Preek Matteüs 2: 1-12.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd
Advertisements

Op zoek naar licht Mensen komen binnen.
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Kerstviering kleuterbouw
Gods verborgen glans.
Kerstmis.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
"Santa is coming to town".
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
6 januari Drie Koningen.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
1 donderdag 7 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 5 donderdag 7 maart 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 5.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Op Zijn Woord. At His Word.. Lucas 1: In de zesde maand nu werd de engel Gabriel van God gezonden naar een stad in Galilea, genaamd Nazaret, 27 tot een.
Gods geschenk vindt altijd zijn plaats!
Verpakt.
Godsdienst
Wie nodig je als eerste uit?
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Shalom!.
Thema voor vanavond is:
God stuurt Jeruzalem het geboortebericht van de Messias Preek over Matteüs 2:1-12.
Kerstfeest met kinderen Singelkerk - Rehobothkerk
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
Gez. 104 : 1, 4, 5, 8 E&R 386 Ps. 51 : 1, 5 Ez. 36 : 26 – 27 Gez. 106 : 3, 4 Gez. 103 : 1, 4, 5 E&R 312 Hand. 1, 2 Gez. 167 LB 477 LB 249 Preek.
Troonswissel in de hemel?. Nieuw op de troon Psalm bij verovering van Jeruzalem? Psalm bij verovering van Jeruzalem? Genesis 14: Abram en Melchisedek.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Met foto’s en gedichten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kerst.
Johannes 3: 16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren.
Met Lucas in het voetspoor van Jezus
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 84: 1, 2 Schriftlezing: Matteüs 2: 1-12 Tekst: Matteüs 2: 1-12.
Recht en macht David als koning.
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Koningin Wilhelmina school
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Liturgie Ps.24: 1, 5 Gz.156: 1-4 Lz. Mat. 2: 1-18 Ps. 35: 1, 6 Preek Ps. 63: 2, 3 Collecte Opw. 710: 1, 2.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Les 8 Koning Wat doe ik hier vandaag?
Sterren als wegwijzer Matteüs 2:1-2 Opdracht:
Welkom Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst:
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

Preek Matteüs 2: 1-12

Een koning met kracht

Een koning met kracht …wie is de koning? Herodes regeert in Jeruzalem

Een koning met kracht

Een koning met kracht Waar is de pasgeboren koning van de Joden? - Mat. 2:2

brengt magiërs naar de koningsstad Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad De koningen (…), laten zij hem een geschenk brengen. - Ps. 72:10

brengt magiërs naar de koningsstad Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad Toen Jezus geboren was in Betlehem in Judea (…) kwamen magiërs uit het Oosten in Jeruzalem aan. - Mat. 2:1

brengt magiërs naar de koningsstad Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad Hij zal een groot man worden en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd, en God, de Heer, zal hem de troon van zijn vader David geven. Tot in eeuwigheid zal hij koning zijn over het volk van Jakob, en aan zijn koningschap zal geen einde komen.’ - Luc. 1:32-33 Maar er troont geen nakomeling van David in Jeruzalem

Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad Koning van de Joden -> Messias, gezalfde! Maar het kind is nog geen twee jaar oud, dus geen bedreiging Jezus’ geboortekaartje in Jeruzalem wordt gebracht door de magiërs

Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad maar de échte koning is in Betlehem Toen ging de ster die ze hadden zien opgaan voor hen uit, totdat hij stil bleef staan boven de plaats waar het kind was. - Mat. 2:9 De ster wijst de weg Maar God stuurt de magiërs eerst naar Jeruzalem: de échte koning is geboren

Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad maar de échte koning is in Betlehem Diepe vreugde komt in het hart van de magiërs Ze aanbidden Jezus als koning In Betlehem: het geboortedorp van David Terug bij af!

Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad maar de échte koning is in Betlehem en brengt licht in de nacht De nacht als bedreiging Opluchting als het weer licht is!

Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad maar de échte koning is in Betlehem en brengt licht in de nacht Aan het echte kerstverhaal kleeft bloed Machtsmisbruik, egoïsme, uitbuiting De donkere kanten van je eigen hart

Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad maar de échte koning is in Betlehem en brengt licht in de nacht Aan het echte kerstverhaal kleeft bloed

Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad maar de échte koning is in Betlehem en brengt licht in de nacht

Een koning met kracht brengt magiërs naar de koningsstad maar de échte koning is in Betlehem en brengt licht in de nacht