Welkom op de Informatieavond Maandag 19 september 2011.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Van harte welkom op de informatieavond van groep 1/2a
Advertisements

Een dagje meelopen met groep 1 en 2
Welkom op de informatieavond van groep 1-2
Gemaakt door: Akkie Schreiber
Zo werken en spelen wij. Gemaakt door: Yvonne van Krimpen.
Een kijkje bij de nt2.
Zo werken en spelen wij. Gemaakt door: Yvonne van Krimpen.
Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!
Een dag uit het leven van een kind in de onderbouw
Welkom in groep 3b.
Infoavond groep 4.
Gezellig samen melk drinken en fruit eten, dan doen we nog een spelletje of luisteren naar een verhaal.
Groep 1-2 D OBS De Tweesprong Kapelstraat NX Breda
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Even voorstellen : Groep 3b
Ouderavond groep 1-2 dinsdag 16 september 2014
Een dag bij de kleuters.
Informatieavond Groep 7-8
Van harte welkom op de informatieavond van groep 1/2a
Ouderinformatieavond groep 0/1
Welkom op een dag in groep 1 Wat we allemaal doen op één dag……………..
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
Welkom bij groep 1-2a.
Groep 1-2 D OBS De Tweesprong Kapelstraat NX Breda
Informatieavond groep de kikkers basisschool Prins Constantijn
m Welkom op de informatieavond van groep 1-2 schooljaar
Basisschool Op De Horst
Juf Miranda Molengraaf
Welkom in groep 1/2B.
Basisschool Op De Horst
Welkom in groep 1!.
Informatieavond Groep 1/2 D.
Voor het eerst naar school; een kijkje in groep 1 en 2 Wat leuk dat je bij ons op school komt.
Op de informatie-avond, groep 1-2 Schooljaar
Informatieavond 14 september 2015 Uitleg Groep 0/1 Schooljaar
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Welkom in groep 6D.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Kennismakingsavond groep 1-2 B
En nu… Naar de basisschool! Een impressie van een schooldag in groep 1/2 Roermond 2009.
Informatieavond groep 1-2 schooljaar Welkom! Agenda:  Schoolbeleid : - gruiten -verjaardag -ziekmelding/verlofregeling -plusklas -10 gouden.
Wenboekje Speelzaal Haasje Repje. Als je bij ons komt spelen mag je je jas aan de kapstok ophangen. Daar kan je zelf bij. Jas aan de kapstok.
Informatieavond groep 1/2 30 september ‘13. Welkom in de Bijengroep!
 Groep 1 en 2  Ochtendkring  Spelen en werken  Eten en drinken  Gymles  Letterfeestje  Spelinloop  Ontwikkelingsmaterialen  Brood eten  Buiten.
Informatie groepen 1 Schooljaar Inhoud Even voorstellen… Groepsindeling Binnenkomen en uitgaan Dagindeling Werkwijze Doelen Klassenknuffel.
Informatieavond september Welkom  Kennismakingsronde  Weekindeling  Waarom een combinatiegroep?  Vriendenklas  Dagprogramma  Ontwikkelingsplannen.
Welkom in de kleutergroep maandag en dinsdag; juf Marjan woensdag, donderdag en vrijdag; juf Rinie maandag, dinsdag en donderdag; juf Almasa klassenassistente.
Wenboekje Speelzaal Jan Huigen. Als je binnenkomt kun jij je jas ophangen aan de kapstok.
Wenboekje Speelzaal Humpie Dumpie. Wat fijn dat je bij ons komt spelen. Trek je jas maar uit en hang die maar op aan de kapstok..
22 september 2014 Welkom! Informatieavond. Dagritme Circuit Dagritme kaarten Gebedjes/versjes.
Hallo, ik ben Lina. Vandaag ga ik naar de speelzaal. Ga je met mij mee? Wenboekje Speelzaal Tierelier.
Wenboekje Speelzaal Dikkie Dik. Hallo, wat fijn dat je komt spelen. Hang je jas en tas maar aan de kapstok..
Wenboekje Speelzaal Ziezo. Voordat je naar binnen gaat mag jij je jas in de luizenzak stoppen.
Informatieavond groep 1/2 30 september ‘13. Welkom in de Vissengroep!
E EN DAG IN GROEP D Wat doet uw kind nu eigenlijk?
Welkom in groep 5MR Informatieavond 12 september 2016.
Welkom in groep 1 / 2 A. Waar gaan we het over hebben? Klassenpagina en bezetting groep 1-2A Klassenouders Voorwaarden om tot leren te komen Thema’s Hoe.
Welkom in groep 2!.
Informatieavond groep dinsdag 5 september 2017
Brede school De Muldershof… waar ieder zijn draai vindt
Inloopavond Dinsdag 5 September 2017 Welkom allemaal…
Ouderavond groep 1-2 donderdag 7 september 2017
Speelzaal Ollie wenboekje.
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Informatieavond groep 4K
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Welkom op de Informatieavond Maandag 19 september 2011

Schooljaar Dit zijn de kleuters van groep 1 en 2 In groep 1 zijn nu 7 kleuters, in groep 2 zitten 6 kleuters. Wij willen dat kleuters zich prettig, veilig voelen, spelen en werken in een voor hen ingerichte en uitdagende omgeving.

Ochtendinloop Goedemorgen ! Elke schooldag begint met de inloop. De kleuters kiezen een activiteit van het inloopbord De inloop duurt tot 9.00 uur.

Activiteitenaanbod Deze dagritmekaarten op het whitebord geven de volgorde van ochtend en middag activiteiten duidelijk aan. Ook zien de kinderen dmv de handen wie welke dag klassendienst heeft

In de kring Gesprekken Vertellen Voorlezen Luisteren Taal/denk/reken en telspelletjes Liedjes zingen Muziek maken Eten en drinken Poppenkast Schooltv kijken

Thema Schatkist “boeken” en dan de Kinderboekenweek Methode waarin mondelinge taal, woordenschat, beginnende geletterdheid en gecijferdheid, sociaal-emotionele ontwikkeling structureel aan de orde komen Pompom speelt een grote rol bij de activiteiten rondom de thema’s.

Speelwerktijd Moetwerk Keuze/magwerk Tekenen, verven, vouwen, kleien, knutselen, bouwen, vouwen, knippen, plakken Werken met ontwikkelings materialen

Spelen met constructiemateriaal

Samenspel in de bouwhoek

Kleien Wat maak jij met klei?

Achter de computer Er zijn veel spelletjes

Moetwerk knippen en plakken met vormen. We maken Pompom

Moetwerkopdracht menstekening.

Knippen en plakken. Een precies werkje !

Eten en drinken in de kring Dat is gezellig Fruit is gezond En…lekker. Wat eet jij vandaag?

Buitenspelen De kleuters spelen vaak buiten. Ook groep 3 mag in het begin van het schooljaar nog regelmatig buitenspelen

De deur van de schuur wordt opengemaakt door de klassedienst. De klassedienst zorgt er ook voor dat de materialen weer goed opgeruimd worden.

In de zandbak Wegen maken, torens bouwen, gaten graven.

Op de fietskar Rijden over het schoolplein met een vriendje of alleen.

Fijn, spelen in de zandbak Taarten bakken, eten koken, de dames bedenken vast iets lekkers.

Bewegingsactiviteiten in het gymlokaal Klimmen, glijden, balanceren, rollen, springen, zwaaien, schommelen. Allerlei bewegingsvormen komen aan de orde. Dans en tikspelletjes, reactiespelen, nabootsings en stiltespelletjes

Klimmen en glijden

Omhoog klimmen en dan weer naar beneden.

Rollen als een bal of boomstam van de kast op de dikke mat.

Spelen en werken in de hoeken Mogen we een restaurantje in de huishoek maken?

Planbord moetwerk Wat moeten we deze week doen? Werken met weektaken, elke week andere opdrachten.

Ophalen van de kleuters Einde schooltijd De klassedienst gaat bellen “Kom maar binnen” De klassedienst helpt de juffen de hele dag mee.

Mededelingen Juf Jeannette werkt maandag, donderdag en 1x per 2 weken op vrijdagochtend. Juf Connie is op de andere vrijdagen in de kleutergroep Juf Gerdie werkt op dinsdag en woensdag. Juf Jeannette is het aanspreekpunt voor groep 2, juf Gerdie voor groep 1 De Klassenouder van groep 1 en 2 is Danielle Schreurs. Zie schoolgids voor verdere informatie. Voor jarige ouders en grootouders mogen de kleuters een presentje maken. In een daarvoor bestemd schrift kunt U alle data noteren. Kleuters mogen cadeautjes meenemen en laten zien na hun verjaardag en Sinterklaas. Als we materialen nodig hebben voor thema’s doen we graag een beroep op U. Flip de logeerbeer komt bij elke kleuter een nachtje logeren. Een verslag hiervan zien we graag in het logeerboek van Flip. Wanneer dat plaatsvindt ? Dat hoort U tzt. In de hal staat een kast met vakken voor elke kleuter, het postvak. Daarin leggen de kleuters werk dat (nog niet) af is. Huisbezoeken : we gaan op huisbezoek bij de kleuters die in groep 1 komen. Buiten de vastgelegde gespreksmomenten kunt U altijd bij ons terecht met voor U belangrijke vragen waar U over wilt praten. Daarvoor maken we dan een afspraak. Korte mededelingen kunnen altijd doorgegeven worden. Ontwikkelingen van de kleuters leggen we vast in het Pravoo en CITO leerlingvolgsysteem. Voor zorgleerlingen hanteren we een uitgebreider systeem, het OVM. In november en juni krijgen de kleuters een rapport. Dan zijn er ook rapportgesprekken. In juni facultatief. In januari maken de kleuters van groep 1 en 2 de toets Taal voor kleuters en Rekenen voor kleuters. In de maand maart nodigen we de ouders uit om de toetsresultaten te zien en te bespreken.

Mededelingen Protocol leesproblemen en dyslexie. We gebruiken dit protocol om houvast te hebben bij het vroegtijdig onderkennen en aanpakken van leesproblemen. Daarvoor vullen we signaleringslijsten in. De signaleringslijsten van groep 1 worden ingevuld in oktober en juni De signaleringslijsten van groep 2 worden ingevuld in oktober Screening dyslexie/leesproblemen van groep 2 wordt gedaan in januari en indien nodig in juni. SIDI lijsten worden ingevuld in oktober om een beeld te krijgen van een eventuele ontwikkelingsvoorsprong. We werken dagelijks Met Sprongen Vooruit (MSV) Spelenderwijs leren de kleuters omgaan met manieren van tellen en rekenen. Ouders in de klas. Het is mogelijk om een ochtend of middag mee te draaien in de kleuterklas. Aub daarvoor een afspraak maken met de leerkracht. We verzoeken U de kleuters zelfstandig naar de klas te laten gaan op het moment dat zij een halfjaar op school zijn. In de schoolgids staat nog veel meer informatie over obs Kotten Via nieuwsbrieven en onze website blijft U ook op de hoogte over alles wat er gebeurt.