OPENBARING AAN JOHANNES

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Evangelie der genade Vragen :
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Bestemming God eren ….
Preek: Jaap de Schipper.
Ik ben een Christen HELP.
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Jezus kennen als degene die dood was. ik zag een lam staan als geslacht.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
In deze dienst zal Prof. Dr. J. Douma voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 34 : 1, 3, 5 en 8 Schriftlezing: Psalm 2 Hand. 4:23-31 Tekst: Psalm 2.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb 228 Na de zegen Ps. 2: 1,2 Schriftlezing: Handelingen 3: Tekst: Handelingen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Vader Zoon Heilige Geest
Passie voor Jezus Jaarthema: 18 preken, 3 maal 6. Deel 1. Jezus vóór dat Hij op aarde kwam. Deel 2. Jezus op aarde. “Ik ben …...” Nu: Deel 3. Jezus na.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Welkom in de samenkomst
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Welkom in deze eredienst
Met Lucas in het voetspoor van Jezus
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Welkom Israelzondag.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
DE BERGREDE (3) WELKOM.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
VoorgangerDs R. Tigelaar Voor de dienst Na de zegen Voor de dienstPs. 2: 4 Na de zegen Ps. 103: 5,6 Schriftlezing SchriftlezingPsalm 103 Tekst Zondag 49.
* Christus, het beeld en woord van God
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. G.E. van der Hout
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
GOD IS ‘✝︎ AL….
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organisten: br. M. van den Bos br. D.D. Rouwhorst Beamist: br. D.D. Rouwhorst.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Transcript van de presentatie:

OPENBARING AAN JOHANNES WELKOM

Psalm 2: 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch? Wat is de waanzin toch die zij beramen? De groten staan gewapend tot de slag, de machtigen der wereld spannen samen. 't Is tegen het gezag van God den HERE En tegen zijn gezalfde vorst gericht: "Komt", zeggen zij, "laat ons hun banden scheuren, tot alle macht in onze handen ligt!"

Psalm 2: 2 Die in de hemel is gezeten lacht, want Hij is God die eeuwig blijft regeren. Hij spot met hen die spotten met zijn macht. Hij kent zijn tijd, Hij is de Heer der heren. Dan zal Hij spreken uit zijn hoge woning en hen verschrikken in zijn grimmigheid: "Ik wijdde mijn gezalfde tot een koning Op Sions berg, de berg der heiligheid."

OPENBARING AAN JOHANNES GEBED

OPENBARING AAN JOHANNES EEN OEFENING

OPENBARING AAN JOHANNES Wat is dit?

OPENBARING AAN JOHANNES Wat is dit?

OPENBARING AAN JOHANNES

OPENBARING AAN JOHANNES Wat kunnen we hiervan leren? De Openbaring van Johannes is net een schilderij Alleen van uit het geheel zijn de onderdelen te begrijpen Een andere manier van Bijbellezen !?!? Vaak: paragraaf > moeilijk vers? (we lezen veel te korte delen) < andere verzen uit de Bijbel Nu: boek > hoofdstuk > paragraaf > moeilijk vers? < paragraaf < hoofdstuk < boek

OPENBARING AAN JOHANNES 4 Van Johannes, aan de zeven gemeenten in Asia. Genade zij u en vrede van hem die is, die was en die komt, en van de zeven geesten voor zijn troon, 5 en van Jezus Christus, de betrouwbare getuige, de eerstgeborene van de doden, de heerser over de vorsten van de aarde. Aan hem die ons liefheeft en ons van onze zonden heeft bevrijd door zijn bloed, 6 die een koninkrijk uit ons gevormd heeft en ons heeft gemaakt tot priesters voor God, zijn Vader – aan hem komt de eer toe en de macht, tot in eeuwigheid. Amen. 7 Hij komt te midden van de wolken, en dan zal iedereen hem zien, ook degenen die hem doorstoken hebben. Alle volken op aarde zullen over hem weeklagen. Ja, amen. 8 ‘Ik ben de alfa en de omega,’ zegt God, de Heer, ‘ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige.’

OPENBARING AAN JOHANNES WAT IS U OPGEVALLEN? (VERTEL DAT AAN UW BUUR)

OPENBARING AAN JOHANNES Voorlezer: 4 Van Johannes, aan de zeven gemeenten in Asia. Genade zij u en vrede van hem die is, die was en die komt, en van de zeven geesten voor zijn troon, 5 en van Jezus Christus, de betrouwbare getuige, de eerstgeborene van de doden, de heerser over de vorsten van de aarde.

OPENBARING AAN JOHANNES Gemeente: Aan hem die ons liefheeft en ons van onze zonden heeft bevrijd door zijn bloed, 6 die een koninkrijk uit ons gevormd heeft en ons heeft gemaakt tot priesters voor God, zijn Vader – aan hem komt de eer toe en de macht, tot in eeuwigheid. Amen.

OPENBARING AAN JOHANNES Voorlezer: 7 Hij komt te midden van de wolken, en dan zal iedereen hem zien, ook degenen die hem doorstoken hebben. Alle volken op aarde zullen over hem weeklagen.

OPENBARING AAN JOHANNES Gemeente: Ja, amen.

OPENBARING AAN JOHANNES Voorlezer (de stem namens God): 8 ‘Ik ben de alfa en de omega,’ zegt God, de Heer, ‘ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige.’

OPENBARING AAN JOHANNES WAT IS U OPGEVALLEN? (VERTEL DAT AAN UW BUUR)

OPENBARING AAN JOHANNES WAT KUNNEN WE ONTDEKKEN? Eredienst - Liturgie De gemeente als koninkrijk van priesters in deze wereld voor God De belofte van de terugkeer van Jezus Christus In de tegenwoordigheid (aanwezigheid) van God De almachtige Het begin het einde Hij die IS en die WAS en ER ZAL ZIJN - KOMT

OPENBARING AAN JOHANNES Wat gaan we doen? De Openbaring aan Johannes lezen (thuis, zie blz. 2) Vragen? Graag schriftelijk... Wat is nodig om de Openbaring te begrijpen? KENNIS VAN HET OUDE TESTAMENT Schepping en Uittocht (Genesis – Exodus(!) - Numeri) Profeten rond de Uittocht (Jesaja, Jeremia, Ezechiël, Daniël, ) Psalmen God woont bij zijn volk (Tabernakel – Tempel) Kennis van de Romeins-Griekse wereld Kennis van taal en symboliek Zicht op de opbouw van de Openbaring (Schilderij)

OPENBARING AAN JOHANNES Taal Oefening lees Openbaring 1:9-17 eens door en tel het aantal keer dat ALS wordt gebruikt

OPENBARING AAN JOHANNES Taal Oefening lees Openbaring 1:10-17 eens door en tel het aantal keer dat ALS wordt gebruikt > 9 keer – allemaal vergelijkingen met als

OPENBARING AAN JOHANNES Opbouw > over twee weken! Symboliek van getallen? driehoeksgetallen vierkantsgetallen kubische getallen KAN HET NIET SIMPELER? Jawel alle getallen zijn opgebouwd uit: 1 2 3 4

OPENBARING AAN JOHANNES Profetie? Maar over welke tijd gaat de profetie? eerste eeuw? de tijd van de hemelvaart tot de wederkomst? Amillennialisme tegenover Chiliasme de tijd die nog komen gaat? eerste eeuw en telkens hernieuwd tot de wederkomst? er zijn allerlei vooral Amerikaanse visies Dispensationalisme Postmillennialisme Premillennialisme

Psalm 2: 4 O machtigen, o koningen, weest wijs. Laat u gezeggen, rechters zonder rede. Vreest God den Heer en dient Hem naar zijn eis, verheugt u bevend, zoekt bij Hem uw vrede. Kust toch de zoon, opdat gij niet te gronde gaat op uw weg. Te licht wordt hij getart en kan zijn gramschap tegen u ontbranden. maar zalig zijn die schuilen aan zijn hart.