1. Genesis 37Genesis 50 geschiedenis van Jozef: van verkochte slaaf tot onderkoning 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Advertisements

Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
OP DE HOOGTE (III) de berg Sion
Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
het koninklijk bruiloftsmaal
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
1. Intussen was Boaz naar de poort gegaan en had zich daar neergezet.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
de centurio te Kapernaüm
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
‘Toegang ...’.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Deel II verzoening.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Jozef in de gevangenis.
Het raadsel van Simson (deel I).
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Zzz Isaak bij de Filistijnen Genesis
2008 jaar van Lucas 15 TERSCHUUR - Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk heeft 2008 uitgeroepen tot 'Lucas 15- jaar'.,,In 2008 willen we.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Groot geloof 1.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Handelingen Handelingen Ziet dan toe, dat u niet overkome, wat in de profeten gezegd is: dat ik zo mogelijk de naijver van mijn.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Verpakt.
Godsdienst.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Welkom in de samenkomst
Romeinen Denken en Dienen.
Geest beweegt nog steeds gelovigen
jaar: 1801 vóór Christus plaats: Paddan Aram hoofdpersoon: Jakob
Parasjah Vayigash Genesis 44 : 18 – 47:27 Haftara Ezechiël 37 : 15 – 28.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
De geboorte van Simson Richteren 13.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
5 maart 2015 Rotterdam. terugblik...  1-ste avond: wat is 'evangelie' en 'evangeliseren'?  wat heeft elk 'evangelie' in de Schrift gemeenschappelijk?
Juda & Tamar Genesis 38.
De week van Pasen (II) HET PASCHA Leviticus 23 & Exodus 12.
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
18 oktober 2015 Urk. overzicht van Jozefs geschiedenis... vier delen:  Jozef miskend door zijn broeders > 17 jaar (Gen.37)  Jozef in Egypte als slaaf.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
30 januari 2016 Urk Juda en Thamar (Genesis 38). Jesaja 1 18 Komt dan, en laat ons samen rechten, zegt de HEERE; al waren uw zonden als scharlaken, zij.
Vrucht van de Geest VIJFDE THEMADIENST CHRISTUS EN DE ANDER.
Les 1 voor 2 april Mattheüs schreef het Evangelie om te introduceren:
En Hij zeide tot hen: O onverstandigen en tragen van hart, dat gij niet gelooft alles wat de profeten gesproken hebben! Lucas
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Transcript van de presentatie:

1

Genesis 37Genesis 50 geschiedenis van Jozef: van verkochte slaaf tot onderkoning 2

Genesis 37 verkocht naar Egypte 3

Genesis van gevangene tot onderkoning 4

Genesis 37Genesis 50 intermezzo: Juda en Tamar Genesis 38 5

Genesis 37Genesis

lijdenheerlijkheid 7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

27 Toen het nu de tijd was, dat zij baren zou, was er een tweeling in haar schoot. 18

28 En toen zij baarde, stak er één zijn hand uit, en de vroedvrouw nam die, bond om zijn hand een scharlaken draad en zeide: Deze is het eerst gekomen. 19

doorgebroken Peres 29 En toen hij zijn hand weer introk, daar kwam zijn broeder, en zij zeide: Hoe krachtig zijt gij doorgebroken, en zij gaf hem de naam Peres. Peres = breuk 20

Zerach 30 En daarna kwam zijn broeder aan wiens hand de scharlaken draad was, en men noemde hem Zerach. Zerach = opgaand licht 21

Juda verwekte Peres en Zerach bij Tamar 2 Abraham verwekte Isaak, Isaak verwekte Jakob, Jakob verwekte Juda en zijn broeders, 3 Juda verwekte Peres en Zerach bij Tamar... Matteüs 1 22

26 God heeft in de eerste plaats voor u (= Israël) zijn Knecht doen opstaan en Hem tot u gezonden, om u te zegenen... Handelingen 3 23

gaatop 1 Sta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid des HEREN gaat over u op (...) opgang 3 Volken zullen opgaan naar uw licht en koningen naar uw stralende opgang. Jesaja 60 24

25

11 Door hun val is het heil tot de heidenen gekomen... Romeinen 11 26

25... dit geheimenis; een gedeeltelijke verharding is over Israel gekomen, TOTDAT... Romeinen 11 27