Gelijkwaardigheid in het Clubhuismodel

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Training/jeugdbeleidsplan
Advertisements

Leefbaarheid, sociale cohesie en informele zorg
“Smash sportief op weg naar 2020”
Beleidsplan sc Victoria ’04
Consensus Model Jeroen van Beuningen
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Andere (school)tijden?
Officiële opening website dorpsraad Albergen
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Minderhedenforum Weet wat je SAMEN wil. Inleiding 1.Het allochtoon middenveld 2.De ‘federaties’ 3.Het Minderhedenforum 4.Interculturele Rol?
Dordtse WelzijnsOrganisatie De buurtmoestuinen in Crabbehof zijn een van de succesvolle onderdelen van vereniging De CrabbehofKraam.
AISHE cursus Rollen auditor in AISHE proces 13 en 14 december 2007 Niko Roorda en Jorien Helmink.
Presentatie Slimmer werken in het voortgezet onderwijs Startbijeenkomst 16 juni 2009 / maatregel 8: zie
Wikiwijs- voor individuen of een community? Darco Jansen Manager Strategie&Beleid RdMC Projectleider Wikiwijs - Professionaliseren.
De onderwijs coöperatie De Onderwijscoöperatie is er van, voor en door de leraar. Daarom werkt de Onderwijscoöperatie samen met de mensen die zij vertegenwoordigt:
Prokkelen Laagdrempelig, participatie, inclusie Marian Geling.
Milieurehabilitatie Hoofdstuk 8.
detaillistenpromotie
Workshop ‘Is er een toekomstige rol voor verkoopvrijwilligers’ 25 mei 2013.
ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)
Welke acties ondernemen Groningers om voorzieningen te behouden? Carola Simon.
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Samen werken aan een gezonde regio!
Nieuw in Rotary.
Andere (school)tijden?
De pedagogische civil society en het CJG.  Sociale omgeving = belangrijk voor advies over opvoeden  Minder mogelijk door: - Maatschappelijke ontwikkeling.
W2-conceptnota VVOS Oost-Vlaanderen – 24/05/2013 Peter Cousaert
WMO in Ouwsterhaule Met het oog op de toekomst. WMO Wet Maatschappelijke Ondersteuning Doel: betaalbaar houden van zorg Samenvoeging van 3 wetten De Wet.
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
Visie en strategie gemeente Huizen Aanpak gemeente Huizen
Lid van de club. Doel deelproject 1 Verklaren individuele en/of geografische factoren de participatie in sportlidmaatschap Hoe inclusief zijn sportverenigingen.
Tenniskids Jeugdtennis verslavend leuk maken!
Nieuw Schokland Thema 1 - Werk en de samenleving
Effectmeting met het SIT instrument. Hoe kan een effectmeting met het SIT instrument een bijdrage leveren bij de overgang naar 2015.
Ontwikkelruimte voor innovatieve groepen
Netwerknamiddag 7des en Se-n-Se
Buurtbewoners met een beperking doen gewoon mee!
BIZ: bedrijveninvesteringszone Wat en hoe? Wat: Een instrument voor ondernemers om gezamenlijk te investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving.
Basisschool Wagenborgen.  Ouderavonden  Gezamenlijke teamvergaderingen.
SDH Opzet enquête november items over Harreveld 4 prioriteiten: – Prio A: Binnen 2 jaar – Prio B: Binnen 10 jaar – Prio C: Gewenst.
Où tu vaux ce que tu es ! Waar jij een waarde bent!
Doorstromen in de Rotterdamse maatschappelijke opvang. Cas Barendregt, Barbara van Straaten & Carola Schrijvers.
SeniorWeb helpt senioren digitaal bij te blijven Elisabeth Weinberger.
Les 1 Harrie Manders (sidekick Erne Thuys)
Nationaal Eenzaamheid Congres 24 september 2015 Nico Ooms Samen onder één dak.
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Door: Rixt Wibiër Branding (middengebied) Twekkelerveld.
Sleutels voor succes Van kantoor naar hotel. Even voorstellen Jeroen van Leeuwen NL Jobs Actief sinds 2002 Westland, tuinbouw Arbeidsmigranten Huisvesting.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
1 Speciale bijeenkomst Kringberaad Land van Cuijk 14 augustus 2013 ‘s-Hertogenbosch Een nieuw perspectief voor belangenbehartiging.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
+. +  DAS nou Nooit Gedacht  Doelstelling – Wat willen we bereiken?  Realisatie – Hoe gaan we dit doen?  Afsluiting Programma.
Vluchtelingen in een gastvrij Brabant Roos Sohier Provinciale Raad Gezondheid/BrabantAdvies.
Meer verbinding, sociale cohesie en eigen/samen regie in de buurt Met het Buurtteam als stimulator, facilitator en begeleider van een samenleving die niemand.
Doelen behalen met activiteiten
Doelen behalen met activiteiten
Welkom! Leuk dat u bent gekomen Zoek een plekje .
Mensen met verstandelijke beperkingen in de samenleving
Thema 4 Integratie van mensen met een verstandelijke beperking
Presentatie deelgebied 4
gaat op weg naar een rookvrije toekomst Kinderen en jongeren spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren.
gaat op weg naar een rookvrije toekomst Kinderen en jongeren spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren.
Thema 4 Integratie van mensen met een verstandelijke beperking
Bewoners binnenstad Sneek
Multiple sclerose en toch niet alleen!!!
MeeGaan vzw   Visie.
Transcript van de presentatie:

Gelijkwaardigheid in het Clubhuismodel Geschiedenis Clubhuismodel Gelijkwaardigheid is niet hetzelfde als gelijkheid Gelijkwaardigheid in De standaards Consensus model Community based rehabilitation Stijgen op de participatieladder Visie over de toekomst van het Clubhuismodel

Geschiedenis Clubhuismodel Opgericht voor en door Clubleden Plek om samen te komen Fountain House New York eerste Clubhuis Clubhouse Internatonial

Gelijkwaardigheid is niet hetzelfde als gelijkheid Gelijkwaardig dat belevingswereld clublid belangrijk is Gelijkheid betekent dat mensen niet verschillend mogen zijn (niet haalbaar, clubleden zijn verschillend)

Gelijkwaardigheid in De standaards Er zijn geen ruimte voor alleen Clubleden of Stafleden Er zijn geen vergaderingen voor alleen Clubleden of Stafleden Er zijn geen taken voor alleen Clubleden of Stafleden

Consensus model Status Qou Alle meningen verzamelen Verschillen in meningen verzamelen en standpunten innemen Beargumenteren van standpunten Consessies doen Consensus bereiken De wil van het individu wordt gerespecteerd

Community based rehabilitation

Stijgen op de participatieladder niveau 6: betaald werk niveau 5: betaald werk met ondersteuning niveau 4: onbetaald werk niveau 3: deelname aan georganiseerde activiteiten (cursus, vereniging) niveau 2: sociale contacten buitenshuis niveau 1: geïsoleerd

Visie over de toekomst van het Clubhuismodel Cursussen aanbieden voor sociale ondernemers Meer Www.clubhuiskenniscentrum.nl iniatieven Doorstroom verbeteren doormiddel van TE, SE en IE Zichtbaar zijn in de buurt (Inclusieve stad) Beschermde omgeving blijven handhaven Clubhuismodel voor woonvormen oprichten Jeroen van Beuningen