Exodus 13:21-22 21 De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Godsdienst.
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
de genezing te Bethesda
De Tabernakel Wat kunnen we ervan leren ?
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Preek: Jaap de Schipper.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
De visie is Jezus One for all.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
De bloedbruidegom Exodus 4.
de bloeiende staf van Aäron
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Matteüs TEGEN HET AANBREKEN (lett. op- lichten) van de eerste dag der week... lett. één [dag] van de sabbatten = dag van de eerstelingsgarve!!
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Shekinah.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Lev. 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur.
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
onze roeping als gemeente
Welkom in de samenkomst
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Sta op en schitter.
In Uw licht zien wij het Licht
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Jozua Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
Op heterdaad... Johannes
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Johannes 3: 16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Een voorbeeld dat navolging verdient
de verheerlijking op de berg
13 september 2015 R.Rausch © deel 2 van een serie over de Opgangspsalmen -HAPPY TOGETHER- Evangelische Baptistengemeente Tilburg Samen op reis De tocht.
Hou (je) vast aan Gods hoop
TOV! Dat jij er bent vanavond! God in beeld?
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
19 mei 2016 Rotterdam 120 jubeljaren. 6 millennia = 60 eeuwen.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Parasjah Wajikra Lev. 1:1-5:26. Leviticus 1 : 1-9 1De HEERE riep Mozes en sprak tot hem vanuit de tent van ontmoeting: 2Spreek tot de Israëlieten en zeg.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Transcript van de presentatie:

Exodus 13: De Here ging voor hen uit, des daags in een wolkkolom om hen te leiden op de weg, en des nachts in een vuurkolom om hun voor te lichten, zodat zij dag en nacht konden voortgaan. 22 Zonder ophouden bleef de wolkkolom des daags en de vuurkolom des nachts aan de spits van het volk.

Exodus 14: Toen verliet de Engel Gods, die voor het leger van Israël uitging, zijn plaats en ging achter hen aan; ook verliet de wolkkolom haar plaats aan hun spits en ging achter hen staan. 20 Zo kwam zij tussen het leger van de Egyptenaren en dat van de Israëlieten in, en de wolk was duisternis, maar tegelijk verlichtte zij de nacht zodat de een de ander niet kon naderen, de gehele nacht.

Exodus 33: Zodra Mozes in de tent kwam, daalde de wolkkolom neer en bleef staan aan de ingang van de tent, en Hij sprak met Mozes. 10 Wanneer het gehele volk de wolkkolom zag staan aan de ingang van de tent, stond het op en boog zich neder, ieder aan de ingang van zijn tent.

Jozua 3:1-3 1 Toen stond Jozua des morgens vroeg op, en hij en al de Israëlieten braken op van Sittim en kwamen tot aan de Jordaan, waar zij overnachtten, voordat zij overtrokken. 2 Na verloop van drie dagen gingen de opzieners de legerplaats door. 3 En zij gaven het volk dit bevel: Zodra gij de ark des verbonds van de Here, uw God, ziet en de levitische priesters, die haar dragen, dan zult gij ook van uw plaats opbreken en achter haar aan trekken.

Jozua 1:2-5 2 Mijn knecht Mozes is gestorven; welnu, maak u gereed, trek over de Jordaan hier, gij en dit gehele volk, naar het land, dat Ik hun, de Israëlieten, geven zal. 3 Elke plaats die uw voetzool betreden zal, geef Ik u, zoals Ik tot Mozes gesproken heb. … 5 Niemand zal voor u standhouden al de dagen van uw leven; zoals Ik met Mozes geweest ben, zal Ik met u zijn; Ik zal u niet begeven en u niet verlaten.

twee tijdperken Een woestijntijd – woestijnzegen – Gods tegenwoordigheid (wolk, vuur) – Gods voorziening (kwakkels, manna) Daarna een nieuwe tijd – Openbaring uit periode daarvoor is gids – Maar het ziet er heeeeeeel anders uit!

Nieuwe tijden, nieuwe zalving Orthodoxen zouden zeggen: Wachten op de wolk, lijkt geestelijk Maar er is een nieuwe openbaring – Nu volg je de ark (in de ark zit erfenis woestijntijd) – Nu eten van het land Dat levert een hele nieuwe dynamiek Nu in afhankelijkheid in aktie

Hoe reageer je Leren van je geschiedenis: Wat is de Heer nu aan het doen – Wat is er nu te leren (hoe de Vader spreekt)? – Wat is er nu aan voorziening (manna, kwakkels)? Wanneer kom je in een nieuw seizoen? – Let op de Jordaan (overgang naar de belofte) – Let op het spreken van God (wolkkolom of 1 op 1)

Vreemd vuur & vurigheid

En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur voor het aangezicht des HEREN, hetgeen Hij hun niet geboden had. Toen ging er vuur uit van de HERE en dit verteerde hen, zodat zij stierven voor het aangezicht des HEREN. En Mozes zei tot Aäron: Dit is het, wat de HERE gesproken heeft: aan degenen die Mij het naaste staan, zal Ik Mij de Heilige betonen en ten aanschouwen van het gehele volk zal Ik Mij verheerlijken. Lev.10:1-3 Aaron’s zonen

Mozes en Aäron gingen in de tent der samenkomst, en toen zij er weer uitkwamen, zegenden zij het volk, en de heerlijkheid des HEREN verscheen aan het gehele volk. En er ging vuur uit van de HERE en dit verteerde op het altaar het brandoffer en de vet-stukken; toen het volk dat zag, juichten allen en wierpen zich op hun aangezicht. Lev.10:23-24 Nadab en Abihu handelden uit … Gevaar van onafhankelijkheid (ik weet het beter) Wat is geboden…

En bedroef de Heilige Geest van God niet, door Wie u verzegeld bent tot de dag van de verlossing. (Ef. 4:30 HSV) λυπ έ ω (lypeō) = to distress cause grief, grieve, (make) sorry Wat is geboden…