Hoe werken we met En action in de Franse les?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET CSE NEDERLANDS. Je spreekt toch al jaren
Advertisements

Informatieavond 3 Groep 3.
WAT MAAKT HET ONDERWIJS IN BEGRIJPEND LEZEN EFFECTIEF
Een impressie van een schoolweek in groep 5 t/m 8
Lezen.. en wat daar mee samen hangt
Franconville 3e editie haalbaar leerlinggericht leren op maat
Informatieavond groep 4/5
Leesvaardigheid (ook te vinden op LaPlaza)
Spaans voor beginners 6 7 Online Spaans leren via de beproefde SuperMemo-methode. U gaat in uw eigen tempo door de cursus, maar wordt wel zeer.
- vaardigheden: luisteren en spreken - basiswoordenschat - woorden lezen / afdekken - woorden schrijven / controleren - moeilijke woorden meermaals.
Informatieavond 3 Groep 3.
Module 1 – Dag 4 Hallo Module 1 – Dag 4 een 1 Module 1 – Dag 4 twee 2.
Taal en woordenschat Landbouw woorden en Contaminaties
4e editie: Multi Media Methode
Wat gebeurt er dit komend jaar?
Forumdiscussie met uitgevers van biologiemethoden
De communicatieve methode voor Frans in het basisonderwijs
Zelfstandig werken Groepen 3.
Ouderavond Jaaroverzicht groep 5
Quiz Start.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
Samenwerkend leren Opdracht: Experts.
Handleiding Interactieve versie mbv DSB Onderwerp 8 – Quiz.
Infoavond groep 4.
Ouderavond Schooljaar
Woordenschat en kijk op taal Hoofdstuk 2 en 3
Communiceren met Marloes
Presentatie methodeanalyse Zo leren kinderen lezen en spellen & Leeslijn De Hand-out.
Welkom in groep 4 André Bovelander en Nikie Mesker.
QUIZ hoofdstuk 1.
5DE LEERJAAR Praktische info.
Welkom in het 6e leerjaar
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Hoe leer je geschiedenis?
Welkom in het 5e leerjaar!
Welkom in het 6e leerjaar
(Voor)lezen is leuk!.
Hoe gebruik je een woordenboek?
Woordsoorten benoemen
Het belang van voorlezen
Nederlands Woensdag 6 januari 2va.
Waar is de zevende dwerg?
Meer voorlezen, beter in taal
Wat is de bedoeling van Frans leren in de 3e graad? Kinderen in staat stellen op een eenvoudige manier in een aantal herkenbare situaties in het Frans.
Kennen en kunnen Wat je moet kennen en kunnen voor de SO Woordenschat H1 t/m H4 1. Woordraadstrategieën: -zoek een synoniem; -zoek een omschrijving of.
Welke woorden horen erbij en hoe werkt het?
WOORDEN 5.7 VERSTERKINGEN. WAT GAAN WE DEZE LES LEREN? 1.Herhaling: Wat een samenstelling is 2.Wat een versterking is van een bijvoeglijk naamwoord.
Woordenschat Letterlijk en figuurlijk taalgebruik.
Wat leert je kind? 1 lezen 2 schrijven: spelling en schrijfbeweging (motoriek) 3 luisteren en spreken 4 stellen 5 taalbeschouwing: taalsystematiek en.
GRAMMATICA BLOK 1 T/M 4 Uitleg en voorbeelden Woordsoorten Basis leerjaar 4.
 Wilt u de stamkaarten controleren, ondertekenen en weer inleveren?  Wilt u uw contactgegevens op de klassenlijst controleren?
Groep 4 Begrijpend lezen lezen
Groep 3 Begrijpend luisteren Begrijpend lezen
– examentraining schrijven & taalportfolio
Luisteren en begrijpen
Betrekkelijk voornaamwoord
Hoofdstuk 1 Grammatica zinsdelen
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
mannelijk en vrouwelijk
Omschrijvingen en definities
Lezen in groep 3 Okt 2017.
Dicteewoorden Eczeem Huis-aan-huisblad Juffrouw Gedownload
blok 2 les 2: taal thuis en op school
tafel van 1 tafel van 1 x 1 = 1 x 1 = 1 2 x 1 = 2 3 x 1 = 3 4 x 1 = 4
Hoofdstuk 8 Water Wat gaan we doen vandaag? Opening
tafel van 1 tafel van 1 x 1 = 1 x 1 = 1 2 x 1 = 2 3 x 1 = 3 4 x 1 = 4
blok 1 les 4: samen praten samen leren
Woordbenoemen Zelfstandig naamwoord, eigennaam, lidwoord, bijvoeglijk naamwoord, voorzetsel, telwoord.
WOORDSOORTEN HAVO-2.
Transcript van de presentatie:

Hoe werken we met En action in de Franse les? Livre Cahier Overzicht van verschillende gesprekken 20 unités 5 révisions Leerwijzer voor leerlingen en ouders 20 unités (hoofdstukken) 5 révisions (herhalingen) Petite grammaire Woordenboek F-N en N-F Deze slide is een verkorte weergave van de inhoudstafel in Livre, p. 4-5. Wijs hier op de beide leerlingmaterialen (Livre en Cahier) en overloop kort wat de leerlingen en ouders in elk van beide materialen kunnen vinden.

Elke unité in Livre bestaat uit vijf delen: 1 een basistekst 2 Je comprends … → woordenschatlijst → grammaticaschema 3 J'explore … → tekst met onbekende woorden 4 Nous chantons! → lied 5 Mon prof dit … → klastaal Frans Uniténummer in de rand Vanaf hier volgen de dia's de volgorde van de inleidende pagina's in Livre (p. 6-9). Je kunt elke ouder ook individueel laten volgen in het Livre van zijn of haar kind. Op die manier maak je de uitleg nog functioneler.

Overzicht van wat je kind zal kunnen na de unité De basistekst meermaals beluisteren, in stilte meelezen, lezen, naspelen … Gemakkelijk te vervangen woorden zijn oranje gedrukt Te kennen woordenschat in een groen kader Grammatica in een geel kader

J'explore … herkenbare korte tekstjes leren omgaan met wat ze nog niet kennen (taalleerstrategieën) opzoeken in woordenboek (achteraan in Livre), betekenissen afleiden … woorden hoeven niet gestudeerd te worden vaak met een extra ICT-opdracht Nous chantons! leuke én leerrijke liedjes helpen om Frans te leren Mon prof dit … leerlingen horen in de les ook regelmatig instructies in het Frans begrijpen en uitvoeren is het belangrijkst woorden hoeven niet gestudeerd te worden

Mon portfolio bij elke révision, dus telkens na vier unités alles wat geleerd werd, wordt opgefrist het portfolio toont hoe leerlingen vooruitgaan, wat ze al moeten kunnen → hulp bij het leren ook af te drukken via www.enaction.be Petite grammaire overzicht van alle grammaticaschema's die dit schooljaar aan bod komen achteraan in Livre Dictionnaire woordenboek F-N en N-F achteraan in Livre woordenschatlijsten ook af te drukken via www.enaction.be

In Cahier staan tal van oefeningen: Regelmatig oefenen en herhalen is noodzakelijk invullen gebeurt heel vaak in een aparte kolom antwoorden afdekken om zo de oefening opnieuw te maken oefenen, oefenen, oefenen … tot het snel en vlot gaat Pictogrammen verduidelijken waar het om gaat

Woorden leren en taal tot leven brengen! Luisteren naar de uitspraak Letten op de schrijfwijze Afdekken met een kaartje Woorden leren in een zin (tekst) Zelfstandige naamwoorden steeds met het lidwoord erbij: mannelijke lidwoorden blauw vrouwelijke lidwoorden rood voorzetsels groen Een geheim wapen om sneller en beter Frans te leren? Elke dag thuis minstens een vijftal minuten teksten en oefeningen hardop herlezen alsof je een tv-reporter of een toneelacteur bent!

www.enaction.be Meer weten? Een deel speciaal voor leerlingen (en hun ouders) Een deel voor ouders Laat indien mogelijk ook de methodesite zien en wijs specifiek op het deel voor de leerlingen en dat voor de ouders. www.enaction.be