Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De actieve voedingsdriehoek
Advertisements

Het Voedingsconcept Party & Proeverij. Welkom Voert u ook die eeuwige strijd met de weegschaal ?
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Samenstelling van voedsel
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Hoofdstuk 4 Voeding.
Voeding van pabostudenten
Voeding en bewegen!.
Voeding en veroudering: verlies of winst?
Overzicht van de stofwisseling
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Voeding en kinderen.
Voeding en vertering 5 Havo.
Nascholing voor praktijkondersteuners
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Hoofdstuk 10 Paragraaf 1: Goed geregeld. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken eerste deel paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Introductie sportvoeding
Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.
Diabetes en Voeding.
Voeding & Vertering.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
Voeding in de pedicurepraktijk
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
1 Basisvoedingsleer Voedingsstoffen
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Quiz: de voedingsstoffen
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Basis en paraveterinair
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Biologie Algemeen.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Voedsel Nodig voor Belangrijkste voedingstoffen Energie Bouwstoffen
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Voeren en Verzorgen Niveau 4 Blok 2.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
VOEDING 31 dia’s.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Hoe zat het ook al weer? 5/10 minuten voor het voorbereiden van de volgende begrippen: Monosaccharide/disaccharide/polysaccharide Glycogeen Insuline/glucagon.
Voel je wel in je vel !.
Voeding Kenmerken van voeding.
Koolhydraten.
De actieve voedingsdriehoek
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Voeren en Verzorgen Voer en Water behoefte.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Eetmeter Eetgedrag. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Spijsvertering Bijgewerkt
Thema 2 Voeding en vertering
Voedsel Nodig voor Belangrijkste voedingstoffen Energie Bouwstoffen
Schijf van Vijf.
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

Film Gezond eten

Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen

Belangrijke voedingstoffen Bouwstoffen Brandstoffen Vitaminen en Mineralen Water

Belangrijkste functies Zorgen dat we groeien Leveren energie Reguleren lichaamsprocessen

Waar zitten de voedingsstoffen in

Te veel Vet: Hart- en vaatziekten, overgewicht, Diabetes Koolhydraten: Slecht gebit! Diabetes. Eiwitten: Onbekend

Te kort Vet: Te weinig vitaminen A.D.E.K. inname Koolhydraten: Darmverstopping (vezels) Eiwitten: Groeiachterstand, verminderde weerstand, slechte genezing. Tekort aan alles leidt tot vermagering.

Groepsopdracht Stap 1: Houd gedurende een week ‘mijn voeding’ dagboek bij waarin je al je maaltijden, tussendoortjes en drinken opschrijft. Stap 2: Gebruik de site om de energiewaarde van je maaltijden en tussendoortjes voor elke dag te berekenen. Stap 3: Beantwoord de vragen en bespreek de uitkomsten met het thuisfront.