Er was eens een donateur… Over Particuliere Initiatieven en Particuliere donateurs Sara Kinsbergen Mediadag Impulsis & Wilde Ganzen 4 juli 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
E.V.V.O. (Rustig in je eigen tempo doorklikken).
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gesprekjes….
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Hier en hiernamaals.
Opkomen voor jezelf.
De Vlaamse regering wil voor 2013 een begroting in evenwicht maar…… ze geeft meer uit dan ze inkomsten heeft.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Beelden storm.
Negerzoen A girl is mine-Elvis Presley
Met 30% korting! Dus nu voor 50 euro!
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Ferluci.
hoe de marokkanen geld verdienen....
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Ja hoor Power Po(i)ntje Is weer bezig geweest.
Blijf bij mij Jolink.
voor de zomervakantie tot
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
Woord van Leven April 2014.
Recht tegenover een café staan twee agenten met hun hond
START DIA.
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
WELKOM OP TOV!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
De kinderen op school zeggen steeds twee woorden die ik niet begrijp …
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Onze Vader in de hemel.
Interpreteren van data
“Geef en je zal gegeven worden.”
Turks gedichtje.
PANTOFFELS.
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Met handen en voeten geloven 1
Rekenen groep 4.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Het is vandaag vrijdag 7 april :22:08
Het opbouwen van een data base
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Woord van Leven Juli 2014.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Watersport: verhaal 1 Niveau 5 Bewerkt door Tatu, Arne, Joeri
Het begint zoals een sprookje, maar het is er geen .....
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Windesheim zet kennis in werking Update Beeldcommunicatie in de GGZ Nieuwe verpleegkundige zorg. Opduikende interventies in telezorgpraktijken.
‘Mixed up piles’.
hoe de marokkanen geld verdienen....
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
Werk aan de winkel. Bankrekening openen Beste Kinder- en Jongerenrechtswinkel, Veel van mijn vrienden hebben een bankrekening. Mijn ouders vinden dat.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
Transcript van de presentatie:

Er was eens een donateur… Over Particuliere Initiatieven en Particuliere donateurs Sara Kinsbergen Mediadag Impulsis & Wilde Ganzen 4 juli 2014

in 2007: 10% van de huishoudens €72 = €52 miljoen in 2009: 7% van de huishoudens €56 = €29 miljoen In 2011: 8% van de huishoudens €57= €34 miljoen (VU, Geven in Nederland)

De Stand van Donateursland Donateur = iemand die een vereniging met een jaarlijks bedrag steunt

‘1% Club-tijdperk’ Friendraising, partners (Actief) betrekken Tijd, geld, netwerk, kennis Social media, crowdsourcing

Friendsraising “Donateurs moeten niet meer slechts als ‘wandelende portemonnees’ worden gezien, maar als ‘mensen met idealen en ambities’ die meer te bieden hebben dan geld alleen. waarbij organisaties hun donateurs als duurzame vrienden en partners te gaan beschouwen.” (Peerdeman, 2014)

De rol van de donateur vanuit een duurzaamheidsperspectief

Duurzaamheid In welke mate zijn mensen ter plekke lokaal eigenaar? In welke mate dragen projecten bij aan structurele verandering?

Duurzaamheid Groot aantal projecten benut potentieel niet ten volle Reden? Donateurs…

‘Het Buurman-Buurvrouw-effect’ “Ik wil effect. Ik wil resultaat, niet alleen voor mezelf maar ook om sponsors te motiveren. Er gaat niets mis. Daar zorgen we wel voor dat er niets mis gaat.”

‘Het Buurman-Buurvrouw-effect’ “ Als ik weg ga weet ik niet of de donateurs blijven betalen. Ze hebben toch veel vertrouwen in mij.”  Sterke betrokkenheid PI ten koste van lokaal eigenaarschap

‘Impact Philanthropists’ “De kracht zit hem er dan weer in: al die mensen horen dan weer terug wat er met hun geld gebeurd is. Dat is de kracht natuurlijk. Die terugkoppeling, heel concreet. Mijn euro, daar is dit voor gekocht.”

‘Strijkstok-allergie’ “Maar ik heb natuurlijk ook geld nodig hier, voor papier, voor postzegels, voor benzine, voor van alles en nog wat. Nou ja, dat doen wij dan uit opbrengsten van de vlooienmarkt, of dat soort dingen. Dus die vind je eigenlijk in onze boekhouding niet terug. Dat is niet helemaal eerlijk, maar ja, zo maken wij dan op eenvoudige wijze waar dat we tegen de sponsor kunnen zeggen: dat komt voor 100% op de plek.”

‘Fun-factor’ “Ik vind het niet leuk om aan de leden te zeggen, we hebben van jullie centen een nieuwe auto gekocht, maar ik vind het wel leuk om te zeggen tegen de leden: we hebben van jullie centen de keuken kunnen renoveren.”

‘Fun-factor’ “Dat is overigens wel één van de problemen, omdat je daar vaak geen geld voor krijgt. Dus daar moet je met je donateurs voor zorgen. Alleen, die wil je ook een beetje lekker maken, tussen aanhalingstekens, met nieuwe projecten. Het onderhoud is niet echt aansprekend. Als je zegt: ik heb weer een aantal nieuwe batterijen voor een machine moeten kopen, dat is spreekt niet echt aan voor de donateurs, maar het is wel noodzakelijk. Dat geldt ook voor de protheses van die orthopedische werkplaats, die moeten wel gefinancierd worden.” (outreach, jongens, salaris, evaluaties, training,…)

‘Fun-factor’ “[…] die heeft zelf hier in Nederland drie kinderen. Die heeft zegt: ik wil een sponsorkind hebben… ik heb twee zonen, 1 dochter. Ik wil een sponsorkind hebben wat past een beetje bij mijn kinderen. Daar zijn we nu naar op zoek. Dat zal misschien niet in het dorp zijn. Hij heeft ook gezegd: niet in hetzelfde gezin. Ik wil drie verschillende gezinnen, niet op 1 hoop.”

‘Fun-factor’ “… die juwelier-opticien hier die zegt: neem die dozen met brillen mee, want die mensen in Afrika moeten een bril hebben, die krijg je voor niks. We nemen al die brillen mee, drie jaar later staan al die dozen met brillen daar nog. Ja, daar is niks mee gedaan.” (Keuken, bibliotheken,…)  Sterke focus op concrete, zichtbare interventies ten koste van onzichtbare, LT investeringen

Wat wil de donateur (volgens het PI)?

We houden (soms) rekening met de wensen, mening en voorkeuren van onze donateurs: Nee 43% Ja 39% Het is goed wanneer donateurs meedenken en meebeslissen over de uitvoering van kleinschalige ontwikkelingsprojecten: Oneens 23% Eens 45% MyWorld, 2014

Activeren, invloed Begrenzen, informeren

Eigen graf graven

Er was eens een donateur… neem die serieus… zonder hem/haar te overschatten.