BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Indonesisch eten.
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Met Woorden in de Weer Hoogovens.
Spaans 24-Kitchen.
Zuivelproducten en Eieren
Keukenhygiëne.
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Maillard reactie Voorbeelden van Maillard reacties:
Feestelijk dessert.
GOED OF FOUT - QUIZ.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Vorming duidelijke taal. Duidelijke instructies geven ► Wat is je eerste reactie? ► Wat vond je moeilijk? ► Wat heeft je geholpen om de opdracht te.
“Leonardo Project” F&B 4You
Godsdienst 1 1.
De actieve voedingsdriehoek
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
onhygiënisch werken en de gevolgen
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
5. Brood nodig Recept / gisting
Presentatie over tijgers
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Geluid aan ! Dit is de Vink “Fringilla coelebs”
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Voedselhygiene.
Programmastructuurdiagrammen
GASTROLINER Waarom nog langer schrobben en schuren ?
De kleine dingen van oma's!
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
De appel valt niet ver van de boom.
Help Illustratie Kies een taart Bruidstaart Klik op verder voor je eerste vraag.
The Doctor Who’s In Sub-Sahara Afrika en Azië sterven er elk jaar kinderen aan diarree. Dat komt omdat erg heel erg gebrek is aan hygiëne is.
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Sla PowerPoint: Sla Door L van der Meer - CT1.
onhygiënisch werken en de gevolgen
Strand paviljoen in amsterdam.. Wat is De Voedsel en Warenutoriteit? (NVWA) is een Nederland agenstchap dat bij bedrijven en instellingen moeten opletten.
PowerPoint: SlaDoor L van der Meer - CT1 Sla. Sla  Geschiedenis van sla  Productherkenning  Soorten sla  Het plukken van sla  Het wassen van sla.
Macaroni met hesp en kaassaus
Zuivel Wat bedoelen we met zuivel? Waarom geven dieren melk?
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Welkom Naam: Sabine Waal Datum: 23 maart 2011 Opleiding: Consumptieve technieken.
Hygiëne in de keuken.
Smaak.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
De kleine dingen van oma's!
Foto Recept Pizza rondjes
Thema 3 mijn school Week 3.
Smul gezond.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Werkwoorden en woordenschat
Voedsel bereiden.
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
Transcript van de presentatie:

BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden

(de) garde (de) deegroller – deeg uitrollen (ww.)

(de) springvorm (de) deegschraper

(de) handmixer (de) staafmixer

(de) (beslag)kom lange vingers

zure room/slagroom/crème fraîche magere/halfvolle/volle kwark zure room/slagroom/crème fraîche

verse/gedroogde gist poeder-/kristal-/vanillesuiker

tarwe-/zelfrijzende bloem bakpoeder

deeg laten rijzen een ovenschaal invetten eieren loskloppen eiwitten stijfkloppen oven verwarmen op 200 C/eten opwarmen vlees afspoelen/droogdeppen uien pellen en snipperen laten afkoelen

stoven – producten worden gaargemaakt lange tijd op lage temperatuur in een pan afgedekt met een deksel braden/bakken roerbakken stomen – het bereiden van voedsel boven kokend water (een stoompan) sudderen – het zachtjes laten koken van voedsel met een lange bereidingstijd

frituren olie verhitten inkoken – het koken van een vloeistof in een open pan zodat het minder wordt invriezen/ontdooien (be)strooien insmeren eetlepel/theelepel benodigheden/ingrediënten

(de) spatel (de) knoflookpers – uitpersen (ww.)

(de) rasp – raspen (ww.) (de) kaasschaaf

(de) zeef (het) vergiet – afgieten (ww.)

(de)snijplank, (de) keukenweegschaal

SOS Piet http://www.youtube.com/watch?v=W2J2z0VaUw8

Ik vind hem te ........, te .........., het is precies konijnenvoer.

Ik vind hem te zuur, te pappig, het is precies konijnenvoer.

-Wat is de bedoeling? - Dat die niet .............

-Wat is de bedoeling? - Dat die niet aanbranden.

De crouton, dat moet mooi. , dan moet hij olie De crouton, dat moet mooi ............, dan moet hij olie ............, zodat dat geen spons wordt, maar een .............

De crouton, dat moet mooi toeschroeien, dan moet hij olie opnemen, zodat dat geen spons wordt, maar een krokant korstje. toe/dichtschroeien = het in hete boter of een andere vetstof verhitten van vlees, etc. zodat het een mooi bruin korstje krijgt

Dan ....... ik een ........ look.

Dan pers ik een teentje look. look= knoflook

We gaan ze gewoon .................... op een .........................

We gaan ze gewoon uitscheppen op een keukenrolleke.

De .......................... moet je toevoegen op het einde.

De zuurheid moet je toevoegen op het einde.

Dan hebben we ...................., dit doe je naar smaak.

Dan hebben we ansjovis, dat doe je naar smaak.

Is dat niet te veel, Piet, twee ...........................?

Is dat niet te veel, Piet, twee eetlepels?

Dan neem ik deze grote ...........

Dan neem ik deze grote kom.

Caesar salad wordt gemaakt met een ............. sla en dat is .......................... .........

Caesar salad wordt gemaakt met een krokante sla en dat is Romeinse sla.

Dan gaan we ze .................., maar niet met lepels.

Dan gaan we ze mengen, maar niet met lepels.

De salade mag hier nog een half uur staan, die gaat nooit .................

De salade mag hier nog een half uur staan, die gaat nooit inzakken.

IDIOMEN De kosten rijzen de pan uit = de kosten stijgen ongecontroleerd Kosten voedselvergiftiging VS rijzen de pan uit

Uit iemands hand eten = afhankelijk zijn

Eten als een bootwerker = veel eten

Met lange tanden eten = met tegenzin eten

Koken van woede = heel erg kwaad zijn