Over Ladders en Trappen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
PPMO Brandbestrijdingstest (totale afstand +345 m.)
Advertisements

Basiselementen in een goede schoolslag (tips en tricks)
Toolbox Werken met ladders en trappen
Health & Safety Life Book AM ST p. 1 v.01 - Nov. 03, 2011 Working at Height Technische vereisten De leuningen moeten voldoende bestand zijn (tegen.
Hoofdstuk 20 Lenzen Elk Schip moet de mogelijkheid hebben om zichzelf leeg te pompen.
Toolbox Werken met rolsteigers
Veiligheidsmaatregelen tijdens de inzet
Trappen en Trapleuningen
Toolbox Werken met ladders en trappen
UNIVERSAL DESIGN De Backker Marijke, De Greef Kristof, Hendrickx Isabella, Van Herck Dave.
Omgeving EBC Regenboog Ontwikkelingen EBC en omgeving.
Beschermingsmiddelen
Richard Tibben Toolbox.
Collectieve en Individuele valbeveiliging
Vangrail Technische specificaties ivm leuningen:
Nieuwe examenprogramma’s, pak je kans met BWI!
Beeldaspect RUIMTE. Beeldaspect RUIMTE Beeldaspect RUIMTE Beeldvlak Het beeldvlak is een plat oppervlak met een afbeelding erop. Een beeldvlak.
5.3 Schaduw en spiegelbeeld Marianne & Janine H2C
Installaties.
Struikelen en uitglijden
WERKEN OP HOOGTE.
Wrijvingskrachten Wim Cuppens. Vraagstuk 17 (II) p. 148 Twee kratten 1 en 2 met respectievelijke massa’s m 1 = 80 kg en m 2 = 110 kg staan op een horizontaal.
We werken veilig of we werken niet
WERKEN OP EEN LADDER OF TRAP
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken hellende daken en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik.
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken op hoogte en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik waar.
Deze presentatie gaat over afgeschermd werken: wat is dit en waarom kan het nodig zijn, wat zijn die risico’s die hierbij kunnen optreden en wat zijn de.
TOOLBOXMEETING WERKEN OP VERPLAATSBARE ROLSTEIGERS
VEILIG WERKEN OP HOOGTE HELLENDE DAKEN
Vallen, Uitglijden en Struikelen voorkomen
Ladders Sport voor sport. Ladders Sport voor sport.
Werken in besloten ruimten
VEILIG WERKEN OP EEN VASTE STEIGER
Safety Minute - april 2015 Gebruik trapladder. TO REPLACE AN IMAGE: Click on the image and delete then click on the photo icon. Select your photo and.
Veilig werken met ladders en trappen 2
Veilig werken met schiethamers
Veilig op pad met de rollator
Arbeidsomstandigheden van gedetacheerde medewerkers vanuit de Sociale Werkvoorziening (door Inspectie SZW) Ledendag DetaNet 19 november 2015.
VEILIG WERKEN LANGS DE WEG
Kapt. Bev. Vander Ougstraete Brandweer Deinze Versie: 8 oktober 2010
Werken op hoogte: Ladders en steigers
Voor gezond en veilig werken Toolbox Big Bags. voor gezond en veilig werken Wat is een Big Bag? 2Titel van de presentatie Big Bag = flexibele stortgoedhouder.
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
photo from individual8's photostream on Flickr
Hard Groen.
Ongedierte bestrijding
Speeltoestellen.
Woordenschat groep 5 Thema 10 Les 6
Toolbox: Hijsen en Heffen
Veilig werken met schiethamers
Omgaan met een rollator
Veilig werken op hoogte
Afgeschermd werken Deze presentatie gaat over afgeschermd werken: wat is dit en waarom kan het nodig zijn, wat zijn die risico’s die hierbij kunnen optreden.
Werken met rolsteigers
Nieuwe examenprogramma’s, pak je kans met BWI!
Werken met ladders en trappen
Veilig werken op hoogte
Toolbox Werken op hoogte
Veilig werken met grondverzetmachines
Verpleegtechnische vaardigheden
Werken met ladders en trappen
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken op hoogte en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik waar.
Werken met ladders en trappen
Veilig werken op hoogte
Werken in een arbeidsorganisatie
Veilig werken op hoogte
Toolbox Werken met ladders en trappen
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken hellende daken en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik.
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa
Transcript van de presentatie:

Over Ladders en Trappen

Over Trappen en Ladders Inhoud presentatie Dit verhaal bestaat uit 3 onderdelen: Eisen aan de ladder; Eisen aan de ladder opstelling; Eisen aan het gebruik van de ladder.

Over Trappen en Ladders In z’n algemeenheid De werkgever moet zorgen voor veilige ladders en trappen. Jij als werknemer moet ze veilig gebruiken. Wat zijn de grootste risico’s?: omvallen van de ladder zijdelings wegglijden van de ladder onderuit glijden van de ladder breken van sporten en bomen losraken van sporten misstappen door te korte ladders Maar eerst:

Over Trappen en Ladders 1. Eisen aan het materiaal Ladders moeten: visueel in goede conditie zijn; voldoende lang zijn, 1 m uitsteken boven het te bereiken niveau; sporten en bomen mogen niet gescheurd, gebroken of verbogen zijn; houten ladders mogen niet geschilderd zijn, alleen blank gelakt; sporten mogen niet opgespijkerd zijn, maar ruim 1,5 cm in de bomen ingelaten; metalen ladders moeten voorzien zijn van een keuringssticker.

Over Trappen en Ladders 2. Opstelling (1) De ladder moet: met de vloer een hoek maken van 65 tot 75 graden (1:3/1:4); (anders vallen of glijden!) tegen wegschuiven / omvallen worden geborgd; (bijvoorbeeld bij sterke wind) wegschuiven/onderuit glijden worden geborgd; (bijvoorbeeld op gladde oppervlakken: rubber “ladderschoenen”)

Over Trappen en Ladders 2. Opstelling (2) Je moet: Borgen: de ladder aan de bovenzijde vastbinden of aan de onderzijde op de gladde vloer klampen slaan; de ladder op een vlakke stabiele ondergrond opstellen, vrij van obstakels; geen ladder voor een deur of doorgang plaatsen (of sluit de deur of doorgang af); achter de sport een vrije ruimte van min. 20 cm overhouden; zorgen dat treden horizontaal staan; de toegangen tot ladders vrij houden; ladders zodanig plaatsen dat ze niet door bijvoorbeeld (werk)verkeer worden omgereden.

Over Trappen en Ladders Samenvatting opstelling

Over Trappen en Ladders 3. Over het gebruik van ladders en trappen (1) Gebruik van ladders: ladders mogen niet worden verlengd of gerepareerd door het opspijkeren van plankjes e.d.; ladders mogen niet horizontaal worden gebruikt (loopplank / steiger); ladders beklimmen/afdalen met het gezicht naar de ladder toe; met minimaal één hand de ladder vasthouden;

Over Trappen en Ladders 3. Over het gebruik van ladders en trappen (2) ten hoogste 1 persoon tegelijk op één ladder; schone schoenzolen om uitglijden op de sporten te voorkomen; zolang ladder niet geborgd is moet een tweede man de ladder vasthouden; bij gebruik van metalen ladders dubbel opletten in de omgeving van elektrische leidingen (houten ladders gebruiken); een beschadigde ladder dient onmiddellijk buiten gebruik te worden gesteld. Melden aan de uitvoerder!

Over Trappen en Ladders En tenslotte ..... Bezint, eer ge (een ladder) beklimt!