ENW Design team: ‘Blended leren in de lerarenopleiding’ Project titel: ‘Shaken, not stirred: Hertekenen van het klassikale instructiemodel naar een blended.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stijn Hoppenbrouwers Software Engineering les 1 Algemene inleiding en Requirements Engineering.
Advertisements

KWALITEITSZORG IN INTERNATEN 1 september A.KWALITEIT Wat is kwaliteit in internaten ? Internaten moeten zelf instaan voor de vormgeving van een.
Het T-pack model en de iPad
Groot ICT-project Visie Daniëlle de Winter.
Voortgangspresentatie Jonatan Bruggeman
Reflecties vanuit de praktijk van de Vereniging Ons Tehuis
Herkansing MedMec Q3 co creatie 15 en 16 juli 2009 De student is in staat: Het begrip co-creatie en de voordelen van co-creatie te benoemen. De voorwaarden.
EVALUATIE & PLANNING Ondersteuning kwaliteitshandboek IBO/KDV
Hoofdstuk 2 Het onderzoeksonderwerp formuleren en verduidelijken Methoden en technieken van onderzoek, 5e editie, Mark Saunders, Philip Lewis, Adrian.
Algemeen didactische principes van e-leren Wouter Hustinx Coördinator ICTO-expertisecel
VERLEIDEN TOT LEREN Velon 2007
ruimte object beleving
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
ICT-competentieprofiel lerarenopleiders
Opleidingskunde: Leren in teams en Kennisproductiviteit
1 Klanttevredenheidsonderzoek Vergunningverlening Presentatie LOVH Sjoerd Zegers – 18 november 2010.
Gebiedsvisie Groningen-West
DBvisi n Facilitering 2de tranche geluidsbelastingskaarten en actieplannen, 2 november 2010 Resultaten project Draaiboek en script 2e tranche Elly Waterman.
CoP Voedsel bij Gelderse gemeenten Voorbereiding 1e CoP bijeenkomst – 13 november ‘14.
CASE STUDIE 15 Door: Van Looy Rob De Laet Hans. Doelstelling Problematiek bij Viewcolor vastellen en eventuele oplossingen voorstellen.
Joep Lobée 31 oktober 2013 De 7 principes en mijn ervaring.
Personeel & Organisatie Kengetallen voor de Vlaamse overheid HR-netwerk 18 januari 2002.
STEL: In team in de klas: aan de slag met duo-stages in de lerarenopleiding! ENW-project 01/09/ /08/2014 Sprekers: Ilse Ruys (Arteveldehogeschool)
Intervisiegroep gedragswetenschappen
Audit van de OCMW's in het kader van de door de POD MI gesubsidieerde materies.
Project 01 – ‘Connecting Vibes’
Introductie Systems Engineering
Beroepsopdracht 4 In het cluster Talen.
Inspiratie Blended Learning 24 juni Interactief? Teach what you preach…
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Tot dusverre. Volgende week begint het bezoek van ouders met eigen tafel en... presentaties 15 minuten max waarin je toelicht waar jullie kdv.
Bijeenkomst September 2015
Etalagebijeenkomst 9 maart Werkende studenten, didactiek en de kracht van een online learning community.
User Experience Design Rogier van der Linde, 2015.
“If the first challenge of change is to ensure that it’s desirable and the second challenge to make it doable, then the biggest challenge of all is to.
ICC Module Cultuur in de Spiegel Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
Socrative 1 Wat is Socrative? 2 Ervaren van de tool als student 3 Maken van een quiz: stappenplan 4 Bruikbaarheid 5 Reflectie bij assessment 6 Kader UDL.
Brief paper presentatie VELON/VELOV-Congres 2016 Donderdag 4 februari ronde 1 Zichtlijn 3: Opleidingspraktijk verbeteren door onderzoek Zaal D210 Joop.
Projectdomein Digitale Leeromgeving Meerjarenplan Upgrade Toledo (juli) Course-copy (augustus) Concrete projecten in het onderwijs: – Adaptieve opdrachten.
Visie Blended leren Blended leren is een doordachte integratie van face-to-face onderwijs met e-leren.
22 april 2016 Broodje Burger.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
Presentatie ICT tools 9 april Interactief? Teach what you preach…
Tussen aandacht en doelgerichtheid zoeken naar een methodische structuur.
Kenniskringen in De HHS Marinka Kuijpers Lector Pedagogiek van de Beroepsvorming.
Auteur: Anneke de Jong, Marja Legius en Lieven De Maesschalck Datum: 30 maart 2016 Onderzoekend vermogen.
Workshop 19 oktober 2016 CVO Antwerpen
De informatieprofessional 3.0
What is the meaning of? Student centered learning
Professionele ontwikkeling
Ervaringen met Teaching through Problem Solving (en Lesson Study)
Workshop 2 24 november 2016 CVO Antwerpen
Conceptversterking Conceptversterking kun je inzetten om een bestaand concept te versterken. Om een concept te versterken moet je het concept eerst.
Hoe leg je meer focus op resultaat?
IFR bijeenkomst 22 september 2016.
Het ontwikkelen van een REDD+ nationale visie en strategie
Meningvormend deel landelijke raad juni 2017
Werkwijze Hoe zullen we als groep docenten te werk gaan?
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
Lectora als ontwikkeltool voor interactieve multimedia programma’s
Is de economische recessie een zegen voor de relatie ouders en school?
Partner in innovatie met de vernieuwingskracht van Generatie Y.
Slides sessie 3 Aansturen van projecten: schildpaddiagram, RASCI, soorten proceseigenaars Schema intervisie / casusbespreking Literatuurverwijzing.
Masterclass voor lerarenopleiders
Reflectieve medewerkers (leren) reflecteren
Vakgroep Nederlands OK?
Open Universiteit Nederland
Jolanda Rijnders en Janske Castelijns
leerlijn ICT Multimedia – Bijeenkomst 1
Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding
Transcript van de presentatie:

ENW Design team: ‘Blended leren in de lerarenopleiding’ Project titel: ‘Shaken, not stirred: Hertekenen van het klassikale instructiemodel naar een blended leeromgeving’

Het Designteam Doel van het Designteam: “Ontwikkelen van een stappenplan/methodiek om blended leren vorm te geven” Methodiek: Community of Practice (CoP)

Ontwikkelen van een eerste prototype Analyse van de context Herdefiniëren van de uitdaging binnen deze realiteit Brainstorm over het centrale onderwerp en de diverse facetten Focus op het uitwisselen van know- how (praktijkvoorbeelden) Centrale principes die men hieruit kan halen. Conceptualiseren van een oplossing Evalueren van het prototype t.a.v. de initiële doelstellingen Reflecteren over de manier waarop het prototype aangepast moet worden Ontwikkelen van een eerste prototype Eerste bijeenkomst (juni 2014): Opstellen van een leeragenda

Ontwikkelen van een eerste prototype Analyse van de context Herdefiniëren van de uitdaging binnen deze realiteit Brainstorm over het centrale onderwerp en de diverse facetten Focus op het uitwisselen van know- how (praktijkvoorbeelden) Centrale principes die men hieruit kan halen. Conceptualiseren van een oplossing Evalueren van het prototype t.a.v. de initiële doelstellingen Reflecteren over de manier waarop het prototype aangepast moet worden Ontwikkelen van een eerste prototype Tweede bijeenkomst (september 2014): Beleid: -Visie versus middelen Methodiek: -Leren van elkaar -Dubbele leerervaring -Teach as you preach Product: - Stappenplan op basis van praktijkvoorbeelden

Ontwikkelen van een eerste prototype Analyse van de context Herdefiniëren van de uitdaging binnen deze realiteit Brainstorm over het centrale onderwerp en de diverse facetten Focus op het uitwisselen van know- how (praktijkvoorbeelden) Centrale principes die men hieruit kan halen. Conceptualiseren van een oplossing Evalueren van het prototype t.a.v. de initiële doelstellingen Reflecteren over de manier waarop het prototype aangepast moet worden Ontwikkelen van een eerste prototype Bijeenkomsten 1 e semester AJ1415: Online voorbereiding: -Verzamelen van praktijkvoorbeelden - KijkwijzerKijkwijzer - Per categorie (ICT eindtermen) CoP’s: -Bespreken en analyseren van praktijkvoorbeelden -Centrale vragen: (1) Welke tools? (2) Hoe vormgeven? (3) Plaats in de blend?

Ontwikkelen van een eerste prototype Analyse van de context Herdefiniëren van de uitdaging binnen deze realiteit Brainstorm over het centrale onderwerp en de diverse facetten Focus op het uitwisselen van know- how (praktijkvoorbeelden) Centrale principes die men hieruit kan halen. Conceptualiseren van een oplossing Evalueren van het prototype t.a.v. de initiële doelstellingen Reflecteren over de manier waarop het prototype aangepast moet worden Ontwikkelen van een eerste prototype Bijeenkomsten Eerste deel van het Tweede semester: Online voorbereiding: -Vormgeven van de stappen “Waarom”, “Opzet van de blend” en “Digitaliseren” CoP’s: “Digitaliseren”: focus op tools “Opzet van de blend”: verschillende types en populariteit

Ontwikkelen van een eerste prototype Analyse van de context Herdefiniëren van de uitdaging binnen deze realiteit Brainstorm over het centrale onderwerp en de diverse facetten Focus op het uitwisselen van know- how (praktijkvoorbeelden) Centrale principes die men hieruit kan halen. Conceptualiseren van een oplossing Evalueren van het prototype t.a.v. de initiële doelstellingen Reflecteren over de manier waarop het prototype aangepast moet worden Ontwikkelen van een eerste prototype Bijeenkomsten Tweede semester: Online voorbereiding: -Digitaliseren van de stappen -Feedback op de uitwerking Resultaat: