In de lichtkring van het Woord Johannes 1:10-13. Woord van het begin God sprak: “Er moet licht komen” God sprak: “Er moet licht komen” Woord van de Schepper.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Advertisements

Christengemeenschap De Goede Herder
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
Het wassen van voeten.
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Godsdienst.
‘voor de kinderen’.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
3de Adventszondag 14 december 2008
Derde Adventszondag 13 december 2009
1 ste Kerstdag 25 december 2008 Johannes 1 vers 1-5 Het Woord was in het begin bij God en was God. In het Woord is leven en het leven is het licht voor.
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
Kerstnacht 2012 God is bij de mensen komen wonen. Lucas 2: 6 – 7 Maria bracht een zoon ter wereld, haar eerstgeborene. Ze legde hem in een voederbak, omdat.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Leven in verbondenheid
Kerst: Jezus komt om een rode loper voor ons neer te leggen.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Liefde en trouw Gods liefde en trouw in de wereld
Het beeld dat Lukas oproept: Gods hemelse legermacht brult een overwinningslied
Verbonden zijn van hart tot hart Prachtig als het er is…
Het hart van verbondenheid
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Wie is God voor jou?.
"het licht dat elk mens verlicht..."
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Universal Songs t/a Essence Publishing 1/7 KOM, LATEN WIJ AANBIDDEN 540 (Frank van Essen)
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Zingen Vers 1 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Johannes 9:39 God wint, dat kun je zien ..
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Hebreeën 2:14-18.
In alles de eerste HC zondag 13 Kolossenzen 1. Eerste van heel de schepping “Alles door Hem en voor Hem geschapen” Eerstgeborene: – Aan de kant van de.
Laatste advent - zondag 21 december
ALPHA Cursus Wie is Jezus?
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
Welkom.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
De geschiedenis van het Christendom
Heer, maak mij een instrument van uw vrede. Laat mij liefde brengen, daar waar haat is; vergeving, waar mensen elkaar pijn doen; geloof, daar waar.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Wat geven we kinderen mee?
Kerstzondag 25 december 2016 Genesis 2: 3
Jesaja, Johannes, Jakobus en Jozef zij maken het mee en vertellen het mij. Vier J’s die samen de vijfde verwachten, en de zesde J ben jij! Lichtje.
KOM, LATEN WIJ AANBIDDEN 540 (Frank van Essen)
Bijzondere geboorten (extra)
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
God kiest voor het kleine
staat Hij die gij niet kent (2x)
God heeft het eerste woord
God?. God? God? Kerk? God? Kerk? Inhoud? Jezus is vlees: Hij is mens geworden.
Transcript van de presentatie:

In de lichtkring van het Woord Johannes 1:10-13

Woord van het begin God sprak: “Er moet licht komen” God sprak: “Er moet licht komen” Woord van de Schepper - Woord dat mens wordt Woord van de Schepper - Woord dat mens wordt Op hoge toon Op hoge toon Vanaf het begin in de lichtkring Vanaf het begin in de lichtkring

Vreemd in eigen huis? Scherp contrast: duisternis tegen licht Scherp contrast: duisternis tegen licht Agressieve macht Agressieve macht De grote strijd De grote strijd Goddelijke pijn: buitengesloten Goddelijke pijn: buitengesloten

De volgende stap Schrijven in cirkeltjes Schrijven in cirkeltjes “Woord was in de wereld” => “hij kwam naar wat van hem was” “Woord was in de wereld” => “hij kwam naar wat van hem was” Kerst: nieuwe stap nodig Kerst: nieuwe stap nodig Licht voor alle mensen Licht voor alle mensen Wereld in de Lichtkring Wereld in de Lichtkring

In de kring getrokken Hoe reageer je op Kerst? Hoe reageer je op Kerst? Andere vraag: wat doet het Licht met jou? Andere vraag: wat doet het Licht met jou? Gemeente van christenen: klein stukje lichtkring Gemeente van christenen: klein stukje lichtkring “Kinderen van God”: uit God geboren “Kinderen van God”: uit God geboren Zovelen! Zovelen!