De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BB - Theorie Donderdag 10 november.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BB - Theorie Donderdag 10 november."— Transcript van de presentatie:

1 BB - Theorie Donderdag 10 november

2 Vandaag A en A Terugblik vorige week: cijfers Omgaan met agressie Beinvloeden door begeleiden Bespreking oefenvragen Verjaardag spel Afsluiting

3 Het is belangrijk je bewust te zijn van je eigen gedrag in de begeleiding.
Door bewust te kiezen voor een bepaalde vorm van begeleiden, kun je bepaald gedrag uitlokken. Door onbewust een bepaalde vorm van begeleiden aan te nemen, kun je reacties uitlokken die je niet bedoeld had.

4 7 manieren om mensen bewust te beïnvloeden
Je vertelt een ander iets, je geeft antwoord op vragen en je legt uit. Vorm: instrueren, je geeft dan instructies (de anderen volgen jouw aanwijzingen op). Informeren Overtuigen Afdwingen Ondersteunen Onderhandelen Voorbeeldgedrag Coachen Met argumenten en bewijzen om aan te tonen dat het echt zo is zoals jij zegt. Motiveren en enthousiasmeren. Als informeren en overtuigen niet lukken, dan ga je druk uitoefenen. Je plaatst je boven die ander. Je eist dat het gebeurt. (macht en gezag)

5 Informeren Overtuigen Afdwingen Ondersteunen Onderhandelen
Begrip tonen en een luisterend oor bieden. Laten zien dat je er voor diegene bent en schept vertrouwen, zodat de ander zich zekerder voelt. Informeren Overtuigen Afdwingen Ondersteunen Onderhandelen Voorbeeldgedrag Coachen Water bij de wijn doen, om samen ergens uit te komen. Je komt elkaar tegemoet, “als ik dit.. Dan kan jij…..” Door je eigen gedrag als voorbeeld te stellen een ander beïnvloeden. Da ander neemt bewust of ook onbewust het gedrag over. Je moet er zorg voor dragen dat de medewerker zih betrokken voelt bij het werk, dat de taken goed uitgevoerd kunnen worden en dat diegene zich kan ontwikkelen.

6 Oefenvragen bespreken

7 Verjaardag spel

8 Afsluiting Volgende week 17-11-2016: Theorie toets
Bestuderen uit het boek bieden van ondersteunende begeleiding. Thema 1: bladzijde 3t/m43 Thema 3 bladzijde 108t/m122. Power Points Wiki. Oefenvragen.


Download ppt "BB - Theorie Donderdag 10 november."

Verwante presentaties


Ads door Google