Hare Majesteit de koningin Sinds 6 februari 1952 is ze koningin van 16 onafhankelijke staten en chef van het Commonwealth. Historisch speelt de koninklijke.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Londen 2014 De stad is, behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat.
Advertisements

Londen Tim Van Der Stam.
Met mannetje tijd op stap
London, here we come! Engeland Excursie Excursie Engeland •Wanneer •De leiding •Het aantal leerlingen •Het programma •Aandachtspunten •Informatie.
Welkom WELKOM Hartelijk welkom op de informatieavond over de studiereis Londen van het Hervormd Lyceum Zuid. De begeleiders zijn: Mw P. van.
De eerste car-ferry door Arne Pyson.
Werkweek Londen 3e klassen
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
London City Joyce Vandenabeele Sharon Mollez Dieter Vanneste
Ramblas Barcelona Allemeersch Thomas en Femke Loridan (6 TO)
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
HET STADJE BAGNOREGIO Dit stadje is bekend voor zijn markante ligging op de top van een kaap. Het is enkel toegankelijk voor voetgangers via een loopbrug.
Locatie Ontstaan als landelijke gemeente aan de Zenne Ontstaan rond Romeins legerkamp Hoofstad van verschillende landen geweest. Naam “Brussel” is afgeleid.
Achtergrond Informatie Grootste stad in Vereinigde Staten Meest bekent 5 boroughs in New York 47% van populatie over 5 jaar oud spreken 2 talen. Central.
Dylan Spriet 3MB1. (Nl)  In het zuidwesten van de provincie  Dicht bij Heuvelland  11 deelgemeenten  Middeleeuws verleden (Lakenhalle, Grote Markt,
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
September  Wanneer?: week van 15 september  Kosten?: ongeveer €375,00  Thuisblijvers?: alternatief programma á € 30,00.
Spreekbeurt van Jeroen De Vos 31/01/2013
BZ voor de Klas 3 juni 2010.
De aarde die om haar as draait
Presentatie: Weekje Barcelona
OEZBEKISTAN. HOOFDSTAD TACHKENT Chorsu markt in de buurt Kukeldash - een rijk handelscentrum van de stad, het is een prachtige plek - een ware belichaming.
Groot Brittannië / Engeland / Verenigd Koninkrijk
Groot-Brittannië Door: Soraya en Judy.
Ir D.F. Woudagemaal Sinds 1998 op werelderfgoedlijst Vlakbij Lemmer
Schokland Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst Symbool van Nederlandse strijd tegen het water Was een eiland in de Zuiderzee.
Verenigd Koninkrijk Myrte,Jana en Noa..
Londenreis t/m 23 oktober. Programma De heenreis De verschillende tours London Sights Overnachten Terugreis Kosten Inschrijven.
Deze presentatie werd gemaakt door een Franstalige Zwitserse.
Londen 2010 Dynamiek ICT studiereis 13-1 t/m 15-1.
 vertrek Chateau  aankomst, tijd om wat te drinken  rondvaart door de grachten van Middelburg, met gids (in Nederlands en Engels).
London Waar ken je Londen van? Zijn het de rode dubbeldekker bussen?
“101 Dalmatiërs” Dingen om te doen en te bekijken om de voorstelling van het ASK-Theater heen.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Brandeburgse Poort . 20m hoog, gebouwd tussen 1788 en 1795.
Something completely different
Reisplanning Londen mei Dag 1 Vertrek Antwerpen - Centraal Op een vroege woensdagmorgen om u zijn we vertrokken vanuit Antwerpen-Centraal.
Werelderfgoed in Nederland. Schokland  Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst  Symbool van Nederlandse strijd tegen het water.
Excursie naar London! April 2015 HD 2K.
Amsterdam Wat maakt Amsterdam zo speciaal?.
Duitsland Door Maxime en Birgit.
KAMDOU.NET Vous Présente Les meilleurs Diaporamas Gratuits Montage:WM.
Het oog van Londen Het oog van Londen is gebouwd in 2000 ter viering va het millenium, ze nam trots in een plaats in, in het centrum van Londen,langsde.
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
Verenigd Koninkrijk Door Robbe en Valerie.
London, here we come! Engeland Excursie Excursie Engeland Wanneer De leiding Het aantal leerlingen Het programma Aandachtspunten Informatie leerlingen.
HD 2K. DOELEN VAN DEZE BIJEENKOMST ORGANISATIE ORGANISATIE GEDRAGSREGELS.
Marieke en Juliette Van 13/02 tot 19/02 naar Londen.
Het Oude Egypte Door Eva en Anouk !!!.
GESCHIEDENIS VAN.
De vakantie van Augustin (klik maar met de muis ).
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
Bouw de hoogste toren Door Stef en Feline. inhoud Hoe hebben wij het gebouwd Wat vonden wij leuk hier aan Wat vonden wij hier moeilijk aan Wat voor materialen.
Ouderavond V4a Welkom!. Programma Mentoraat PTA en OBD Excursie Londen Eerste ervaringen Nieuwe zaken Agenda.
Spreekbeurt van: ANNELORE, NOSHEEN , LENNERT, LARA
L ONDEN Even Samenvatten: -Vertrek maandagochtend (heel vroeg) Met Bus en Boot rond in Londen -Slapen in Safestay Holland Park (superluxe.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
London trip th – 21rd December. London reis 2012 Begeleiders:Mentoren: H3A:Teun van Gelder H3A:Teun van Gelder H3C:Mariëla van der Linden H3C:Mariëla.
14/09/ Dit is het standbeeld van Dalida...Dalida was een zeer bekende zangeres die zelfmoord heeft gepleegd. Dalida (Caïro,
Hoe goed ken jij Den Haag? De grote Quizzzz Ben je er klaar voor? dan komt hier de eerste vraag…
DE KUNSTROUTE Ja ї ra,Sanne,Ines Tobias,Xander,Tim.
Londonreis t/m 11 mei.  6.30 uur : vertrek van Maaswaal College (lunch meenemen)  uur: ferry Calais  Dover  uur: aankomst London.
LONDON Paulien Helderweirt. WAAROM  mooie stad  mooie monumenten  heel veel grappige bussen  ik ben helemaal gek van london.
Thema Welkom.
De Big Ben.
Stadswandeling Antwerpen: deel 1
Londen reis 2 VMBO info avond 28 maart 2018.
Het Koninkrijk van een Prinses
Werkweek Londen 3e klassen
Transcript van de presentatie:

Hare Majesteit de koningin Sinds 6 februari 1952 is ze koningin van 16 onafhankelijke staten en chef van het Commonwealth. Historisch speelt de koninklijke familie enkel in het Verenigd Koninkrijk een echte rol.

Aankomst in het station Saint Pancras.

Het paleis van Buckingham Het paleis van Buckingham: omringd door een park van 12 ha. Officiële residentie van de Britse soevereinen sinds 1837.

De aflossing van de wacht. Heeft elke dag om 11 uur plaats.

Monument voor koningin Victoria voor het paleis van Buckingham. Uit het Victoriaans tijdperk stammen grootse bouwwerken. Ze was koningin van 1837 tot 1901.

De Admialiteitsboog: erelaan die naar het paleis van Buckingham loopt.

The Mall. Deze brede laan verbindt de Admiraliteitsboog met het paleis. Tijdens bezoeken van staatshoofden worden vlaggen gehesen.

De abdij van Westminster In de ganse wereld bekend door de televisieuitzendingen van koninklijke kroningen, huwelijken en begrafenissen.

Het paleis van Westminster. Zetel van het parlement.

Gelegen in de wijk Westminster Big Ben slaat niet op de toren, maar op het beroemde uurwerk in de toren die 106 m boven het parlement uitsteekt, met de enorme klok van 14 ton.

Een ruiter van de Horse Guards.

Het London Eye aan de Theems is een groot wiel van 135 m hoog. Het werd gebouwd in het kader van de vieringen voor het jaar In elke cabine kunnen 25 personen plaatsnemen. Het wiel draait rond in 30 minuten.

Piccadilly Circus. Piccadilly Circus. Het zenuwcentrum van West End.

Trafalgar Square De geanimeerdste wijk van Londen met haar theaters, bioscopen en nachtclubs.

Tower Bridge Voltooid in 1894 is dit geslaagd bouwwerk uit het Victoriaans tijdperk het symbool van de hoofdstad geworden.

Greenwich. Beroemd voor de nulmeridiaan (GMT). Deze denkbeeldige lijn is getrokken op het binnenplein van het observatorium.

Saint Paul’s Cathedral Koepel op een hoogte van 110 m. De tweede van de wereld na die van Sint Pieter in Rome.

British Museum Het oudste publieke museum van de wereld. Het meest bezochte monument van Londen.

Covent garden De oudste markt van dit type in Londen.

The Tower De Toren van Londen De kroonjuwelen met een onschatbare waarde worden hier tentoongesteld. Zeven raven behoren tot de beroemdste bewoners.

Een van de talloze pubs.

De taxi’s geven zich over aan de reclame. Elke taxi met beschadigde carrosserie moet in de garage blijven.

Albert Memorial Monument opgericht in Kensington Garden ter ere van de echtgenoot van koningin Victoria.

Victoria and Albert Museum Dit museum herbergt de grootste collecties decoratieve kunsten. Gesticht in 1852 en door koningin Victoria herdoopt in 1899 als herinnering aan prins Albert.

Natural History Museum Dit in 1881 geopende museum herbergt alle levensvormen op onze planeet alsmede de geschiedenis en de samenstelling van de Aarde.

Kensington Palace De helft van dit paleis wordt bewoond door leden van de koninklijke familie. Het was de laatste verblijfplaats van prinses Diana en sinds haar dood komen duizenden mensen bloemen leggen voor de hekken.

De wijk South Kensington met haar ambassades en consulaten. Maakt deel uit van een der chicste plaatsen van de hoofdstad.

Bij Slone Square: de wijk Chelsea.

Onoverkomelijke shopping in het beroemde magazijn Harrods.

Openbaar vervoer. Een van de drukste en belangrijkste van Europa.

Oude telefooncabines, nog steeds in gebruik. Men ziet er veel.

Wijk Chelsea Gebouw opgericht in De zetel van de Entreprise Française in Londen. De bovenste verdieping is nu een restaurant.

Oude brievenbussen, nog steeds in gebruik.

De beroemde vlooienmarkt telt meer dan duizend stands met juwelen, kunstvoorwerpen, medailles, zilverwerk, enz.… Alleen al voor de sympathieke sfeer is de markt een bezoek waard.

Laten we de voetballiefhebbers niet vergeten… een bezoekje aan het stadion van Chelsea.

Imagine gezongen door John Lennon