Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kassawerkzaamheden Niveau 4 Kerntaak 3 Blz. 5.
Advertisements

Derving Niveau 2 Kerntaak 3 Blz. 67.
Opmaken van de kassa Niveau 2 Kerntaak 3 Blz. 49.
Bedrijfbezoek.
Rapportage- Pieter Paul. Rapportage Pieter Paul van Heeswijk Een van de oprichters & Financieel verantwoordelijke.
Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: en
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Verzendklaar maken H2 Goederen verzendklaar maken Logistiek teamleider.
Verkopen en kassa H3 Service en klachten Filiaalmanager.
Kassa en Veiligheid.
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Verkopen en kassa H7 Geld beheren Eerste verkoper.
Verkopen en kassa H7 Geld beheren Verkoper.
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Verkopen en kassa H5 Betalen en administratie Ondernemer detailhandel.
Verzendklaar maken H1 Goederen verzendklaar maken Logistiek medewerker.
Marketing 5 havo.
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Fase 3 Kassawerkzaamheden
Fase 3 Kassawerkzaamheden
Basisboek Marketing Hoofdstuk 11 Product.
Verkoop en service Hoofdstuk 1 Artikelen verkopen.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte
Hoofdstuk 4 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving.
Periode 2 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: Verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties.
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Schoonmaak Par: 5.5.3: Derving.
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Verbeteringen en personeel Par:
Goederenontvangst / verzending
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par:
Periode 4 Kassawerkzaamheden Kerntaak: kassatransacties afhandelen en/of deze leiden Hoofdstuk: bedienen van het afrekensysteem Par: 3.3 Blz. 478 tm 483.
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Controleren van de voorraad en bestellen.
Periode 4 Kassawerkzaamheden Kerntaak: kassatransacties afhandelen en/of deze leiden Hoofdstuk: Gebruiksklaarmaken van het afrekenpunt/ -systeem Par: 1.1.
Periode 4 Kassawerkzaamheden Kerntaak: kassatransacties afhandelen en/of deze leiden Hoofdstuk: Informeren over de verkoopafhandeling Par: 2.3 Blz. 456.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Schoonmaak Par: 5.4.5: Personeeelsinstructie.
Verkoop Hoofdstuk 2 Klanten ontvangen en benaderen.
Veilig en verantwoord werken Hoofdstuk 4 Milieu. Inhoud 1 Arbo en veiligheid 2 Criminaliteit en derving 3 Calamiteiten 4 Milieu 5 De winkel verzorgen.
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 3 Klachten en service.
Hoofdstuk 4 Afrekensysteem en geldbeheer
Goederenstroom Online en offline.
Orderverzamelen, verzenden en inventariseren
Goederenstroom en voorraadbeheer
Blok 4 Het milieu en ik Deelvraag:
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Hoofdstuk 1 Artikelen verkopen
Goederenstroom Hoofdstuk 4 Derving.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 5 Voorraad inventariseren
Orderverzamelen, verzenden en inventariseren
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 2 Klanten helpen
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Goederenstroom en voorraadbeheer
Supermarkt Winkelcriminaliteit.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Verkoop Verkoop afhandelen.
Verwerken goederenstroom 1
Hoofdstuk 1 Goederenontvangst
Waarom verpakken? Kwaliteitsbehoud  houdbaarheid.
Hoofdstuk 4 Afrekensysteem en geldbeheer
Ontvangt en verwerkt goederen
Transcript van de presentatie:

Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen Kerntaak: kassatransacties afhandelen en/of deze leiden Hoofdstuk: Bedienen van het afrekensysteem Par: 3.4 en 3.5 Blz. 484 tm 487

3.4 Afromen Afromen: het overtollige contant geld uit de kassalade halen, dit ivm de veiligheid. Dit afromen gebeurt: - direct (wanneer er “groot” in de kassalade komt) - Halverwege de dag (vaak op kantoor)

Methoden van afromen Afromen gebeurt in een afroombox oftewel veiligheidsbox (bij de kassa). Methode Contante-methode (met de lade naar kantoor) Envelop-methode Buizenpost (in een buis die wordt weggezogen)

Contant-methode Met de kassalade of de afroombox naar kantoor om daar af te kunnen romen.

Envelop-methode Teveel aan contant geld in envelop doen en deze dichtplakken verzegelen met handtekening op de plaknaad. Wordt vaak toegepast als het erg druk is. Liefst niet erg vaak toepassen!

Buizenpost Het teveel aan kasgeld wordt weggezogen met buizenpost. Een koker waar je het geld in doet en afgezogen wordt naar een afgescheiden ruimte.

3.5 Inpakken Maakt deel uit van de service van de winkel!

Functie van de verpakking Bescherming (van artikel of mensen andere voorwerpen) Informatie Hygiëne Makkelijk te vervoeren Onopvallend vervoeren Dat het is betaald Voorkomen van diefstal Reclame Feestelijk uiterlijk geven Cadeautje inpakken

Milieu Verpakkingen recyclen Afval Plasticafval