In actie voor de allerarmsten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.
Advertisements

Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Hier en hiernamaals.
Hulp & ontwikkeling Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Goed voedsel is voor velen onbetaalbaar en mensen.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 mei 2014 “Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
De startende diaken 1 1.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs en kinderarbeid
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Noot voor de workshopgever: Deze presentatie kan gebruikt worden als inleiding bij de workshop en de activiteit rondom het uitdelen van de 25 mei actie.
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
Voorbeelden Genesis 19: En die twee engelen kwamen te Sódom in den avond; en Lot zat in de poort te Sódom; en als Lot hen zag, stond hij.
Welkom op TOV! 4.
Zondag 3 februari 2013 Gezamenlijke dienst Prot. Gemeente Bussum Diaconaal project voor de Reformed Church of Tiszaszentimre in Hongarije. Thema van de.
Heb je God wel eens ontmoet?. 40 liter meel! Hoeveel pannenkoeken kun je daarvan wel niet bakken??!
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
RECHT OP ZORG COLLECTE KERK IN ACTIE WERELDDIACONAAT 14 T/M 21 JUNI.
Het Nederlandse Rode Kruis
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Ontwikkeling van kleine bedrijfjes in Moldavië.
Winterhulp voor Oost-Europa
Noodhulp Syrië 1. Syrië Syrië is een land in het Midden- Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 20 miljoen inwoners.
Onrust en gevechten in Syrië
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Welkom In deze dienst worden de liederen op de beamer geprojecteerd,
DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen in november en december in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Agenda Opening/welkom Informatie over project ‘Dementietafel: delen en verbeteren’ Voorstellen verschillende organisaties – wie doet mee? – werkgroep.
november DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen één weekend in het jaar in het hele land in actie voor mensen.
Durf te dromen.
Help vluchtelingen nu. Miljoenen ontheemden Conflicten in Syrië en Irak zijn op dit moment de oorzaak van miljoenen ontheemden.
De preek gaat over 1 Timotheüs 4: 1 - 5: 2 1 Timotheüs 5: Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Opwekking 717 In.
Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Multicultureel feesten op school.
Jubileumproject Ark Mission 100 jaar
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Help vluchtelingen nu. Miljoenen ontheemden Conflicten in Syrië en Irak zijn op dit moment de oorzaak van miljoenen ontheemden.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Welkom Voorganger: Ds.mevr. Marijn Rohaan Kind van de zondag: Minahil DanielOrganist: Anne KroezeOuderling: Egbert DuurkoopLezingen: Jesaja 58: 3-11 Mattheus.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
nl Zending over Grenzen helpt mensen in nood in Oost-Europa; op weg naar een zelfstandig bestaan.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
In actie voor de allerarmsten
Help vluchtelingen nu.
Goederenactie 2017 Oekraïne Stichting voor Zending en Diakonaat
<datum> <plaats>
Dorcas: In actie voor de allerarmsten
De Dorcas Voedselactie
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Pakketten voor gezinnen in Oost-Europa
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
De Dorcas Voedselactie
De collecte is voor Red een Kind.
Vluchtend voor oorlog en onderdrukking
Mag ik ook naar school?.
Mag ik ook naar school?.
Transcript van de presentatie:

In actie voor de allerarmsten Dorcas Kledingactie In actie voor de allerarmsten

In actie voor de allerarmsten Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en werkt samen met lokale partnerorganisaties aan de ontwikkeling van mensen en hun gemeenschappen. Dorcas is een christelijke organisatie die zich laat inspireren door Mattheüs 25:31-46 uit de Bijbel en wil zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van tienduizenden actieve vrijwilligers en donateurs ondersteunen we structureel 154 projecten in 17 landen. Ook bij noodsituaties komen we in actie.

Mattheüs 25:35,36 ‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken, ik was een vreemdeling en jullie namen mij op, ik was naakt en jullie kleedden mij, ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’

Dorcas Kledingactie Ieder voorjaar organiseert Dorcas een grote kledingactie voor de allerarmsten. Op ruim zeventig locaties in het land zamelen vrijwilligers kleding, schoenen en huishoudlinnen in waarmee mensen in Oost-Europa geholpen worden.

Kleding op transport In vorige jaren zijn ruim 150 transporten met hulpgoederen verzonden naar onder meer Moldavië, Oekraïne, Albanië en Roemenië.

Wie zijn de ontvangers? De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, en naar (wees)kinderen, gehandicapten en chronisch zieken – de kwetsbaren in de samenleving.

Hoe werkt het? Dorcas deelt de ingezamelde kleding gratis uit aan de allerarmsten in de projectlanden. Wij werken daar via lokale partners (kerken en organisaties) zodat wij er zeker van zijn dat de kleding terechtkomt bij de mensen die dat het hardst nodig hebben.

Hartelijk dank voor uw bijdrage! Helpt u mee? Hartelijk dank voor uw bijdrage!