De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

<naam van kolonie>

Verwante presentaties


Presentatie over: "<naam van kolonie>"— Transcript van de presentatie:

1 <naam van kolonie>
Een project door <Geef hier alle projectleden op> <naam van kolonie> Gebruik komma's of opsommingsteken om een lijst met projectleden te maken. * Zie de notities bij deze dia voor aanwijzingen over deze pagina

2 Kaart van <naam van kolonie>
Voeg een kaart van uw kolonie toe (teken een kaart of maak een kaart in PowerPoint; wees creatief!) Invoegen > Afbeeldingen voor foto's Tekenen voor digitale inkt Invoegen > Vormen als u een kaart in PowerPoint wilt maken Alle bergen, dorpjes/steden, meren/rivieren, herkenningspunten enzovoort moeten duidelijk zijn aangegeven.

3 Natuurlijke grondstoffen
Omschrijf uw grondstof. Leg uit hoe deze grondstof door de kolonisten wordt gebruikt. Natuurlijke grondstoffen

4 Economie en handel Met wie drijven de kolonisten handel, van wie kopen ze en aan wie verkopen ze? Vertel hoe kolonisten goederen kopen. Gebruiken ze geld of ruilen ze? Als ze goederen ruilen, hoe bepalen ze dan of een ruil eerlijk is? Waarom hebben ze ervoor gekozen om wel of niet met andere koloniën in zee te gaan? Waren er natuurlijke obstakels die de handel met andere koloniën beperkten of onmogelijk maakten? Welke problemen of voordelen neemt de handel met andere koloniën met zich mee? Als ze geld gebruiken, hoe ziet dat geld er dan uit? Gebruiken andere koloniën hetzelfde geld? Zo niet, hoe zorgen ze er dan voor dat het ruilen van goederen eerlijk verloopt? Denk aan wisselkoersen/ruilsystemen. Heeft uw kolonie iets dat andere koloniën nodig hebben, of andersom? Bekijk de bovenstaande vragen en beantwoorden die. Wilt u nog iets anders vertellen op het gebied van economie of handel?

5 Overheid Uitvoerende macht Wetgevende macht Rechterlijke macht
Gebruik de SmartArt-afbeelding om de hiërarchie van de overheid of het leiderschap te bepalen: Wie is de aanvoerder van de kolonie (uitvoerend)? Wat zijn de taken van deze persoon/personen? Wie stelt de regels op (wetgevend)? Wie ziet erop toe dat de regels worden nageleefd (rechterlijk)? Zijn er nog andere afdelingen binnen de overheid? Zo ja, wie zijn ze en wat is hun werk? Als u aanvullende vormen wilt toevoegen, klikt u op de linkervorm en kiest u Hulpmiddelen voor SmartArt > Ontwerpen > Vorm erna invoegen Voer dezelfde stappen uit voor de rechtervorm U kunt de naam van de afdelingen wijzigen! Wie staat er aan het hoofd van deze macht? Wat zijn de taken van deze macht? Wie staat er aan het hoofd van deze macht? Wat zijn de taken van deze macht? Wie staat er aan het hoofd van deze macht? Wat zijn de taken van deze macht?

6 Regels en wetten 1 2 3 4 5 [voer regel/wet in] [voer regel/wet in]
Waarom is deze regel/wet belangrijk? Wat zijn de gevolgen als iemand deze regel/wet overtreedt? Waarom is deze regel/wet belangrijk? Wat zijn de gevolgen als iemand deze regel/wet overtreedt? Waarom is deze regel/wet belangrijk? Wat zijn de gevolgen als iemand deze regel/wet overtreedt? 4 5 Regels en wetten Wat zijn de regels en wetten van uw kolonie? Welke maatregelen zorgen ervoor dat de kolonisten veilig, gezond en gelukkig blijven? Voor elke vorm... Benoem de regel/wet Vertel waarom de regel/wet belangrijk is voor de kolonie/kolonisten Benoem de gevolgen als iemand de regel/wet overtreedt Als u aanvullende vormen wilt toevoegen, klikt u op de laatste vorm en kiest u Hulpmiddelen voor SmartArt > Ontwerpen > Vorm erna invoegen [voer regel/wet in] [voer regel/wet in] Waarom is deze regel/wet belangrijk? Wat zijn de gevolgen als iemand deze regel/wet overtreedt? Waarom is deze regel/wet belangrijk? Wat zijn de gevolgen als iemand deze regel/wet overtreedt?

7 Sociale groepen Groepsnaam Maatschap-pelijke positie Vaardigheden
Kenmerkende eigenschappen Speciale regels Wat is de naam van elke groep binnen de sociale hiërarchie? Wat is de positie van elke groep? Welke vaardigheden heeft elke groep, die de andere groepen niet hebben? Wat zijn de kenmerkende eigenschappen van elke groep? Worden ze bijvoorbeeld geïdentificeerd door uiterlijk, kleding, lengte enzovoort. Met wie heeft elke groep sociaal contact? Wat mogen ze wel en niet doen? Sociale groepen *OPTIONELE DIA* Als u graag meer wilt weten over sociale groepen, zoek dan eens het kastenstelsel of klassensysteem op.

8 Vervoer Denk aan de geografische ligging van uw kolonie.
Is het nodig dat kolonisten naar andere koloniën reizen? Hoe? Welk type vervoer werkt het best? Waarom? Verschilt dit per regio? Zo ja, wat is de beste methode? Wat is de goedkoopste methode? Reizen de verschillende sociale groepen op een andere manier? Waarom? Hoe staat vervoer in verband met handel? Worden bepaalde typen vervoer alleen gebruikt voor het vervoeren van goederen? Bekijk de bovenstaande vragen/situaties en beantwoord die. Is er nog iets anders dat u wilt vertellen over vervoer?

9 Lied van kolonie <Naam van lied>
<Voeg songteksten of een geluidsbestand toe> Lied van kolonie Hoe heet het lied van uw kolonie? Schrijf de songteksten van het lied en, als u in een creatieve bui bent, componeer de bijbehorende muziek met behulp van een computerprogramma of instrumenten. Als u een geluidsbestand wilt invoegen, klikt u op Opname > Audio > Audiobestand op mijn computer en kies uw bestand

10 Bekend persoon van kolonie
Bloem van kolonie Boom van kolonie Symbolen van kolonie Vogel van kolonie Veel plezier met deze dia! Gebruik tekenpapier of inkt om de vlag, bloem, vogel, boom en bekendste persoon van uw kolonie te maken! Als u tekenpapier gebruikt, maakt u een foto en voegt u de afbeelding in Als u digitale inkt wilt gebruiken, klikt u op het tabblad Tekenen en gaat u aan de slag! Bekend persoon van kolonie Vlag van kolonie

11 Bewerkinstructies en feedback voor sjabloon
Pas deze sjabloon aan Bewerkinstructies en feedback voor sjabloon


Download ppt "<naam van kolonie>"

Verwante presentaties


Ads door Google