STRAVINSKY LE SACRE DU PRINTEMPS

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De beroemdste persoon die er is …
Advertisements

Twintigste eeuw I Impressionisme.
Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.
Gouden Eeuw Kunst en wetenschap Door de Renaissance, een kunststroming uit de 16e eeuw, was er opnieuw interesse voor de kunst en kennis uit de Oudheid.
Cultuur van het Moderne
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
De Azteekse Goden Geschiedenis 3.3.
De twintigste eeuw Cultuur van het moderne en massacultuur in de 20e eeuw Herhaling van de stof met behulp van de stofomschrijving.
Harry Potter en de Geheime Kamer
Het verleden en de toekomst van muziek.
De twintigste eeuw Cultuur van het moderne en massacultuur in de 20e eeuw Herhaling van de stof met behulp van de stofomschrijving.
Liefde en vriendschap Dit is mijn opdracht:
Parijs Van: Veerle, 25 april 2013.
18e eeuw Instrumentale muziek ontwikkelt zich als zelfstandig genre.
Hoppenbrouwers Gemaakt door: Hamza Nassiri, Kevser Calhan, Nick van Dijk en Sander van Velzen © copyright.
Reservoir dogs band is een band die nummers speelt van vele Tarantino films. Ze zijn pas sinds september bezig en hebben al in januari op de premiere gespeeld.
Beeld en Geluid museum Media park - Hilversum.
Spreekbeurt: De kip en het ei
Godsdienst.
Toen ik jong was, heeft mijn moeder mij gevraagd welk het belangrijkste deel was van ons lichaam. . Ria Slides.
Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B
Woord van Leven Mei 2011.
Jezus houdt van alle dove kinderen
Godsdienst 1.
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst.
Nature / Nurture: Aangeboren ? Aangeleerd ?
Van de conceptie tot geboorte
De kerk in de Middeleeuwen
Wolfsgang Amadeus Mozart Door Siebren. inhoud De rondreis De rondreis Ludwig Beethoven krijgt les van Mozart Ludwig Beethoven krijgt les van Mozart Geboren.
Kunstproject over Pablo Picasso
EXPRESSIONISME.
Godsdienst
Godsdienst.

Er zijn 3 mensen nodig voor deze act
Godsdienst.
1 opdracht 2 a. Ze was koningin van Egypte (51-30 v. Chr.). b. Sinds de verovering van Egypte door Alexander de Grote (332) maakte Egypte deel uit van.
Kunst.
Accenten binnen het onderwerp:
Ze introduceren de hoge en lage contratenor. Deze zorgen voor een tweede en derde stem naast de bestaande gregoriaanse tenorstem, de cantus firmus.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
WAT VALT ER EIGENLIJK TE BELÉVEN IN DE KERK?
Naam: Adrine Bandari Klas: 4hna Vak: CKV Opdracht: activiteit – DJ Moz’Art – ISH Ain't no party, like a Mozart-party.
Invalshoek: Niet-Europese invloeden
BAVARIA ZO. FESTIVAL 22 september Wie? Wat? Waar?  Bavaria presenteert 1 e editie Zo. Festival 2012  Lieshout 22 september 2012  Meer dan 3000.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Genade, zo oneindig groot
Godsdienst. Jezus is 12 jaar Een gewone jongen? Zijn jouw ouders wel eens bezorgd geweest?
2rootje ‘Dat is uit de kunst’
Brazilië Sporten.
Vragen over gelezen stof Wat is een liedboek? Aan welke regels van de 17e eeuw hield de schrijver/dichter van deze liederen zich? Wat is een zeemanslied?
Cinematografie / stopmotion
De olympische spelen Gilles en Mohammed.
POPMUZIEK ROCK & ROLL CHUCK BERRY.
Les overzicht Opfrisser ; hoe edit je op geluid? Welke beeldtaal past bij de muziek die je uitgekozen hebt? Voorbeelden ; muziekvideo’s van eboman en metropolis,
MASSACULTUUR MUZIEK 2e helft 20e eeuw
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Ku(ns)tgeschiedenis.
Taalkennis les 7. Talen in Friesland Welke taal wordt het meest gesproken in Friesland, denk je? Hoe veel mensen spreken thuis vooral Fries, Nederlands,
Le sacre du printemps – Les Ballets Russes 1913 Muziek: Igor Stravinsky (CD1-38) Choreografie/sterdanser: Vasiav Nijinski Veroorzaakt opschudding Oerritueel:
Podiumkunsten.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
Parade Ontwerp: kostuums Picasso 1917
TOETS Kunst H4 periode1 oktober 2017
Inleiding Modernisme Eerste helft 20e eeuw.
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
Transcript van de presentatie:

STRAVINSKY LE SACRE DU PRINTEMPS KLASSIEKE MUZIEK STRAVINSKY LE SACRE DU PRINTEMPS

WIE IS STRAVINSKY Igor Fjodorovitsj Stravinsky was een van de belangrijkste componisten en dirigenten van de 20e eeuw. Zijn belangrijkste vroege composities waren drie balletten die hij schreef in opdracht van Sergei Diaghilev (1872-1929), de oprichter en directeur van het Ballet Russes in Parijs. - L’Oiseau de feu (1910) - Petroesjka (1911) - Le Sacre du Printemps (1913) Stravinsky’s stijl krijgt meestal het etiket neoclassicistisch opgeplakt. De muziek van Stravinsky wordt ook wel expressionistisch genoemd.

LE SACRE DU PRINTEMPS Le Sacre du Printemps geldt als een van de meest revolutionaire werken van de 20e eeuw. De première vond plaats op 29 mei 1913 in het Théâtre des Champs-Elysées te Parijs. Stravinsky zelf over de première van Le Sacre du Printemps. Debussy over Le Sacre du Printemps. Pierre Monteux over Le Sacre du Printemps.

LE SACRE DU PRINTEMPS Krachtig onregelmatig ritme (lapidair) Op een ingewikkelde manier akkoorden op elkaar gestapeld Uitbarsting van geluid Nieuw en nooit eerder gehoord Het ballet gaat over een oerritueel waarbij een jonge maagd wordt geofferd om de god van het voorjaar gunstig te stemmen.

LE SACRE DU PRINTEMPS Muziekfragment http://www.youtube.com/watch?v=7xRDb4C7kh0 <object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7xRDb4C7kh0&rel=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7xRDb4C7kh0&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

STRAVINSKY Le Sacre du Printemps vanuit verschillende ogen bekeken: overduidelijk dat dit een bijzonder muziekstuk en een bijzondere componist was. Le Sacre du Printemps: vernieuwend, shockerend, belangrijk, ritmisch, expressionistisch maar vooral bijzonder muziekstuk. Naast de muziek ook thuis in de kunst: contacten en vriendenkring. Vernieuwend: in muziek en kunst algemeen. Inspiratiebron: veel over hem geschreven en er zijn constante factoren in zijn werk die voor veel componisten van nu een grote inspiratiebron vormen.

Ontwerp van Picasso voor de titelpagina van Stravinsky’s pianobewerking Ragtime