Preek 1 Petrus 4: 1-6.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Preek Galaten 5:25 - 6:10.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Evangelie der genade Vragen :
WAT IS DE RODE DRAAD IN JOUW LEVEN ?
Preek: Jaap de Schipper.
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
Genade en veroordeling
Kommer en kak Of Vrijheid?.
‘voor de kinderen’.
Veranderen brood en wijn in het lichaam en bloed van Christus?
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Zaai op de akker van de Geest
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
In deze presentatie staan beide.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Verlangen naar licht.
Hoe luister je naar de wet van God?
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Preek 1 Petrus 4: 7-11.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Standvastig... waarin?.
"de goede strijd".
Kinderopwekking 75: Ik geloof
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
‘Gristenen’ Ben jij christen of ben je christelijk?
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
ZONDE? Dit klopt gewoon niet ZONDE! Dit klopt gewoon niet Verspilling, verlies; moreel kwaad; natuurlijk kwaad.
Voorjaar oude leven nieuwe leven aantrekken nieuwe jas nodig!
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Zonde – niet je identiteit, wel een realiteit leerdienst zonde -3 1 Welke plek heeft zonde in je geloofsleven? - Leren van andere christenen - Romeinen.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Romeinen Romeinen De eeuwige liefde van God voor ons Romeinen 8.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
5. Leven voor God 1 Petrus 3:8-12 en 4:1-11.
Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10
1.
Niet onder de wet zondag 23: vrijgesproken, genade, vergeving, toerekening, niet veroordeeld door de wet.
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
Transcript van de presentatie:

Preek 1 Petrus 4: 1-6

Verspilde tijd

Verspilde tijd Petrus wijst christenen op het moment dat ze tot geloof kwamen: een grote verandering! Vanuit een grenzeloze maatschappij

Verspilde tijd als je je niet door Jezus laat leiden Een leven vóór en een leven na Wie ben als mens zonder Jezus? Wie ben ik als mens mét Jezus? Bewust kiezen wie je wilt zijn = zelfbeproeving

Verspilde tijd als je je niet door Jezus laat leiden U hebt al genoeg tijd verspild aan allerlei zaken waarin de ongelovigen plezier hebben: losbandigheid, wellust, dronkenschap, bras- en slemppartijen en verwerpelijke afgodendienst. - 1 Pet. 4:3 Maar je hebt met de zonde afgerekend Dat inzicht als wapen in strijd tegen zonde en verleidingen: dat hoort bij je oude ik

Verspilde tijd als je je niet door Jezus laat leiden ook al roept dat vervreemding op Wie zijn mijn vrienden, met wie deel ik mijn seksualiteit? Lijden: je moet sommige gewoontes en mensen loslaten Nu dan, omdat Christus tijdens zijn leven op aarde heeft geleden, moet u zich net als hij wapenen met de gedachte dat wie in zijn aardse leven geleden heeft, met de zonde heeft afgerekend. - 1 Pet. 4:1

als je je niet door Jezus laat leiden ook al roept dat vervreemding op Verspilde tijd als je je niet door Jezus laat leiden ook al roept dat vervreemding op jij lééft met volle teugen Geloven is niet alleen maar lijdzaam volhouden tot de hemel Maar ook genieten van Gods aanwezigheid en genade - voor altijd Ook aan de doden is het evangelie verkondigd, opdat ook zij, al zijn ze naar hun leven op aarde door de mensen veroordeeld, bij God in de Geest kunnen leven. - 1 Pet. 4:6

Verspilde tijd als je je niet door Jezus laat leiden ook al roept dat vervreemding op jij lééft met volle teugen You only live once - maar wel voor eeuwig!