 www.prinsjesdag2008.nl www.prinsjesdag2008.nl  Site onderzoeken en analyseren.  Korte scan website (quickscan).  Site toetsen aan requirements.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DIGITALE ARBEIDSPLEIN Het Digitale Arbeidsplein is een website ontwikkeld in het kader van het project “Zelfmanagement van de eigen loopbaan” van MeijerConsult.
Advertisements

Skip Intro. Het hoofdmenu bestaat uit 8 onderdelen Druk een toets voor het vervolg.
Symbaloo is de leukste en makkelijkste start op internet
Analyse klantgerichte websites
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
Workshop Zoekmachine optimalisatie workshop internet marketing
Ontwikkeld door Anne Coppens en Carlo Verhaar les Navigatie I-C1#, datum.
Sponsordossier op de VVOG-website. Deze demo toont Een intro over het aantal bezoekers op onze website en verder 1 Hoe uw bedrijf opgenomen kan worden.
Voortgangspresentatie Project Eenmaal Andermaal Groep 16 Presentatoren: Paul Polkamp en Errel Kelly ` Demonstrator: Martijn Kraaijevanger.
Websites maken Waarom? Voor Wie? Hoe?
Marktonderzoek Danneels
Databases via internet
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Een overzicht Risico’s van internet.
Regelhulp Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Gemeente Suite. Kostenefficiënt informatie delen via diverse kanalen met TYPO3. De Gemeente Suite geeft u een complete distributie waarmee u uw gemeentesite.
Blackboard als digitale toetsomgeving Nataša Brouwer AMSTEL Instituut Onderwijsmiddag OWI LAW, 24 mei 2005.
Google Analytics. Google Analytics: waarom Google analytics meet hoeveel mensen er op de site komen, brengt in beeld wat we weten van dit mensen en wat.
Aandachtspunten Voldoende en duidelijke informatie
HTML Les 1: Introductie HTML
WordPress les 3.
Samenwerkingsverband passend onderwijs VO/VSO Helmond-Peelland
Crashcursus HTML en CSS 2013
Website Usability.
Nieuw in LIPS VLUG 2 26 juni 2006 Kristof Brams. Overzicht Vernieuwde editor Printervriendelijke pagina Statistieken Variabele fontgrootte Grootte van.
Webapplicaties: de clientkant in het universitaire onderwijs Sylvia Stuurman – Herman Koppelman Faculteit Informatica.
3 factoren die de Google Ranking bepalen 1. Pagerank 3 factoren die de Ranking bepalen: “ Goede content “ 2. Duur op website + social media knoppen 3.
HOE WERKT WORDPRESS? EEN ERG PERSOONLIJKE BENADERING.
EMEG-LIJST BEZOEK DE SITE WAT IS Een site waar je allerlei informatie kan vinden overal alles wat ook maar een beetje.
G!DS Basismodule Trainingsdag 2 Naam, functie Datum, plaats.
Workshop Quickscan/EVCtraject met Connecticut (Versie3), een applicatie voor het in beeld brengen van competentieontwikkeling 1.
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
Inleiding Veiligheid Beschikbaarheid Betrouwbaarheid Snelheid Volledigheid.
Website Usability.
Meer bekendheid via Linkedin Stella Maaswinkel Verseau trainingen.
Succesvolle websites Van bezoekers naar klanten. Hoe succesvol is uw website?
© b-boom.nl Meld aan op de website door in het aanmeldformulier uw gegevens in te voeren.
Bezoekersgerichte teksten
Starten met PHP Dynamischer bouwen.
Online marketing Expert (in een week)
Uitleg van de Mobiele App van het spel Golddigers.
Topic 2: Website usability Innovative Generations © Innovative Generations.
De basis-elementen Deel 2
EMEG-Lijst opdracht Maak een SWOT-analyse & geef daarbij advies
Training Webrichtlijnen Maar moet je je als webredacteur aan houden?
Kom verder. Saxion. Minor Internet Marketing SEA | Les 2. Adwords.
Dit is een test. Een tweede dia biedt mogelijk uitkomst.
Uitleg Umbraco - Powerpoint Presentatie
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Sessie 4: Opdrachten krijgen met 1. Wat gaan we doen? #lift Aan de slag met Twitter Oefening Geavanceeerd gebruik Twitter succesvol toepassen Toelichting.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Maak je website toegankelijk voor alle doelgroepen.
Uw website beheren was nog nooit zo makkelijk... In het menu vindt u alle opties waarmee u uw site volledig kunt beheren.
Training SomToday/WikiWijs DINSDAG 24 MEI. Wat doen we vandaag ?  Huiswerk invoeren in SomToday  WikiWijs: toegevoegd aan arrangement, bekijken  Hoe.
3 categorieën: Vraag Klacht Huismeester Contactpagina Op de contact pagina staat een formulier dat ingevuld kan worden. Dit formulier.
Opmerking: Deze brochure is ontworpen om te worden afgedrukt. Maak eerst een afdruk op gewoon papier om na te gaan of het document op de juiste positie.
Gebruiksaanwijzing Hoi stelletje gozerts, dit is allemaal onzin over een computer. Veel plezier ermee.
Javascript.
Tentoonstellingscatalogus of digital exhibition report?
Les Pointeurs en facebook
Instructie om een afspraken te plannen
Digi(bord)boek project <titel project>
Versturen van data naar meerdere mensen
Je kan met de stukken zetten
Referentieboeking aanmaken
SLIMMER DAMMEN Door [Naam] Voorkant: ruimte voor titels, foto’s etc.
<naam van kolonie>
Gescande Oostendse Documenten
DRIE pilaren van Een gebruikersgerichte website
Transcript van de presentatie:

 Site onderzoeken en analyseren.  Korte scan website (quickscan).  Site toetsen aan requirements.  Site toetsen aan de richtlijnen.  Useability Tests (5sec test, expert review).  Advies.

 1. Wanneer je als zoekterm miljoenennota invoert en je daarna op de eerste link klikt. Dan krijg je een lege pagina te zien zonder de opgevraagde info.link  2. Rijksoverheid banner neemt teveel ruimte in waardoor de activiteiten calender en onderste deel website niet in 1 oogopslag te zien is.  3. Tijdens het bekijken van foto’s in de fotogallerij word de complete pagina steeds onnodig herladen.fotogallerij

 Requirements: › Geen meertalige ondersteuning.  Richtlijnen: › Er wordt geen ‘blockquote’ gebruikt terwijl er enkele interviews op de site staan met verschillende personen. › Blinde bezoekers hebben geen extra mogelijkheden om lange lijsten met links over te slaan. › Er zijn geen duidelijke aanwijzingen voor het gebruik van te downloaden bestanden. › Er word niet laten weten wat er met het formulier na verzending gedaan wordt.

 5 sec. test: › Elke pagina lijkt erg veel op elkaar, ondanks dat het een andere pagina met andere info betreft blijven dezelfde dingen opvallen.  Expert review: › Soms moet er gescrolled worden om de hele pagina te bekijken. › De site maakt geen gebruik van accesskeys. Wel kunnen Tab, enter en return gebruikt worden, maar dit is mogelijk door de browser.

 Blinde bezoekers hebben geen extra mogelijkheden om lange lijsten met links over te slaan. › Voorbeeld van een link om een lange lijst over te slaan: skip lijst (lijst) Inhoud na de lijst... Voor niet blinde bezoekers kunnen deze links met CSS verborgen worden.  Content op volledige pagina proberen te krijgen (geen scroll).  Ondersteuning van meertaligheid toepassen.