Geisha en samoerai Quiz

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Advertisements

Sporten.
Verrassing!!.
Japan is het land van de rijzende zon
De barst in de kruik Vertaald uit het Duits. Freddy Storm – 06/2010.
B1c impressionisme : uitleg, theorievragen, praktijkopdracht
Beelden storm.
Rembrandt Rembrandt Dagelijks leven •Zondag naar Westerkerk •Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag les geven.
Het 11e en het 12e werk van Heracles.
Kunstproject groep 8.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Ontdekkingsquiz. 1. Welke van de onderstaande spelcomputers wordt in Japan gemaakt? B. Xbox 360 C. Nintendo Wii A. Playstation 3.
Glamping Door Eline Hintzen.
Kunst Gemaakt door mila.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Wat maakt het leven zinvol?
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Het ziekenhuisvenster.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Wolvecamp tentoonstelling
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Hoofdstuk 2. Recht op een stem
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe heten de matten die in Japanse huizen op de vloer liggen? A – Tatami-matten B – Dadami-matten.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Er was eens een oud koppel van 85 jaar
Geisha en samoerai Quiz
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
‘Mixed up piles’.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Week van het geld Jaap van praag Gemaakt door Dilano,Nada,Daan,Lorena.
3 Tsarina Catharina Catharina de Grote. Catharina was geboren als Duits prinsesje en ze werd tsarina van Rusland. Om te laten zien dat ze tsarina was,
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Siebolds schatten uit Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Hoe was het leven in Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Stoere helden en schattige beesten Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Deshima, handelspost in Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Op ontdekkingsreis door Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Van kimono tot kalligrafie Quiz
Japan, vroeger en nu Quiz
Schilderijen uit de 17de eeuw
Geisha en samoerai Quiz
Van kimono tot kalligrafie
Op reis door de mysterieuze wereld van 19e eeuw Japan
Op reis door de mysterieuze wereld van 19e eeuw Japan
Op reis door de mysterieuze wereld van 19e eeuw Japan
Deshima, handelspost in Japan
Op reis door de mysterieuze wereld van 19e eeuw Japan
Siebolds schatten uit Japan
Stoere helden en schattige beesten
Op ontdekkingsreis door Japan
Transcript van de presentatie:

Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis

Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork

Vraag 2 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold schilderijen te maken van landschappen en het dagelijks leven C – Om voor Siebold foto’s te maken

Vraag 3 Waarom slurpen gasten bij de theeceremonie? A – Omdat ze geen manieren hebben B – Omdat de thee te heet is om gewoon te drinken C – Om te laten horen dat ze de thee lekker vinden

Vraag 4 Jullie hebben een mooi versierde kimono gezien. Wat betekent kimono? A – ‘Draagding’ B – ‘Badjas’ C – ‘Stof’

Vraag 5 Een kimono heeft geen zakken. Dus hingen mensen hun spullen aan de omslagband. Dit deden ze met een speciaal gewichtje. Hoe heette dit gewichtje? A – Obi B – Netsuke C – Geta

Vraag 6 Waarom staat er vaak beeld van een tanuki voor een restaurant? A – Om klanten af te schrikken B – Een tanuki brengt geluk en zorgt dat er meer klanten komen C – Het is versiering

Vraag 7 Wat zijn geisha? A – Vrouwen die heel goed zijn in kunst B – Getrouwde vrouwen C – Dienaars van de Japanse keizer

Vraag 8 Welke kunst deden de geisha niet? A – Zang B – Kalligrafie C – Fotografie

Vraag 9 Welke geloven komen het meest voor in Japan? A – Hindoeïsme en christendom B – Jodendom en islam C – Boeddhisme en shinto

Vraag 10 In Nederland gebruiken we het alfabet. In Japan gebruikt men karakters. Hoeveel verschillende soorten karakters worden in Japan gebruikt? A – 2 B – 3 C – 4

Vraag 11 Hoe heet het eilandje bij Nagasaki waar Siebold heeft gewoond? A – Dashima B – Deshima C – Doshima

Vraag 12 Siebold mocht mee op hofreis naar Edo (Tokyo). Waarom werd deze hofreis door de Nederlanders gemaakt? A – Om te laten zien dat ze dankbaar waren dat zij als enige Westerlingen in Japan mochten komen. B – Om meer van Japan te zien en souvenirs te kopen C – Om Siebold meer spullen te laten verzamelen

Vraag 13 Waarom heeft Siebold zoveel spullen verzameld? A – Omdat hij het leuk vond om die spullen te hebben B – Omdat hij ze in Nederland tentoon wilde stellen om te laten zien dat hij in Japan was geweest C – Omdat hij een missie had gekregen van de Nederlandse regering. Zij wilden zoveel mogelijk te weten komen over Japan.

Vraag 14 Siebold werd uit Japan verbannen. Waarom moest hij Japan verlaten? A – Hij had de shogun beledigd B – Hij wilde trouwen met een Japanse vrouw C – Hij probeerde kaarten van Japan mee te nemen naar Nederland

Vraag 15 Wat is er bijzonder aan de locatie van Japanmuseum SieboldHuis? A – Siebold heeft er zelf even gewoond en heeft er zijn verzameling voor het eerst tentoongesteld B – Niets; het is gewoon een huis in Leiden C – Siebold liep er altijd langs als hij zijn hondje uitliet

Houd goed bij hoeveel je er juist hebt! De antwoorden! Houd goed bij hoeveel je er juist hebt!

Dit gebruik is door China naar Japan gekomen Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork Dit gebruik is door China naar Japan gekomen

Vraag 2 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold schilderijen te maken van landschappen en het dagelijks leven C – Om voor Siebold foto’s te maken Er waren natuurlijk nog geen camera’s in Siebolds tijd. Hij kon landschappen en gebruiken niet mee terug naar Nederland nemen. Daarom liet hij Keiga die voor hem schilderen!

Slurpen is in Japan juist heel beleefd! Vraag 3 Waarom slurpen gasten bij de theeceremonie? A – Omdat ze geen manieren hebben B – Omdat de thee te heet is om gewoon te drinken C – Om te laten horen dat ze de thee lekker vinden Slurpen is in Japan juist heel beleefd!

Het is een ding dat je draagt. Vraag 4 Jullie hebben een mooi versierde kimono gezien. Wat betekent kimono? A – ‘Draagding’ B – ‘Badjas’ C – ‘Stof’ Het is een ding dat je draagt. In andere woorden: ‘kleding’!

Vraag 5 Een kimono heeft geen zakken. Dus hingen mensen hun spullen aan de omslagband. Dit deden ze met een speciaal gewichtje. Hoe heette dit gewichtje? A – Obi B – Netsuke C – Geta De obi is de omslagband van de kimono. Geta zijn Japanse houten sandalen. Geisha droegen deze onder hun kimono.

Vraag 6 Waarom staat er vaak beeld van een tanuki voor een restaurant? A – Om klanten af te schrikken B – Een tanuki brengt geluk en zorgt dat er meer klanten komen C – Het is versiering Als er meer klanten komen, verdient het restaurant ook meer geld. Dat is natuurlijkgeluk hebben!

Vraag 7 Wat zijn geisha? A – Vrouwen die heel goed zijn in kunst B – Getrouwde vrouwen C – Dienaars van de Japanse keizer Geisha betekent letterlijk “kunst-persoon”!

Fotografie bestond natuurlijk nog niet in Vraag 8 Welke kunst deden de geisha niet? A – Zang B – Kalligrafie C – Fotografie Fotografie bestond natuurlijk nog niet in Siebolds tijd!

Vraag 9 Welke geloven komen het meest voor in Japan? A – Hindoeïsme en christendom B – Jodendom en islam C – Boeddhisme en shinto Veel Japanners geloven zelfs in allebei!

Hiragana (ひらがな), katakana (カタカナ) Vraag 10 In Nederland gebruiken we het alfabet. In Japan gebruikt men karakters. Hoeveel verschillende soorten karakters worden in Japan gebruikt? A – 2 B – 3 C – 4 Hiragana (ひらがな), katakana (カタカナ) en kanji (漢字)

Vraag 11 Hoe heet het eilandje bij Nagasaki waar Siebold heeft gewoond? A – Dashima B – Deshima C – Doshima De Nederlanders kwamen een groot deel van het jaar niet van dit eiland af. Het was heel bijzonder dat Siebold een kliniek mocht openen in de stad!

Hiervoor moesten ze op hun lange tocht ook Vraag 12 Siebold mocht mee op hofreis naar Edo (Tokyo). Waarom werd deze hofreis door de Nederlanders gemaakt? A – Om te laten zien dat ze dankbaar waren dat zij als enige Westerlingen in Japan mochten komen. B – Om meer van Japan te zien en souvenirs te kopen C – Om Siebold meer spullen te laten verzamelen Hiervoor moesten ze op hun lange tocht ook veel cadeaux meenemen!

Vraag 13 Waarom heeft Siebold zoveel spullen verzameld? A – Omdat hij het leuk vond om die spullen te hebben B – Omdat hij ze in Nederland tentoon wilde stellen om te laten zien dat hij in Japan was geweest C – Omdat hij een missie had gekregen van de Nederlandse regering. Zij wilden zoveel mogelijk te weten komen over Japan. Toen bestond er helaas geen internet om snel dingen op te zoeken!

Vraag 14 Siebold werd uit Japan verbannen. Waarom moest hij Japan verlaten? A – Hij had de shogun beledigd B – Hij wilde trouwen met een Japanse vrouw C – Hij probeerde kaarten van Japan mee te nemen naar Nederland Japan wilde niet dat Nederland die informatie zou hebben!

Vraag 15 Wat is er bijzonder aan de locatie van Japanmuseum SieboldHuis? A – Siebold heeft er zelf even gewoond en heeft er zijn verzameling voor het eerst tentoongesteld B – Niets; het is gewoon een huis in Leiden C – Siebold liep er altijd langs als hij zijn hondje uitliet Siebold heeft zelf nog door het huis gelopen!