Het leven van de oermens Laura en jolien

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geschiedenis 1° jaar Historia 1.
Advertisements

De tijdsband Door de eeuwen heen….
inhoud waar en wanneer leefden de Azteken Eten en drinken De kleding
Wat moet je doen en laten wanneer er brand uitbreekt?
Koken door de eeuwen heen
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Gouden Eeuw Kunst en wetenschap Door de Renaissance, een kunststroming uit de 16e eeuw, was er opnieuw interesse voor de kunst en kennis uit de Oudheid.
Hoofdstuk 2 de tijd van jagers en boeren
Van oerwoudbewoner tot boer
De eerste mensen Door Oscar Zuethoff Spreekbeurt, 18 mei 2009
DOOR: DEMI BJORN & WOUTER
Pharos, deel 1, overleven in de natuur
Groepsopdracht LP Voeding
De tijd van Tijd van jagers en boeren – – 3000 VC
De Prehistorie Door Amry en Yamina
Gemaakt door Justine, Liesje en Frea
Kom heilige Geest.
De evolutie van de mens Presentatie door Frederiek Millecam, David De Bie ,Jurgen De Vos Bron : cursus natuurwetenschappen 6BI.
Omgaan met geschiedenis
De koe Melissa en Natasja.
De grijze walvis Door Frauke en Jolien.
Presentatie over tijgers
Thema 2. Voeding en vertering.
Tijd van jagers en boeren
Anasazi indianen bij Mesa Verde
6 Wie waren de eerste mensen?
Egypte Godsdienst.
De jagers en verzamelaars
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Groep 5.
Eindwerk Samenstelling van een didactisch realiapakket voor de lessen prehistorie - Vera Nulens -
Goed voorbereid naar de Pabo!
EENSONEENS In de provincie Utrecht moeten meer windmolens komen.
EVOLUTIE.
Een half miljoen jaar bouwervaring
Overleven in de Natuur: Ook vandaag
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
GODS ANTWOORD OP HET PROBLEEM VAN DE DOOD
Paragraaf 1.4 Leven van de landbouw.
Hoofdstuk III: Griekenland Les 4: Par 3A, Geloven
Verschillende Bouwstijlen
Kinderopwekking 75: Ik geloof
Deel 4: de Griekse godsdienst
Goed voorbereid naar de Pabo!
Les 2 Ken jij Lucy?.
Hoofdstuk IV: Griekenland Par 3: De Godenwereld. Goden/Geloof Ook polytheïstisch Maar hun goden verschilden behoorlijk van die van de Egyptenaren –Op.
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
H1.1 De agrarische revolutie
Wij zijn allemaal wereldburgers. Inheemse volkeren.
Een lichaam bestaat uit en De spieren zitten vast aan de beenderen. De spieren kunnen samentrekken en ontspannen. Zij dienen om ons te laten beenderen.
Esther Moorees Marinke van der Velde Nelleke Sonneveld Paul Storm Sjoerd Schouten.
Geschiedenis Thema 1 Les 2 Je leert dat mensen vroeger leefden van jagen en verzamelen.
Geschiedenis Thema 1 Les 4 Je leert over hunebedden.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Gemaakt door : Wout & Lente
Bij de tijd 1 Zwerven en wonen.
Tijd van jagers en boeren
Mensen uit de ijstijd Gemaakt door: Lin IJbema 9 oktober 2016.
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Van Australopithecus tot Homo sapiens
1.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Jager-verzamelaars.
Cursus 2.3 Het Leven van de Eerste Boeren Klas 1 BK Lesweek 4
Cursus 2.2 Het Leven van de Eerste Mensen Klas 2 BK Lesweek 2
De spijsvertering BLOKBOEK NATUUR – LES 7.
Een mens te zijn op aarde
Ik twijfel, geloof ik….
§1.1 De eerste mensen In deze paragraaf leer je over:
Transcript van de presentatie:

Het leven van de oermens Laura en jolien Prehistorie / oudheid Het leven van de oermens Laura en jolien Wij geven onze spreekbeurt over de prehistorie/oudheid

De mens De eerste mens De ontwikkeling van de mens: de eerste mens was de aap en de 2 mens was de oeraap,de 3 mens was de mensaap en de 4 de mens was de oermens en die 2 voorlaatste dat zijn ongeveer al wat meer mensen de laatste rechts is de mens en ze hadden ook verschillende werktuigen vast!!

De stamboom van de mens!! De eerste mens De mens stamt af van de aap want de aap was de eerste mens op aarde dus waren wij vroeger apen maar nu lijken wij daar helemaal niet meer op !!!!

De woning? Grotten Afrika Geen vaste woning Ze woonden meestal in grotten niet in hele groten grotten juist dat ze er allemaal in pasten en de meeste grotten waren in Afrika en ze hadden geen vaste woning omdat na een tijdje het vlees en de groenten op waren trokken ze maar verder

Aan 1 muurschilderij werkten ze ongeveer 15.000.000 jaar. Muurschilderijen Aan 1 muurschilderij werkten ze ongeveer 15.000.000 jaar. Ja hier zijn we weer over de muurschilderijen dus ze deden er 15.000.000jaar aan 1 muurschilderij en wij doen aan een tekening misschien 1 dag en zijn wel jaren lang

voedsel Jacht op rendieren Soep uit maag van dieren Merg uit beenderen Het voedsel van de oermensen was de jacht op de dieren bijvoorbeeld rendieren,mammoeten,wilde paarden!!!! Het was meestal als ze gingen jagen waren ze met 40 man de jacht was alleen maar voor de mannen !!!!! En ze aten soep uit de magen van dieren bijvoorbeeld van rendieren,paarden,mammoeten enz … en ook nog merg uit beenderen dat is wat in het bot van het dier zit !!!!!!!!!!

De jacht!! Zoals jullie zien op de eerste tekening een beer en op de 2de tekening een oermens de kledij op de foto wat de oermens droeg was van ofwel rendieren,wilde paarden of heel soms mammoeten !!

Kleren!!!!!!

Groenten!

Kledij Kledij van dierenhuid : De kleren werden gemaakt van dierenhuid dus moesten ze op wilde dieren jagen en dan was alleen hun ofwel onderlijf bedenkt of hun bovenlijf!!! ( bij de vrouwe het hele lijf)

Eerste vuur in open lucht Het eerste vuur in de open lucht die witte dingen zijn pannetjes voor het vlees en de groenten in te maken en dan langs het vuur zetten en even wachten en dan is het warm

Godsdienst en kunst Offeren van dieren Geloof in geesten Grotschilderingen De oermens geloofde aan het offeren van dieren (dus dieren dood maken en ze dan in het veld leggen en ze dachten dan dat de geesten de dieren opaten maar eigenlijk aten de geesten ze niet op dat deden andere dieren en ze makten ook muurschilderijen maar Laura vertelt Sevens hoe lang ze aan 1 muurschilderij deden !!

Werktuigen!! Wij hebben 3 prentjes van werktuigen die de oermens vroeger een handje toe staken Plaatje1 pijl en boog 2 de plaatje vuurstenen en ook nog 1 werktuig speer die konden ze niet gebruiken voor mammoeten en paarden

Dit is de schedel van een oermens Hier zie je 3 schedels van een aap/oermens/en een mens schedel 1 is van een aap zoals jullie zien die is al wat kleiner schedel 2 is van een oermens jullie zien dat die al iets groter is dan die van een aap schedel 3 is van een mens die is het grootst !!! Ze zien er een bedje viezer uit omdat ze jaren lang onder de grond hebben gelegen !!!!

Het gebit van een oermens De oermensen hadden maar 16 tanden Zoals jullie weten hebben wij 24 tanden en jullie willen weten hoeveel tanden de oermens had hé ?? De oermens had maar 16 tanden dus dat zijn 8 tanden minder als ons en het tandvlees is ook zwart en dat van ons licht roze omdat het van hun misschien 1000 jaar geleden opgegraven is