Nederlandse PlantenCollecties Dutch National Plant Collections.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom!. Bomen Veel klachten van bewoners: •- bomen bederven uitzicht •- bomen nemen daglicht weg Buurt moet wel mooi, groen blijven. Bomen belangrijk!
Advertisements

Homcom Stelt voor:. RolandRolandRolandRoland Street View.
Klik 2x op om internet te openen.. Vul de website meldjeaan.antwerpen.be in en klik op.
1. Jezus laat zijn wonden zien
In een gelukkig leven schuilt er verwondering om elke hoek!
PePlan.com Aanbodsdatabank PePlan.com2 Overzicht Leveranciers / Kwekers  PePlan (aanbodsdatabank) Exporteurs / Handelaars  PePlan Klanten in binnen-
Presentatie Advies rapport voor: “Museum het Valkhof”
Workshops: The Brown Paper Sessie 1
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Gheorghe Zamfir Love Is Al Al
“The Heineken way of life”
CONCEPT VDAB SMART VACATURES Ramzi, Jen, Robin. Onze doelgroep  Werklozen en pas afgestudeerden  Wie een betere/nieuwe job wilt NIET WIE, MAAR HOE !!!
De kracht van it suits IT Als groothandel of brandowner in fashion bent aan het juiste adres voor automatisering en professionalisering van al uw – generieke.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
BUSSINSSPLAN Anabel D’hulster Sophie Tavernier Eline Vandenberge
Kleine bomen Een lezing voor iedereen die geen park of landgoed tot zijn beschikking heeft maar toch een boom wil planten.
Pers & Publiciteit Sjaak Koolen Waalwijk, 12 mei 2009.
Jezus houdt van alle dove kinderen
Ingenieursvaardigheden
In een gelukkig leven schuilt er verwondering om elke hoek!
Grammar Chapter 6 G 4 Any, every, no + samenstellingen.
Bloemen, vruchten, zaden
Portfolio.
Een lezing over de verschillende manieren om op een vriendelijke manier de buren uit het zicht te krijgen met bomen, struiken of klimplanten.
Franse tuinen Dat is tuinieren onder moeilijke omstandigheden.
Japanse tuinen in de Hollandse polder Of hoe de Japanse benadering ook kan werken in uw eigen tuin. En hoe Japanse exoten zich prima voegen in ons koele.
PRESENTATIES IN A NUTSHELL.
Handtekeningen actie betreffende de speeltuin voor mijn huis.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Snelzoekgids voor audiogesprekken
Hoofdaannamen van Appreciative Inquiry
Programmeren met If This Then That (IFTTT)
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
De Verstekeling.
We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  
Samenvatting Havo 5.
Contracteren wat is uw beste keuze?. Welke opties heb ik? Contracteren Niet-contracteren Contracteren onder voorwaarden Eigen overeenkomst.
Afscheidsdienst ds. Henk van Dijk zondag 1 februari 2015
Sergimage Het venster Sergimage Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. De volgende morgen.
F O T O – O P D R A C H T.
Lezen, les volop = zoveel men wil, in overvloed Er is volop eten en drinken voor iedereen. De NOS besteedt weer volop aandacht aan de Tour de France.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Afspraken: -Je steekt je vinger op als je iets wilt zeggen. -Je luistert goed naar elkaar. -Je mag zelf ook vragen stellen.
Eenvoudig Boekhouden Mei 2015 GJ de Boer 3k3c
Waarom Gewoon Sport? Voor mensen met een beperking.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
OP STAP MET HARM ALARM Sanne Hemmer Adviseur D&B Rob Teijl
12/10/2015 | 1 ›Zoeken, vinden, opslaan, en gebruiken. Klassieke Talen Over het gebruik van catalogi en bestanden binnen de UB Groningen. Hoe vind je literatuur.
De kunst van kritiek 4.15 p & 4.18 p
1 “Innovatieplaats Cure” Experimenteer met minder regels.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
+ FC GRONINGEN De trots van het Noorden Hier je naam.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Dit verhaal wil jou onrustig maken. Het Evangelie maakt onrustig.
GLOBALISERING EN RECHTSSTATELIJKE WAARBORGEN: DE GRONDWET ALS ANKERPUNT VERSLAG VAN HET SYMPOSIUM OP 22 JANUARI 2009 (JURIDISCH FORUM, MINISTERIE VAN BINNENLANDSE.
Copyright © 2010 Welkom bij Welkom bij AlertPlan Wij nemen u mee op korte rondleiding in deze voor IBM ontwikkelde web-tool, te benaderen middels
Tijs van Ruiten, directeur. Nationaal Onderwijsmuseum. Grootste collectie ter wereld; bezoekers in museum; bezoekers buiten museum;. Sterk.
Tuin tangram-cramignon. 1.Waarom deze presentatie? 2.Boomplantdag 3.Wat mag wel en wat mag niet? 4.Verzorging inhoud.
MasterPeace Creating peace. Together.. SKILLZZ Les 1.
1 Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa Uw stem bij het referendum: ja of nee ?
Aida Lingerie Online Aida lingerie | Hengelo | Tel: http:// Marlies Dekkers StringMarlies Dekkers String:
MIDDELEN OM TE PRESENTEREN.
Van object van zorg naar mensenrechten
Communicatie na rampen en terreur. Internationale good practices.
Hoe kan je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Hoe kan je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Transcript van de presentatie:

Nederlandse PlantenCollecties Dutch National Plant Collections

De samenwerking tussen het Westonbirt arboretum en de NPC Acer zou exemplarisch moeten zijn voor verdere samenwerking tussen collecties. Randvoorwaarden voor een goede samenwerking met collega collectiehouders: -Helder en transparant collectiebeheer -Erkenning van de NPC’s in internationaal verband -Samenwerking met de Nationale Planten Collecties (SNP) -Erkenning door de NPC’s van de internationale verdragen over het verspreiden van wilde planten (CITES) -Samenwerking met zusterorganisaties zoals Netzwerk Pflanzensammlungen en Plant Heritage.

Waar men in het buitenland jaloers op is: -De publicatie van de collecties in Dendroflora -Ons collectieboekje door Hanneke van Dijk -Onze eenvoudige en heldere regels -Ons eenvoudige vergaderschema Iets minder onder de indruk is men van: -Ons onvermogen om samen te werken met de SNP -Het niet erkennen van CITES -Het gebrek aan internationale samenwerking

Voorstel redactie Dendroflora voor nummer 50. -alle collecties krijgen de gelegenheid zich te presenteren in Dendroflora 50 -van iedere collectie 1 foto plus een korte beschrijving -van iedere collectie de algemene gegevens zoals aantal taxa, botanische afbakening -van iedere collectiehouder de algemene gegevens zoals adres, openingstijden bij meerdere collecties van 1 collectiehouder wordt dit niet telkens herhaald

Shortly after coming up with the idea of starting the Nederlandse Planten Collecties.

Potentilla collection

Wilt u de hele lezing: kijk op de website of deze al ergens gepland staat of vraag hem aan.