twee eerste seniorenelftallen financieel.
Toelichting op het UNESCO Global Geoparks programma Marike Bontenbal Beleidsadviseur Wetenschap Nationale UNESCO Commissie.
JEUGD RODE KRUIS EEKLO SINT-LAUREINS. Voorstelling Doel Jeugd Rode Kruis Actieterreinen dit jaar –Bloed –Eerste hulp –Internationale hulpverlening –Sociale.
V&VN Oncologie Oncologie V&VN Oncologie Afdeling binnen V&VN Ruim 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren.
INNER WHEEL INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE. Een internationale serviceclub die staat voor:  Eén van de grootst opererende serviceorganisaties  Wereldwijd.
MT Community Landelijk Goed Doel – Samen bouwen Partnerships met: –Stichting Pallieter (Landelijk goed doel) –Cordaid (Internationaal.
De coach in het onderwijs Georganiseerd door het ouderplatform HAVOplus.
ROTARY CLUB ……. Jaarplan 2016 – 2017 Bestuur bestaande uit: Voorzitter: naam Inkomend voorzitter: naam Secretaris: naam Penningmeester: naam Uitgaand voorzitter:
OP AVONTUUR JEUGDUITWISSELING KORTE DUUR KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details. Over het algemeen zal.
Rotary in vogelvlucht Bart Muller PDG 1610 voorzitter Rotary Foundation D 1610 vrijdag 4 maart 2016.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Op avontuur met Rotary: Verschillende formules JEUGDUITWISSELING KOSTEN Je neemt contact op met de locale club of het district voor de specifieke details.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
World Understanding and Peace day
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Nieuw decreet Lokaal Bestuur & Nieuw decreet Lokaal Sociaal Beleid
Modest MEELBERGHS – januari 2016
Together one world.
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
GoedvoormekaarWaalre
WELKOM !! Door Oud-Gouverneur Frits Stavast
Ledenwerving & ledenbehoud Speerpunt van RI en District
Beleid en regelgeving Les 3.
‘Ontwikkelen doen we samen’
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
District Midden Brabant
Adviesraad Sociaal Domein
“De Studiekring houdt me op mijn leeftijd bij de les
Inleiders: Bart Muller Paul Eijgendaal
Statushouders in de gemeente Schouwen-Duiveland
Transcript van de presentatie:

Kiwanis International District Nederland Kiwanis University NL (KU-NL Juli 2008) Serving the Children of the World ®

Wat is Kiwanis ?

 Een Internationale organisatie van service clubs. > wat houdt dat in?

Wat is Kiwanis ?  Kiwanis (service) clubs staan voor: - een groep mensen - die elkaar regelmatig ontmoeten - op vaste momenten en op een vaste locatie - met een gezamenlijk doel

Wat is Kiwanis ?  Kiwanis (service) clubs staan voor: - het bevorderen/verbeteren van bepaalde maatschappelijke omstandigheden - bij Kiwanis staan kinderen daarbij centraal

Wat is Kiwanis ? SERVING THE CHILDREN OF THE WORLD

Wat is Kiwanis ?  Serving the children of the world > door:- fundrasing - fundspending

Wat is Kiwanis ?  Of beter; wat zijn of doen we zeker niet! > géén netwerkclub > geen funding uit eigen zak

Tot zover! Zijn er vragen?

Wat is Kiwanis nog meer?  Gezelligheid  Voordelen > voor leden  Verplichtingen > van leden

Wat is Kiwanis nog meer?  Gezelligheid > binnen een gedifferentieerde groep > van vrienden of gelijkgestemden > vertrouwde sfeer en contacten

Wat is Kiwanis nog meer?  Voordelen voor leden > vertrouwde sfeer en contacten > binnen een gedifferentieerde groep > van vrienden of gelijkgestemden

Wat is Kiwanis nog meer?  Voordelen voor leden > verbreden maatschappelijke horizon, en > platform voor individuele ontwikkeling, door > zinvolle bijdrage aan de maatschappij (leren door te doen)

Wat is Kiwanis ?  Verplichtingen van leden > Attendance, en > deelname aan clubactiviteiten, o.a. t.b.v. > het nastreven van goede doelen, gericht op het kind

Tot zover! Zijn er vragen?

De Kiwanisclub  Iedere club heeft een zekere mate van vrijheid van handelen  Wel zijn de clubs gebonden aan de regels en verplichtingen van Kiwanis International.

Geschiedenis  Oprichting eerste club door jonge zakenmensen in Detroit op 21 januari 1915

Naam Kiwanis ? De woorden “Nunc Kee-wa-nis” vormen de basis. In de taal van de Ochipew Indianen betekent dit onder meer: wij hebben plezier, wij laten van ons horen.

Expansie  1961:Start Wereldwijde expansie  1963:Eerste Europese Club KC Wenen  1965: KC Amsterdam

Expansie Kiwanis is inmiddels actief in 96 landen over de gehele wereld, in 60 taalgemeenschappen! Ruim leden wereldwijd

Toekomst  In de 21 e eeuw is er nog steeds plaats voor serviceorganisaties!  Er slippen nog immer mensen en groepen door de mazen van de verzorgingsstaat.

Tot zover! Zijn er vragen?

Lidmaatschap  Kiwanis bestaat uit gecharterde en georganiseerde clubs.  Kiwanis zijn leden van de lokale clubs.

Lidmaatschap  Kiwanis bestaat uit gecharterde en georganiseerde clubs.  Kiwanis zijn leden van de lokale clubs. Als individu kun je geen lid zijn van Kiwanis International

Enkele belangrijke doelstellingen van Kiwanis  Menselijke en geestelijk waarden boven materiële waarden stellen  “Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden”  bevorder rechtvaardigheid en loyaliteit

De organisatie International Office in Amerika, in Indianapolis.

Tot zover Meer weten?

De organisatie International Office in Amerika, in Indianapolis  De organisatie wordt aangestuurd door de Internationale Board  Internationale ledenadministratie, en  Jaarlijkse Internationale Conventie  Etc.

Districten  Kiwanis International is opgedeeld in districten (meestal ‘landen’). Aan het hoofd van een district staat de Gouverneur.  Nederland is district 7 van de KIEF, de Europese Federatie. Een raad van bestuur die coördineert tussen KIEF en KI.

Divisies  Ieder district bestaat uit meerdere divisies. Nederland kent 15 divisies. De Luitenant Gouverneur vertegenwoordigt de Gouverneur. Zijn taken zijn o.m. het bezoeken van de clubs, rapporteren aan het Algemeen Bestuur.

DE CLUB  Basis/hoek steen van Kiwanis!  De ontmoetingsplaats bij uitstek!  Club is een open plaats, het programma is niet opgelegd. Het ontstaat door gezamenlijke inzet van de leden, maar…

DE CLUB  De club opereert wel binnen aangegeven kaders, zoals: > een (jaarlijks) gekozen bestuur > een commissiestructuur > uitdragen en handhaven van de kiwani’s doelstellingen en signatuur* * o.a. uniform gebruik logo en website format

Voorbeelden van projecten  Landelijk:  1991 Kiwanis Huis Beverwijk  1996 Het wereldwijde Jodium Project  2001 Kiwanis Studio Nijmegen  2006 Kiwanis Huis Groningen

Internationaal Jodium Project

TV STUDIO NIJMEGEN

Kiwanishuis GRONINGEN