SINGLE MALT WHISKY Zo maak je single malt whisky door MWC Odd Fellows.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
BEER the healthy fuel That keeps men going….
Advertisements

Azijn, mosterd, en olie.
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Whisky The basics 29 mei 2009.
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
B5 Fotosynthese en Verbranding
B1 Stoffen worden omgezet
B3 Glucose als grondstof
Sigarenclub Dirk Martens
5. Brood nodig Recept / gisting
Alcohol en Biotechnologie
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
2 Het lekkere van alcohol
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Bereiding van chocolade
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Van Laura Oosterling Groep 6m
koolhydraten: voorbeelden van koolhydraten
Bst 3 Stengels.
Paragraaf 1.5 Volume & inhoud.
Food or Fuel H3 Grondstoffen.
Gedistilleerd 2. Lesbrief 17.
Nosing & Tasting 10 februari Programma - mededelingen / vragen - nosing & tasting.
Periode 4.2 H14 Biotechnologie.
Voortgezette assimilatie =
Toolbox brandwonden.
Wijn Het proces.
Glucose als grondstof. Glucose ontstaat d.m.v. fotosynthese
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
Voorbereiding op de implementatie van de Verordening van 1169/2011 …
Afwegen van de ingrediënten;
Op de boerderij.
HEAVY STUFF 11 DECEMBER SPEYSIDE THE MACALLAN.
Zaterdag 27 september 2014.
Spijsvetten en suiker.
Nosing & Tasting “Ierse whiskey” 11 Oktober 2015.
Grondstoffen voor de bierbereiding
FASEN 1. De drie fasen. 2. De zes fase-overgangen. 3. Einde.
MIJN SPREEKBEURT GAAT OVER: WATER
WELKOM Van harte welkom op deze informatieavond van het Elburger Bier Genootschap.
WASSERREICH UND HOPFENARM. IST EIN BIER, DASS GOTT ERBARM.
Scheiden van Mengsels N A S K I I klas 3.
Stofwisseling Thema 1.
Antwoorden: wat weet je over alcohol Alcohol is een giftige stof! Waar!
Veen en turf Van Melanie, Julia en Laura. Wat is veen en turf? Veen is een laagje dode planten Veen is een laagje dode planten Later steken ze het in.
Brouwerij de Praght Gepresenteerd door : Aart Vos Rosalie Vos Aad van ‘t Hof.
Lichte Bieren. Lichte bieren Alcoholpercentage 2-4 % Geen “Light-bieren” Vaak de lichtste bieren van een bepaald type.
Hoofdstuk 14 Biotechnologie.  Hoofdstuk 7.5 Fermentatie  Hoofdstuk 14 in zijn geheel ( ) Praktijk:  Plantenkleurstoffen  Papierchromatografie.
Ons lichaam heeft energie en bouwstoffen nodig om te kunnen werken en in stand te blijven Bouwstoffen en energie halen we uit drinken en eten 1.Water.
Valtelina-2, maandag 26 Oktober wijngebieden.
Calorieën in alcoholische dranken
Bierproeverij 20 januari 2016
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Thema planten - Les Fotosynthese -
SCHEIKUNDE KLAS 8.
Wijn maken.
Toelichting presentatie Calorieën in alcoholische dranken   Als professional kun je de presentatie Calorieën in alcoholische dranken gratis downloaden.
Materie Stof, stof of stof?.
Broodbereiding.
Voeding en vertering.
Stofwisseling 4 VMBO KGT.
DOOR: nILS,mAX,jURRE,LUCA M,tim LUCA C
Voorbereiding op de biologie toets
Water en watergeefsystemen
Kom maar op…. Ik zal je laten zien hoe slim ik ben…
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

SINGLE MALT WHISKY Zo maak je single malt whisky door MWC Odd Fellows

Bronnen: Schotse Malt Whisky, Robin BrillemanSchotse Malt Whisky, Robin Brilleman Malt Whisky Companion, Michael JacksonMalt Whisky Companion, Michael Jackson The Whisky Distilleries, Alfred BarnardThe Whisky Distilleries, Alfred Barnard AD 25 oktober 2005AD 25 oktober 2005 Mythos Whisky, Patrick MaheMythos Whisky, Patrick Mahe

Soorten/streken: Lowlands Highlands Speyside Islay Cambeltown

Nodig: Gemoute gerst GistbronwaterNodig: Gistbronwater Gerst in water drenken: Gerst ontkiemt -> enzymen in de korrel worden omgezet in suikers (later alcohol) Gerst in water drenken: Gerst ontkiemt -> enzymen in de korrel worden omgezet in suikers (later alcohol)

1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip

Verhitte gerst vermalen tot grist Gerst verhit met turf

1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip

In de moutkuip (mashturns) vermengt met warm bronwater Zetmeel -> suiker vele malen herhaald bij oplopende temp

1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip

Er ontstaat een drank met alc % van 8 procent (lijkt op bier) Vloeistof (wort) met toevoeging van gist in houten kuip

1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip

Drank in potstills verhit ->

1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip

alc damp condenseert via koelers, wordt opgevangen

1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip

white spirit opgevangen in houten reservoirs Voorloop -> middenloop: white spirit (80%)

Opleg in vaten Smaak en kleur door vat Na 3 jaar pas whisky te noemen Meestal pas na 10 jr gebottled, hoe langer op het vat, hoe beter en duurder!

1. Gerst vermalen Opslag gerst 3. Alcohol 5. Spitit safe 4. Koelers 5. Resevoirs 3. Pottstills 2.Moutkuip

Soorten/streken: Lowlands Highlands Speyside Islay Cambeltown

Vragen?