De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Londen 2014 De stad is, behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Londen 2014 De stad is, behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat."— Transcript van de presentatie:

1 Londen 2014 De stad is, behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat land. Vooral in de 18e en 19e eeuw was Londen het machtscentrum van de wereld.

2 13 oktober t/m 17 oktober Met de bus (9 uur reizen) Leerlingen uit:
Havo 4 & 5 Maris Belgisch Park

3 Begeleiding Mevr.J.Waltman Dhr.B. de Vries Dhr. G. Wesselo
Mevr.M. van Woerkom

4 Waar logeren we? Bayswater Hostel
Royal Bayswater Hostel biedt uitzicht op Hyde Park. Royal Hostel Bayswater heeft een keuken waar je zelf maaltijden kunt klaarmaken. Het verblijf is inclusief een continentaal ontbijt Het hostel heeft een comfortabele lounge en een spelletjeskamer met een tv. Er is ook een internetcafé. Het metrostation Queensway bevindt zich op 100 meter afstand.

5 Wat gaan we bezoeken? Canterbury Bank of England London Eye
National Gallery Covent Garden Westminster Abbey Downing Street 10 Oxfordstreet, Regentstreet & Harrods Science museum Natural History museum Hyde Park Kensington Palace Serpentine Gallery  Buckingham Palace Tate Modern Musical Billy Elliott Camden Shakespeare’s Globe

6 Programma Dinsdag 14/10 Science Museum National History Museum
Maandag 13/10 Verzamelen 6.45 uur ID controle Vertrek 7.15 uur Bezoek Canterbury Aankomst Londen ongeveer18.00 uur Kamers verdelen Eten Avond wandeling Dinsdag 14/10 Science Museum National History Museum Hyde Park Camden Town Buckingham Palace Harrods

7 Programma Woensdag 15/10 London Eye National Gallery Covent Garden
Westminster Abbey Downing Street 10 Oxfordstreet & Regentstreet Avond: Theater bezoek Musical! Donderdag 16/10 Bank of England Shakespeare Globe St. Pauls Tower Bridge Tate Modern Millenium Bridge Fruitmarket/Borough market

8 Programma Vrijdag 17/10 Inpakken Vertrek 10.00 uur
Aankomst rond uur

9 Canterbury De aantrekkingskracht van Canterbury ligt in het middeleeuwse karakter van de binnenstad en vooral in de beroemde kathedraal. Door de moord op Thomas Becket in 1170 werd Canterbury een pelgrimsoord dat Geoffrey Chaucer inspireerde tot zijn meesterwerk, de Canterbury Tales.

10 National History Museum
In het Darwin Centre, open sinds 2009, is onder andere een tentoonstelling met 17 miljoen insecten en 4 miljoen planten te zien.

11 Jack the Ripper wandeling

12 Science Museum De opzet van het museum is dat de bezoeker kan zien & ondergaan wat de laatste 300 jaar de grootste wetenschappelijke uitvindingen waren. Dit museum is het grootste van zijn soort ter wereld.

13 Covent Garden Dit is het winkel- en entertainment gebied.

14 Tate Modern Het nationale museum voor internationale moderne kunst.
De permanente collectie beslaat onder andere futurisme, surrealisme en minimal art.

15 Bank of England De bank werd gesticht in 1694 als de bankier van de Britse regering onder het toenmalige koningschap van Willem III, koning van Engeland en stadhouder van Holland

16 Downing Street 10 Het adres van de ambtswoning van de Britse premier. Het gebouw zelf wordt Overkirk House genoemd, een verbastering van de naam van Hendrik van Nassau-Ouwerkerk, die er woonde als opperstalmeester van Willem III. De deur van het gebouw is de meeste gefotografeerde deur ter wereld.

17 Buckingham Palace

18 Shakespeare Globe Rond 1600 was het theater van de groep van Shakespeare, het grootst en het mooist. Theater was toen net zo populair als film in het begin van de 20ste eeuw of als popmuziek nu.

19 St.Paul’s St Paul's Cathedral is een kathedraal in de binnenstad.
Het is de zetel van de Anglicaanse bisschop van Londen. Het was de locatie van het huwelijk van kroonprins Charles met Lady Diana Spencer.

20 Tower bridge

21 Hyde Park

22 Camden Town Voor vele jongeren is het nu dé place to be in de Britse hoofdstad. Duizenden mensen komen naar Camden Town, vooral tijdens de weekends, soms slechts om de sfeer te proeven, iets te drinken in een van de vele trendy bars, of om te genieten van de optredens van straatmuzikanten.

23 Harrods (warenhuis)

24 Werkstuk en presentatie
Alle leerlingen maken een werkstuk over Londen. Dit werkstuk gaat over kunst, cultuur, natuurkunde of economie. Leerlingen, die meegaan naar Londen houden een presentatie bij het onderwerp van hun werkstuk. Leerlingen die niet meegaan naar Londen houden hun presentaties in de klas.

25 Belangrijke reisinformatie
Meenemen: Paspoort of ID (geldig tot 3 maanden na aankomst) Eventueel visum Dummy of schetsboek Potloden, gum etc. Wandelschoenen Regenkleding Zakgeld lunch en diner Rugzakje Lenzendragers: bril Voldoende beltegoed Verboden: Drugs Sterke drank Energy drankjes

26 Fotowedstrijd Doe mee met de fotowedstrijd van het Maris College en maak de mooiste foto met het thema “Londen wereldstad”. Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen. De mooiste foto krijgt een leuke prijs! FOTO INSTUREN VOOR 27 oktober NAAR:

27 Brief en ondertekening
Brief voor ouders en reizigers Met daarin: contactgegevens hotel Regels en afspraken voor onderweg Ondertekenen door ouders en leerling

28 Vragen? Mevr.J.Waltman (Programma) j.waltman@mariscollege.nl
Dhr. B. de Vries (Financiën) Dhr. G. Wesselo (Kamerindeling)

29


Download ppt "Londen 2014 De stad is, behalve de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ook het politieke, economische en culturele centrum van dat."

Verwante presentaties


Ads door Google