CMAS/NOB brevetopleiding Samenstelling Rob Kool I120

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De betere duiker, de voorlichting
Advertisements

De rol van RI&E/ARBO begeleide duik (3* duiker)
NOB 1* instructeur, de voorlichting
Les 4 Hoofdstuk 6: Speeltechnieken Hoofdstuk 7: Speeltechnieken troef.
© 2012 G.W. van der Vegt Sportduikclub ‘de Walrussen’
3 Sters Theorie deel II Sheets: NOB / Rob Kool I120.
Zuurstof Grens ?! Bart J. Veldhuis
1* Duiker / Open water opleiding NOB / TOV Gagnan
1* Duiker / Open water opleiding NOB / TOV Gagnan
Advanced Nitrox Deel 1.
Nitrox basis – les 2 De aftrap De terugblik Zuurstof % meten
Nitrox basis Werkwijze De aftrap Organisatie: Inhoud
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Media en Creativiteit 3 - Co-creatie Hogeschool – Media aan de Maas Jaar 1 – Periode 3 Les 2.
Medmec04 week 5 Engagement. LesOnderwerpenHuiswerk voor komende week en les 1 o Inleiding module & werkwijze o Inleiding opdracht 1 en 2 o Bestuderen.
1.1: in de naam der wet Nakijken Intro HC Opdracht Opdracht bespreken
Hoofdstuk 1: De 3* duiker aan de leiding
Hoofdstuk 3: Duikleider, en dan?
Hoofdstuk 4: Je duikuitrusting
Welkom! 11* Instructeur Tiel & Oss De eerste dag De aftrap Doelstellingen Wij / Zij & de anderen Zelfsturing / Hoe wij leren Eisen aan een instructeur.
De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.
MET DANK AAN COLLEGA’S IN DEN LANDE ! vee 2012
De beperkingen van ‘macht’ Leiding geven en medezeggenschap.
Startbijeenkomst ptaak jaar 2
Welkom bij de dialoogbijeenkomst Welkom heten en het gebruik van namen
CMAS/NOB brevetopleiding Samenstelling Rob Kool I120
Welkom bij de dialoogbijeenkomst
Samenvatting Havo 5.
CMAS/NOB brevetopleiding Samenstelling Rob Kool I120
Instructies examen 26/ Waarover gaat het? Hoofdstuk ‘Thema 2: België’ (volledig, pp. 1-12) Hoofdstuk ‘Thema 1: De Europese Unie’ (gedeeltelijk,
Les 2 Sociale Hygiëne Jan-Willem Poelma.
CMAS/NOB brevetopleiding
CMAS/NOB brevetopleiding
De ondernemende student Hoofdstuk 8Leiding nemen, geven en ontvangen.
Rekenen en wiskunde - Verhoudingen
Workshop ‘Toezicht in het zwembad’ Zeist, 15 februari 2015.
Hogeschool Rotterdam, Opleiding Vastgoed & Makelaardij drs. ing. M.M.A. Scheepers Collegejaar college.
Slc. Hoe gaat het ?? 4.5 Opdracht: Mijn studievaardigheden Planning: kwartaal 2 Inleveren via: Inleverknop van module SLC via Voor deze opdracht.
WERKEN MET GROEPEN JONGE KINDEREN Bijeenkomst 4. VORIGE BIJEENKOMST: * Bespreken uitkomsten van de praktijkopdrachten in groepen van drie/ vier personen.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Training Les 2, De basisprincipes.  Doelen doorlopen  Terugblik vorige week  Huiswerk  Sorteermethode disciplines  Theorie  Aan de slag  Evaluatiefase.
Meten is weten? Do’s en don’ts van mondeling examineren Lisa De Jonghe Dienst Onderwijs Geneeskunde.
 Week 5 te doen: Bespreken toetsopzet Bespreken hoofdstuk 3 reader. Debatje: hoever wil je gaan met invloeden aanwijzen (case) Rapporteren ideeën onderzoek.
Bron: Instructeurs-handleiding / F30
De opleiding helpende zorg en welzijn in een notendop.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
BB - Theorie Donderdag 27-oktober. Vandaa g A en A Terugblik vorige week: Toets cijfers Lesstof hoofdstuk Kwaliteit van leven Kwetsbaarheid in de zorg.
Nitrox cursus door Thierry Nys 2* instructeur ADIP - CEDIP
Opdracht Nederlands Je doet in een groepje van vijf personen een klein literatuuronderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek beschrijf je in een verslag.
Alinea: kernzin + uitwerking
CMAS/NOB brevetopleiding
Beoordelen Wat is beoordelen Beoordelingsnormen Beoordelingsgesprek P.O.C. in het bedrijf Taken van de praktijkopleider.
BB - Theorie Donderdag 10 november.
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
Lezen Onderwerp en hoofdgedachte
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
Welkom instructeurs!.
Les 2: gegevens samenvatten
Begeleiden Les 5.
Klimaat Les 1.
Organische meststoffen
Hoofdstuk 1 Krachten Wat gaan we doen vandaag? Terugblik
Plantenteelt 4e vakdag R. Soesman.
Workshop duikcomputers
2*-Duiker Hoofdstuk 3 Redden CMAS/NOB.
CMAS/NOB brevetopleiding
Ruzies om gebieden Rusland
Instructeursopleiding 2019 Tiel/Oss
Specialisatie Nitrox Basis
Transcript van de presentatie:

CMAS/NOB brevetopleiding Samenstelling Rob Kool I120 3*/Divemaster CMAS/NOB brevetopleiding Samenstelling Rob Kool I120

Inhoud De aftrap – Wie hebben we hier… De terugblik Verder planning theorie en huiswerk Les Ronald Toetsen Rob Kool CMAS-NL120

Aftrap Gestapelde opleidingen Rob Kool CMAS-NL120

De terugblik struikelen Decompressie ziekte Oor problemen/trommelvliesperforatie Revearsed blok Vullingen er uit Emfyseem Klaplong Embolie Duikerskoliek Squeeze (bril, pak, kaak, oor, long) Stikstof narcose CO vergiftiging Onderkoeling/afkoeling CO2 vergiftiging Zuurstof vergiftiging Verdrinking/verstikking Paniek Hyperventilatie Kramp 120 bar

Planning duiken Vinkeveen eiland vier Rob Kool CMAS-NL120

Verder nog vragen Rob Kool CMAS-NL120

Verdere planning Volgende keer: Afronden medische aspecten & apparatuur: beiden doorlezen Laatste keer: toetsen & overige onderwerpen Rob Kool CMAS-NL120

Nu Ronald Rob Kool CMAS-NL120

3 Sters / Divemaster Hoofdstuk 3 Toets Waarom is elke duik een deco duik Waneer is er sprake van verzadiging van weefsels en waneer oververzadiging? Wat wordt bedoeld met de M waarde? Om welke reden is voor de NOB/DCIEM tabellen gekozen? Wat is het verschil tussen perfusie en diffusie. Wat is een jojo-profiel. Waarom is dit vaker aanleiding tot deco dan een gewone duik. Wat is het begrip halfwaarde tijd? Een veiligheidsstop lijkt alleen “even wachten” voor het oppervlakte. Leg aan de hand van een ten minste 4 begrippen in de decompressie theorie uit waarom het wel degelijk zinvol is. Als je opstijgt neemt het lichaam geen stikstof meer op, waarom is dat onjuist? Wat zijn parallelle compartimenten in de decompressie theorie? 3 Sters / Divemaster Hoofdstuk 3

Toets jezelf…. (Beoordeling in Praktijk) Noem drie rollen die jij als 3*-duiker ten opzichte van andere duikers kan vervullen. Noem drie gebieden waarop duikers jouw voorbeeldgedrag kunnen volgen. Wat is het verschil tussen de procedure “Check de Stek” en een Veiligheidsbeoordeling? Noem drie “communicatiebeslismomenten” bij een oefenduik met een duiker in opleiding. Mag je als 3*-duiker een duiker in opleiding nieuwe duiktechnieken c.q. vaardigheden aanleren? De techniek van een evaluatiegesprek is niet “Hoe vond je het gaan?”; de kans dat de duiker dan zegt “goed” is heel groot. Beter kun je een evaluatiegesprek beginnen met……….. Motiveer je antwoord. Welke bevoegdheden heb je als 3*-duiker? Noem de twee belangrijkste aandachtsgebieden in het zwembad en het buitenwater als je een instructeur assisteert bij een duikopleiding. Noem drie punten die je in een briefing aan een groep fun-duikers noemt? Bij groeps(duik)activiteiten kun je gevraagd worden om op te treden als coördinator. Noem de vijf hoofdpunten waarmee de coördinator rekening moet houden bij het uitvoeren van een georganiseerde groepsduik.