Nieuw reglement jeugdwerkinfrastructuur. Jeugdwerk helpen om hun werking uit te bouwen Een minimale kwaliteit van infrastructuur vooropstellen en waarborgen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Senegal Senegal.
Advertisements

Einde Definitieve bijdrage 2011 op inkomen 2008 Definitieve bijdrage 2012 op inkomen 2009 Definitieve bijdrage 2013.
Verbeterde school •Nieuwbouw: meer ruimte •Renovatie: aanpassen aan onderwijs van nu.
1 IMPULSREGLEMENT FINANCIËLE LUIK. 2 AANZET PROJECTBEGROTING PER PROJECTJAAR UITGAVEN: PERSONEELSKOST WERKINGSKOST INKOMSTEN: GEVRAAGDE PROVINCIALE SUBSIDIE.
Stimuleringslening DPW Zeeland 1 oktober 2012 Caroline van Campen.
Het kan met Zon op Castricum
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
T h e q u a l i t y m a k e r s 10 juli 2014 VAB bijeenkomst 10 maart Uitvoering GMO bij FresQ Loek Jochems.
P juni 2013 Reglement ondersteuning jeugdinfrastructuur Jeugdraad 20 juni.
Onroerend Goed investeren en beheren
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
De transformatie van het sociaal domein in financieel perspectief VNG-congres gemeentefinanciën 18 november 2013.
1 IMPULSREGLEMENT FINANCIËLE LUIK. 2 AANZET PROJECTBEGROTING PER PROJECTJAAR UITGAVEN: PERSONEELSKOST WERKINGSKOST INKOMSTEN: GEVRAAGDE PROVINCIALE SUBSIDIE.
Wooncongres 11 april 2013 Scenario’s kwaliteit en betaalbaarheid.
JUNIOR Mijn vriend.
Gemeentevergadering Opknappen Bijgebouw 27 juni 2010
Kindertehuis in Ghana.
Renovatie ALTA Clubhuis
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
PRIVATISEIRNG BUITENSPORT INFORMATIE AVOND PRIVATISERING BUITENSPORTACCOMMODATIES DINSDAG 17 MAART 2015 Datum: 16 maart 2015.
Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Wmo huishoudelijke ondersteuning.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Bewonersbijeenkomst Zonnepanelen op Museon 18 april 2015 Museon.
1 MET GEDEELDE KRACHT Symposium Bindkracht / GIPSO.
Samen bouwen aan de toekomst ‘Perspectief financiering’ Eric Vleminckx, Manager Real Estate Finance Brussel, 25 februari 2015.
Hoe komt de verkoopprijs van een ijsje tot stand?
-vervallen Ecotaks regeling -nieuwe subsidieregeling ministerie VWS Michel Gies 28 september 2015.
de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus:
Aantekeningen hfst 6.
Slimmer investeren leidt tot hogere kwaliteit onderwijshuisvesting Met de huidige huisvestingsmiddelen tot een aanzienlijke kwaliteitsverbetering van de.
Overlegplatform asiel- en migratie 7 december
Hoe maak ik van een verhaal een formule:. Formules Isonne wilt op paardrijles: Het abonnement kost 40 euro. Hierbij moet ze €15,50 per les betalen. Dus:
Projectoproep bedrijventerrein- management 26 februari 2016 VAC Leuven.
SpaarBV presentatie november 2015 Algemeen telefoonnummer:
Projectbureau Herbestemming Kerken Begeleidingsaanbod voor steden en gemeenten voor haalbaarheidsonderzoeken rond de toekomst van parochiekerken Samenwerkingsverband.
VvE Beheer. Wie zijn wij Landelijke organisatie; Platte organisatiestructuur; Uitgebreide technische kennis van zowel installatietechnische, bouwkundige.
Infomoment Brandveiligheidstraject jeugdwerkinfrastructuur Gemeentebestuur Heusden-Zolder.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Financieringsplan bouw en verbouw van een accommodatie.
Projectplan voor (ver) bouw van een accommodatie.
Inhoud  Waarom een dak isoleren?  De Vlaamse dakisolatienorm  Hoe kan men een dak isoleren?  Het Sociaal Dak isolatie Project (SDIP): Wat en voor.
Sportparken in zwaar weer Iedere vereniging krijgt te maken met: Een gemeente die ‘dekkende’ huur wil, Stijgende erfpacht, Terugtrekkende sponsoren, Kortingen.
CLUBHUIS BWV DE EEM onderzoek renovatie Model A financieel bouwcommissie, april 2011.
Nu al in de zorg?. Wat betekent de overgang voor de budgethouders PAB of PGB? Wat betekent de overgang voor de mensen in de voorzieningen? Persoonsvolgend.
Project K : Rioleringswerken Wortel kolonie Voorstelling bewonersvergadering 4 september 2013.
Antigraffiti Gemaakt door: Ciel Rombouts, Lieke Geudens, Suzanne Coppelmans, Femke Santbergen, Ilona Pronk en Ilse Visser Sondervick College, AT2B/GY2B.
VOORSTELLING SUBSIDIEREGLEMENT INFRASTRUCTUURWERKEN VZW’S VOOR NIET-STEDELIJKE INFRASTRUCTUUR Burgemeester en schepencollege Veerle Heeren, 13 december.
Kadervormingstoelagen Alle vormingen ifv jeugdwerkinitiatief Worden voor de helft terugbetaald.
Instructie hoofdstuk 8 Internationale ontwikkelingen.
Permanence Kosten en opbrengsten
Stimuleringsfonds 2016 Bijeenkomst 31 mei 2016 De Baander Dalen.
SOCIALE COHESIE & LEVEN IN JE JEUGDLOKAAL Geen vandaal aan ons lokaal Gent, 11 en 18 oktober 2016.
Wassenaar 24 november 2016 Timo Hendrikx, projectadviseur
Hoofdstuk 6 Productie en markt.
Lokalenconsulenten Jeugddienst
Realisatie MFA Kortgene Fiscaal, governance en financieel
Touroperator SunShine
Toelichting jaarrekening 2016
Liquiditeitsbegroting
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
OCMW Vereniging Wieltjesgracht MJP-wijziging Budgetwijziging 2015 Budget 2016 RVB WG – 21/10/2015 – MJPW, BW 2015 en Budget 2016.
Profielkeuze op het Novalis College
liquiditeitsbegroting
WELKOM Energiecoöperatie Endura
Blok 3 Zorg of bemoeizucht?
Economische kringloop
Subsidie bij volkomen concurrentie
Financiële oplossingen
Presentatie aan gemeente op zaterdag
op eigen dak Eigen introductie. Bedoeling van de avond.
Transcript van de presentatie:

Nieuw reglement jeugdwerkinfrastructuur

Jeugdwerk helpen om hun werking uit te bouwen Een minimale kwaliteit van infrastructuur vooropstellen en waarborgen Duurzame lokalen en polyvalent gebruik mogelijk maken Jeugdwerkinfrastructuur is ruimer dan enkel gebouwen, het gaat ook over aanlegplaatsen, luifels… Uitgangspunten reglement

Huren Kleine uitgaven Investeringen Overmacht en noodsituatie 4 deelreglementen

Het jeugdmuziekatelier gebruikt op woensdagnamiddag het schoollokaal in Sint-Jozef om kinderen een muzikale middag te bezorgen. Hiervoor betalen zij jaarlijks euro huur. Via het nieuwe reglement kan de vereniging een subsidie aanvragen. Stad Brugge komt voor de helft tussen in de huur, met een max. bedrag van euro. In dit voorbeeld ontvangt het jeugdmuziekatelier euro subsidie. Deelreglement huren

Een tussenkomst bij de huur van een jeugdwerkinfrastructuur Max euro per jaar Samenvatting huren

De CHIRO zit reeds 10 jaar in hun jeugdlokaal en de verf bladdert van de muur af. Ook hun toiletten hebben de beste tijd gehad en moeten vervangen worden. Na een negatieve keuring dient de elektriciteit van het gebouw vernieuwd te worden. De CHIRO laat doorheen het jaar alle werken uitvoeren. Voor de werken aan de elektriciteit betaalde de CHIRO euro. Terwijl de werken aan de toiletten euro kostten en de schilderwerken bedroegen 300 euro. Via het nieuwe reglement kan de vereniging een subsidie aanvragen, afhankelijk van het soort werken (= klasse) wordt het subsidiebedrag berekend. De werken aan elektriciteit vallen onder klasse 1 (80% van de kosten, met een max euro). Werken aan de toiletten vallen onder klasse 2 (50% van de kosten, met een max euro). Schilderwerken vallen onder klasse 3 (30% van de kosten, met een max euro). In dit voorbeeld ontvangt de CHIRO voor de werken aan de elektriciteit euro, voor de werken aan de toiletten ontvangen ze 600 euro en 100 euro voor de uitgevoerde schilderwerken. In totaal ontvangt de CHIRO dus euro subsidie. Zo betaalt de CHIRO zelf maar euro. Deelreglement kleine uitgaven

Een tussenkomst bij uitgaven kleiner dan euro i.f.v. jeugdwerkinfrastructuur. Afhankelijk van de klasse wordt een subsidiebedrag berekend – Klasse 1 = 80% (max euro) bijv. renovatie of onderhoudswerken om onveilige situaties te herstellen of de infrastructuur naar een minimale kwaliteit te brengen. – Klasse 2 = 50% (max euro) bijv. renovatie of onderhoudswerken om de infrastructuur goed te kunnen onderhouden. – Klasse 3 = 30% (max euro) bijv. schilderwerken Samenvatting kleine uitgaven

De KSA kende in de afgelopen 5 jaar een grote stijging van hun ledenaantal. Het bestaande gebouw biedt niet genoeg ruimte om voor alle groepen activiteiten te organiseren. Ze hebben ondertussen zelf al euro gespaard en de verenging wil graag een verdieping bijbouwen. Ze contacteerden zelf een architect die enkele plannen en een raming opstelde. Hun verbouwing werd geraamd op euro (excl. BTW). Vooraleer ze kunnen starten met de werken, stappen ze met hun plannen en motivatie naar de jeugddienst. Daar blijkt dat er al 2 andere verenigingen een aanvraag deden om hun infrastructuur aan te passen. Het college van Burgemeester en Schepenen oordeelde op basis van alle dossiers dat de werken bij KSA kunnen starten. Via het nieuwe reglement kan de vereniging een subsidie aanvragen. Stad Brugge betaalt de geraamde verbouwingskosten van euro (excl BTW) en de vereniging betaalt het BTW-percentage op de totale kosten = euro. Deelreglement investeringen

Een tussenkomst bij uitgaven meer dan euro i.f.v. jeugdwerkinfrastructuur. Afhankelijk van de klasse wordt een subsidiebedrag berekend – Klasse 1 Kosten tot en met euro (incl. BTW) Jeugdwerk betaalt de BTW, Stad Brugge betaalt de overige kosten. Kosten > euro (incl. BTW) De subsidie = euro – Klasse 2 Kosten > euro <= euro (incl. BTW) Subsidie = 50% van de kosten (max euro) Kosten > euro (incl. BTW) en <= euro (incl. BTW) De subsidie wordt berekend in 2 delen: Op de eerste euro = 50% subsidie (max euro) Op het bedrag dat hoger is dan euro = 75% subsidie (max euro) Kosten > euro (incl. BTW) Subsidie = euro. Samenvatting investeringen

Na een hevige hagelbui merkt de FOS dat hun golfplatendak volledig vernield is. Hierdoor is het jeugdlokaal niet meer bruikbaar. Na het weekend brengt de FOS de jeugddienst hiervan op de hoogte. De jeugddienst mobiliseert de gebouwendienst die het gebouw voorlopig wind- en waterdicht maakt. Een definitieve oplossing is dit echter niet. Op basis van dit dossier beslist het college van Burgemeester en Schepenen welke definitieve hulplijn aangewend kan worden (financiële, logistieke of materiële hulp). Na het college werd beslist om de FOS een subsidie toe te kennen van euro om de nodige werken uit te voeren. De FOS maakt hier dankbaar gebruik van en leggen zelf bij zodat het dak meteen ook geïsoleerd wordt. Deelreglement overmacht en noodsituatie

Een tussenkomst bij overmacht en noodsituatie. (bijv. brand, hagel, storm…) Kosten door vandalisme of inbraak vallen onder het deelreglement kleine uitgaven. Het college van Burgemeester en Schepenen beslist over welke vorm van hulp geboden wordt – Financiële ondersteuning – Materiële ondersteuning – Logistieke ondersteuning Samenvatting overmacht en noodsituatie