NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte. Terugblik vorig jaar – vertalingen West-Afrika De vertalingen in het Móorè (Burkina Faso) en in het Mina (Togo)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Over taal en rekenen gesproken…’ September/oktober 2010.
Advertisements

Hallo allemaal! Ik ben Bert Bever! Ik ben de wereldreiziger van De Verre Naasten. Ik wil graag iets vertellen over Benin.
Fotografica Museum ZuidHolland Wat er zoal te zien is in het museum.
Workshop Informatievaardigheden
Fotografica Museum Zoetermeer Wat er zoal te zien is in het museum.
Presentatie over vogels
Dankt u mee voor de kerk in Benin? Onze zusterkerk in het arme West-Afrikaanse land Benin maakt grote stappen in zelfstandigheid. Prachtig: Gods Geest.
Teamleren, hoe werkt dat?
Collecte Doelen 2013.
אַֽל־תַּט־בְּאַ ֗ ף עַ ֫ בְדֶּ ֥ ךָ עֶזְרָתִ ֥ י הָיִ ֑ יתָ Kunt u dit lezen? Een tekst uit de Bijbel. Het is Hebreeuws. De Bijbel voor iedereen Hulp aan.
Luisterend Dienen 2014 Armoede in Nederland
BURKINA FASO AFRIKA
Team Creja’s Christopher, Renske, Eliel, Jill, Amber, Sjef
Liturgie Ps.108: 1, 2 Ps.19: 3, 5 Lz.1 Joh. 1: 1- 2: 14 Gz.106 T.1 Joh. 1:5 Ps.36: 2, 3 Ld.457 Welkom Voorganger:ds. J.H. Kuiper Organist:br. Beamist:br.
Godsdienst.
Google WEB Services 6 oktober Wat zijn WEB services ? Google WEB Services Applicaties via het WEB Ruimte beschikbaar stellen op het WEB Communicatie.
Psalm 72.
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
In de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West Welkom.
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Informatie Communicatie Technologie en onze kinderen…………………………….
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
De dankdag-collecte is bestemd voor Red een Kind
Project Interactief Kennisplatform Bewoners Initiatieven Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.
Lees je Bijbel…. Lees je Bijbel? Jesus, hurbildurik, honela mintzatu zitzaien: «Ahalmen osoa eman dit Jainkoak zeru-lurretan. Zoazte, bada, eta egin herri.
Aanvragen bij het Oranje Fonds. Carolien Brugman Projectadviseur.
Van boekhouder naar BoekMeester!
NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte. Waarom is bijbelwerk in Nederland belangrijk? DE TALE KANAÄNS 2 Collecte voor het Nederlands Bijbelgenootschap...
Nog 1967 talen!. ‘…wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods grote daden.’ Handelingen 2:11.
In actie voor de allerarmsten
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Deze presentatie is ook beschikbaar met een voice-over.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Liturgie Opw.672: 1-4 Ps. 68: 8 Lz. 2 Kor. 4: : 5 Ps. 16: 4, 5 T. 2 Kor. 5: 5 Ps. 73: 9, 10 Gz. 75: 1, 5, 6 Opw. 585: 1-3 JCH-Voetbaltoernooi.
Liturgie Gz.133: 1, 3-5 Ps.65 : 2, 3 Kindmoment Lz.Jes. 56: 1–8 Ps.87: 1, 3, 4 Opw.354: 1-3 Geloofsbelijdenis Lb.252: 1-4 JCH-Voetbaltoernooi.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Muziek : Bleu Mountain.
Presentatie: Project Zuid - Ghana
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.
De preek gaat over 1 Timotheüs 4: 1 - 5: 2 1 Timotheüs 5: Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Opwekking 717 In.
workshop Fraude voorkomen in het Sociaal Domein
Vrijwillige taalcoaching aan anderstaligen Sylvia de Groot Heupner 3 september 2015 Windesheim Zwolle.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Gezang 79: 1, 2 We lezen: Genesis 15 De preek gaat over: Genesis 15: 17 Licht in.
Woord en Daad Armoedebestrijding wereldwijd. Woord en Daad Missie en visie Missie Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen.
Burkina Faso Werkbezoek Focus-2 november Erg warm Erg arm 30 oogartsen op blinden Staar (cataract) Ontsteking (trachoom) Glaucoom Vitamine.
Tuin tangram-cramignon. 1.Waarom deze presentatie? 2.Boomplantdag 3.Wat mag wel en wat mag niet? 4.Verzorging inhoud.
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
nl Zending over Grenzen helpt mensen in nood in Oost-Europa; op weg naar een zelfstandig bestaan.
In de Kerk aan de Haven was ooit een waterproof Bijbel aanwezig. 26 oktober 2014.
Dit is Amadu. Hij ontvluchtte het oorlogsgeweld in Sierra Leone
Dit is Keenan. Sinds hij acht jaar oud is, streeft hij zijn droom na:
“ In landen waar armoede en geweld heersen, bereikt 3xM mensen via televisieprogramma’s waarin Gods boodschap van liefde klinkt. In de eigen taal en cultuur.
Ouders en jonge kinderen in vluchtelingenkampen ondersteunen in het sterk en dapper zijn. Dat is wat The Border Consortium doet.
Bidden voor een bijbel In Zuidoost-Azië bidden christenen al tientallen jaren om een bijbel in hun eigen taal Soms hebben ze alleen maar één bladzijde.
Nationale Bijbelzondag
Boeren in het noordoosten van Myanmar helpen hun inkomen uit het verbouwen van mais te verbeteren. Dat is wat World Concern doet.
Collectedoelen 2013.
1.
Wij hebben (al heel lang) een Bijbel.
De collecte is voor Red een Kind.
“ In landen waar armoede en geweld heersen, bereikt 3xM mensen via televisieprogramma’s waarin Gods boodschap van liefde klinkt. In de eigen taal en cultuur.
Sterke vrouwen opleiden
Grote Project ZWO 2019 Bijenhouden biedt jongeren toekomst.
Autisme en de roeping tot het ambt
Verspreid het Evangelie in de afgelegen Himalaya, Nepal.
Stichting Aktie Benin (SAB)
Bijbelzondag 2019 Wie geeft u een bijbel?.
Transcript van de presentatie:

NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte

Terugblik vorig jaar – vertalingen West-Afrika De vertalingen in het Móorè (Burkina Faso) en in het Mina (Togo) komen in oktober/november van dit jaar uit. Aan de vertaling in het Gun (Benin) wordt nog hard gewerkt. Dank voor uw bijdrage aan deze projecten!

Collectedoel 2014: NBG werk in Nederland Waarom is het bijbelwerk in Nederland belangrijk? 46% van de Nederlandse huishoudens heeft geen bijbel in huis 82% van de Nederlanders vindt de Bijbel geen actueel boek 72% van de Nederlanders heeft afgelopen jaar niet in de Bijbel gelezen Kortom: het bijbelbezit daalt, de bijbelkennis wordt steeds minder en er is weinig belangstelling voor de Bijbel.

Collectedoel 2014: NBG-werk in Nederland De Bijbel is een belangrijk boek, maar ook een moeilijk boek. Het NBG wil het begrip van de Bijbel bevorderen en de relevantie van de Bijbel laten ervaren. Wat doet het NBG in Nederland aan bijbelwerk? Het maken van betrouwbare en begrijpelijke vertalingen, zoals de Bijbel in Gewone Taal; het geven van lezingen en workshops; het maken van de nieuwe website boordevol informatie en bijbelvertalingen; het verzorgen van publicaties en blogs.

Hartelijk dank voor uw steun Wilt u ook dat er goede vertalingen van de Bijbel beschikbaar blijven en dat de Bijbel wordt doorgegeven aan de volgende generatie? Steun het NBG en geef voor de collecte.