Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Erfelijkheid Thema 3.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Open-Tops in Bergen aan Zee De Fysische Eigenschappen
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
Relaties en seksualiteit
Slimme bescherming tegen de zon AFSLUITENBEGINNEN.
Ontharen met Licht ...mmhh...
Daar is eindelijk de zon!
TEST JE MEDISCHE KENNIS
Elektriciteitsletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Het gevaar van elektriciteit Eerste Hulp bij elektriciteitsletsels.
Gemaakt door Melissa van Lijssel
HERFST Met het tweede leerjaar op speurtocht …
Gedachten bij het ouder worden.
Ik voel me zo alleen !.
Meneertje Blij en Somber
Portret volgens Modigliani
Hoe zit ons lichaam in elkaar?
Profielschets Dit programma maakt een schets van uw gezicht aan de hand van de door u ingevoerde informatie over uw gelaatskenmerken. Klik met de muis.
Dit programma wordt gebruikt door het identificatieteam van de rijkswacht en kan een robotfoto van je maken als je de volgende vragen correct beantwoordt.
Il Silenzio.
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
Ziekte van Lyme.
Welkom in het Lopen Springen Lachen Rijden Braden Gebeuren Schrijven Laden Snijden Antwoorden Slapen Dansen INFINITIEVEN (ik kan…)
Het lied van het nieuwe begin
Leven zoals het leven je is gegund
Vandaag is het jouw dag om naar het licht te komen.
Klik hier om te beginnen
Robotfoto Dit programma maakt een robotfoto aan de hand van de gegevens die je ingeeft.
Muziek van: Ramses Shaffy & Liesbeth List
IPSOS iov Stichting tegen Kanker, 2013
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Ik sluit mijn paraplu om jou met een open blik te ontmoeten.
Een onverwacht feest Les 2
Quincy! Lief, soms druk, haal aardig, houd van turnen, goed in spelling Ik verwacht dat het een leuk schooljaar word.
HEEL VEEL SUCCES! HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER
Een jonge brunette gaat de praktijk van de dokter binnen
Muziek: Boudewijn de Groot
Wat is licht? Licht is een expressievorm van energie die vrijkomt door het terugspringen een atoom naar een schil met een lager energieniveau. Licht.
Jou herken ik met gesloten ogen Er is geen donker, zonder licht Geen gevoel zonder “ plicht.”
Bekijk de zonnestraal.
Natuurkunde Paragraaf 5.1 & 5.2 Gemaakt door: Martijn van den Berg
Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.
Een teek? Pak 'm beet! 13 april 2017.
Hartjes Kies een leuk spel
TOOLBOX ZON.
Namen: Helena en Romaana. Klas: B3Db
Lente ! Eindelijk worden de dagen weer langer en warmer!
TDM-systems presenteert
Welkom bij het eerste huwelijksbureau op het net !! In deze presentatie is het mogelijk om de vrouw te vinden die vanaf nu uw dagen zal kleuren. Contactbureau.
Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Paragraaf 7.3 Bescherming van je ogen. 1. Zoek de definitie van de onderstaande begrippen: 1. Traanklieren 2. Traanvocht 3. Oogkas.
Je huid bedekt je hele lichaam
TOOLBOX ZON.
Cognitieve ontwikkeling bij kleuters
PPS Daniel 14/01/2008 Il Silenzio.
Mijn God is zo g-o-e-d Hij wijst mij de juiste w-e-g ik geef Hem mijn hele h-a-r-t Hij vult mij met Zijn l-i-e-f-d-e.
Profielschets lees onderstaande goed en vul in!
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
De geschiedenis van Sint en Piet.
Dit programma wordt gebruikt door het identificatieteam van de rijkswacht en kan een robotfoto van je maken als je de volgende vragen correct beantwoordt.
Voel je wel in je vel !.
TOONHOOGTES EN WEERSCHIJNEN
Waarom is het soms nat en soms droog?
Kies een spel of luister naar de liedjes
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Brandwonden, schaafwonden
Of luister naar een liedje
Blijf niet zitten in je luie stoel, blijf niet slenteren zonder doel,
Transcript van de presentatie:

Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.

Sporten, spelen en stoeien… Kom naar BUITEN! Sporten, spelen en stoeien… Je wordt er vrolijk van. Je slaapt beter. Je skelet wordt er sterk van. Mooi weer is super! Kom, naar buiten! Sporten, spelen en stoeien! Dat doet goed!

Kijk eens hoe sterk de zon schijnt. Het staat in de UV-index. Overal ter wereld wordt op elk moment van de dag gemeten hoe hoog de UV-straling is. De zonnekracht, ook wel UV-index genoemd, wordt bij ons weergegeven op een schaal van 0 tot 10. In België vind je deze zonnekrachtwaarde in sommige kranten en op de website van het KMI. De zonnekracht wordt bepaald door: Plaats op aarde: hoe dichter bij de evenaar, hoe sterker de UV-straling. Tijdstip van de dag. Hoogte: hoe hoger in de bergen, hoe sterker de UV-straling. Seizoen: bij ons is de zonnekracht sterker in de zomer dan in de winter. Bewolking: hoe dichter de bewolking, hoe minder UV-straling. Invalshoek van de UV-stralen: hoe schuiner de stralen invallen, hoe meer stralen er afgeblokt worden. Weerkaatsing: je verbrandt sneller als UV-stralen weerkaatsen op sneeuw, water, zand…

Kijk eens naar je huid. Er zijn 6 huidtypes. Welk type heb jij? erg lichte huid, blond haar, blauwe/groene ogen. Verbrandt vaak. TYPE 1: bleek, sproeten, rood/lichtblond haar, blauwe/groene ogen. Verbrandt altijd. TYPE 3: lichte huid, donkerblond of lichtbruin haar, bruine ogen. Verbrandt soms. Of je bruin wordt of niet, is erfelijk bepaald en verandert niet meer tijdens je leven. Dus ook niet door meer in de zon te komen. Op grond van gevoeligheid van de huid zijn er 6 huidtypes. De huidtypes 1, 2 en 3 zijn het meest gevoelig voor de effecten van ultravioletstralen. In België zijn er naar schatting 40% mensen met huidtype 1 en 2. TYPE 5: donkerbruine huid, donker haar, bruine ogen. Verbrandt zeer zelden. TYPE 4: middelbruine huid, donker haar, bruine ogen. Verbrandt bijna nooit. TYPE 6: heel donkerbruine huid, donkerbruin of zwart haar, bruine ogen. Verbrandt nooit.

En hoe lager je huidtype. Hoe sneller je huid rood wordt. Hoe hoger de UV-index. En hoe lager je huidtype. Hoe sneller je huid rood wordt. De huid kan helemaal rood worden, dat is niet fijn. Dat doet erg pijn en het is ook niet gezond: je kan er later in je leven ziek van worden (het kan later tot huidkanker leiden). Vooral de kinderhuid is dun en heel gevoelig voor de zon.

Een rode huid doet erg pijn en is niet gezond. Bescherm jezelf met onze 4 TIPS! De huid kan helemaal rood worden, dat is niet fijn. Dat doet erg pijn en het is ook niet gezond: je kan er later in je leven ziek van worden (het kan later tot huidkanker leiden). Vooral de kinderhuid is dun en heel gevoelig voor de zon. Zon is goed voor ons. Maar te veel of te felle zon is niet goed. In de tuin, op het strand, op de speeltuin, op vakantie in een warm land… je moet jezelf altijd goed beschermen tegen te veel en te felle zon. Er zijn 4 tips om dat goed te doen!

Blijf in de schaduw tussen 12 en 15 uur. TIP 1 Blijf in de schaduw tussen 12 en 15 uur (dat is drie uur ‘s middags). Tussen 12 en 15 uur schijnt de zon heel fel. Dan verbrand je snel. Ga dan niet in de volle zon liggen, spelen, wandelen of sporten, maar blijf in de schaduw van bomen, een zonnetent, muren…

Zelfs onder een boom of parasol kan je ook nog een beetje verbranden. Maar let op: Zelfs onder een boom of parasol kan je ook nog een beetje verbranden. Maar let op: zelfs in de schaduw van een boom of parasol kan je nog een beetje verbranden.

Draag ‘s middags altijd een DROOG T-SHIRT, TIP 2 Draag ‘s middags altijd een DROOG T-SHIRT, een HOED of PET en een ZONNEBRIL. En dus - ‘ s middags als er veel zon is – draag je altijd een droog T-shirt, een hoed of pet en een zonnebril. Ook in de schaduw of onder een parasol!

TIP 3 SMEER elk moment van de dag zonnecrème (heeft minimum factor 30 en kan tegen water). Tussen 12 en 15 uur blijf je in de schaduw. Voor 12 en nà 15 uur mag je wel in de zon. Maar smeer je op elke moment van de dag héél goed in met een zonneproduct. Dat heeft minimum factor 30 en kan tegen water.

Smeer ook je oren, handen en voeten in. Ze verbranden snel. Smeer ook je oren, handen en voeten in, deze plekjes verbranden snel.

Laat je rug en hals insmeren! Laat ook je rug en hals goed insmeren.

Smeer elke 2 uur en nadat je in het water bent geweest. SMEER VEEL EN VAAK! Smeer elke 2 uur en nadat je in het water bent geweest. Smeer elke 2 uur zonnecrème en nadat je hebt gezwommen of in het water gespeeld.

DRINK héél véél WATER! TIP 4 En nog één ding! Op warme dagen en als je in de zon speelt, wandelt of sport moet je héél, véél water drinken. Ons lichaam heeft dan meer water nodig.

hoed of petje en zonnebril. Smeer zonnecrème OP UITSTAP? Draag een T-shirt, hoed of petje en zonnebril. Smeer zonnecrème (zelfs als er wat wolken zijn). Drink water! Ga je met de klas, de familie of de jeugdbeweging op uitstap? Niet vergeten: T-shirt aan, hoed of petje op, zonnebril en zonnecrème mee! Zelfs als er wat wolken zijn.

Geniet slim van de zon! Als afsluitende activiteit maken de kinderen een leuke tekening over zichzelf in de zon. Wat ze zeker moeten tekenen: T-shirt- hoedje of petje- zonnebril en veel, veel zonnecrème! En vergeet de schaduw niet tussen 12 en 15 uur!