De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

District Midden Brabant

Verwante presentaties


Presentatie over: "District Midden Brabant"— Transcript van de presentatie:

1 District Midden Brabant
Hoe organiseren wij lotgenotencontact? Jacqueline van de Mortel Voorzitter/Secretaris Toon van Uden Penningmeester Coördinatie voorlichting en ondersteuning gelaryngectomeerden en voorlopig ook voor leden met andere vormen van hoofd-hals kanker Joke van Uden Lid/Secretariële ondersteuning Hans van Lierop Lid/Ex-Klankbord

2 Eerste communicatie naar de leden via telefoon, mail of post
Welkomstbrief Toon belt: Is er behoefte aan een bezoekje? Niks moet, alles mag, de nieuwe leden zijn leidend hierin Contact ex-Klankbordleden De secretaris stuurt elk nieuw lid een welkomstbrief Na enkele weken belt Toon, de patiënten begeleider, met de nieuwe leden Gevraagd wordt hoe het gaat, of informatie of hulp nodig is en of er behoefte is aan een bezoekje Tijdens een bezoek gaat, indien gewenst, Joke mee, vaak belangrijk voor de partners. Er wordt geluisterd, begeleid, geadviseerd en uiteindelijk komt ook de patiëntenvereniging HOOFD-HALS en de 2e Stemwinkel ter sprake. Tegelijk worden de nieuwe leden uitgenodigd voor de volgende bijeenkomst Soms is één bezoek voldoende, soms volgt er nog een tweede bezoek of zijn er nog enkele telefoontjes of mails nodig Niks moet, alles mag, de nieuwe leden zijn leidend hierin De ex-Klankbordleden zijn allemaal benaderd. Het grootste gedeelte is donateur geworden, enkelen waren overleden, sommigen waren te ziek of te oud om nog naar de bijeenkomsten te komen of er was geen belangstelling voor de patiëntenvereniging. Uiteindelijk zijn er maar een paar ex-Klankborders overgebleven. Aan het verleden kunnen we niets veranderen, laten we proberen het in de toekomst anders te doen. Wegens ziekte van Hans worden de nieuwe leden met een Klankbord-profiel voorlopig benaderd door Toon en Joke.

3 De Voice-over 4x per jaar per post Informatie uit het district
Veel foto’s Welkom nieuwe leden Overleden leden worden herdacht Redactie: Beeld :John van de Mortel Tekst en samenstelling :Joke van Uden Ook alle uitnodigingen en de tekst voor de website worden verzorgd door Joke. De Voice-over komt vier keer per jaar uit en wordt aan alle leden van District Midden-Brabant verstuurd. Hierin staat informatie uit ons district, maar ook van de landelijke patiëntenvereniging HOOFD-HALS. Ook wordt er melding gemaakt van de bijeenkomsten en uitjes die georganiseerd zijn binnen ons district. De verslagen worden aangevuld met mooie foto’s van John, onze huisfotograaf. In de Voice-over worden nieuwe leden welkom geheten en de leden die overleden zijn, worden herdacht.

4 Districtsbijeenkomst
Inloophuis “De Eik” in Eindhoven. Ruimte voor één op één gesprek Gezellige, informele sfeer lotgenotencontact , ook voor partners. Uitwisselen van kennis en ervaring Informatie, presentatie hulpmiddelenleverancier logopedist diëtist of een ander thema wat met de doelgroep te maken heeft. Gezamenlijke lunch. Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met ieders (dieet)wens. Bingo of loterij. De bijeenkomsten zijn voor alle leden en partners toegankelijk. De bijeenkomsten worden gehouden in Inloophuis “De Eik” in Eindhoven. Als er behoefte is om één op één met de begeleiders in gesprek te gaan, is daar ruimte voor. Bij onze bijeenkomsten met een gezellige, informele sfeer, ontmoeten lotgenoten en hun partners elkaar en krijgen zij informatie aangereikt. Tijdens een gezamenlijke lunch is er voldoende ruimte voor lotgenotencontact en het uitwisselen van kennis en ervaring. Vaak hebben deze bijeenkomsten een informatief karakter, door o.a. een presentatie van een hulpmiddelenleverancier, logopedist of diëtist, of een ander thema wat met de doelgroep te maken heeft. Tenslotte wordt de middag beëindigd met een bingo of loterij. De bijeenkomsten zijn voor alle leden en partners toegankelijk. Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met ieders (dieet)wens.

5 Voorzitter Jacqueline heet de leden persoonlijk welkom

6 Toon vangt nieuwe leden op

7 De lunch wordt verzorgd door Jacqueline en John

8 Onze huisfotograaf John zorgt voor beeld en geluid

9 Eigen leden die een presentatie hebben gegeven

10 Enkele van de vele gasten die een presentatie gaven

11 Samen met District West-Brabant & Zeeland en afdeling Hasselt uit België

12 Speciale evenementen kerst, actiedag

13 Actiedag

14 Buitendag

15 Er wordt veel gelachen

16 Maar ook geluisterd (naar elkaar)

17 Bingo of loterij

18 Maar je krijgt er zo ontzettend veel voor terug.
Conclusie Probeer als bestuur actief te zijn Naar buiten toe gericht Inspelen op vragen of wensen van de leden, Informeren naar hun gezondheid Regelen van vervoer voor degenen die niet mobiel zijn Herinneringen sturen Probeer als bestuur actief te zijn, naar buiten toe gericht. Transparantie, inspelen op vragen of wensen van de leden, informeren naar hun gezondheid, regelen van vervoer voor degenen die niet mobiel zijn, herinneringen sturen. Punten die voor ons horen bij het besturen, die ook veel tijd en energie kosten. Maar je krijgt er zo ontzettend veel voor terug Maar je krijgt er zo ontzettend veel voor terug. Nog vragen?


Download ppt "District Midden Brabant"

Verwante presentaties


Ads door Google